Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 608 / 9 / 0
szanse są zawsze... żeby to doszło do skutku musi się zmienić podejście mas do tego tematu, a tego nie załatwi żaden polityk, tym bardziej taki pajac. zresztą liczenie na to, że ktoś dorwie się do władzy i coś nam załatwi to cd mentalności pt "jesteś u pani"
  • 128 / 6 / 0
Wow, Pis vs układ? to już prawie, jak świat vs żydzi. Nie ma żadnego układu, są układziki, ma je każda partia, nie daj się wpędzać w paranoję. Pis, to jedna z najbardziej nieracjonalnych partii, kiedy coś się stanie, nie chcą słuchać ekspertów specjalistów, tylko sami wiedzą lepiej, i to w najbardziej oczywistych sprawach, gdzie już nawet studenci nie mają wątpliwości, nie wspominając o ekspertach.

Poza tym to co robi Kępa, jest dużo bardziej obleśne, niż popisy Palikota, przekracza wszelkie granice dobrego smaku, wygadując kompletne brednie. Problem legalności mj, to kwestia znacznie głębsza, niż pozornie może się to wydawać, to brak tolerancji, i głupota, a największe zło tego świata właśnie bierze się z braku tolerancji i braku edukcji, tu nie chodzi o tą jedną sprawę, a o postawę, podejście do życia.

Ludzie, w Polsce, uważają, się za najmądrzejszych w każdej kwestii, politycy też, Gdyby Tusk chciał słuchać ekspertów, zamiast uważać się za jedynego słusznego i sprawiedliwego, to nie zawaliłby tak sprawy dopalaczy. Brakuje nam pokory. Rządzący, to często groteskowe odbicie społeczeństwa.

Jeszcze raz powtarzam, ludzie nie myślą racjonalnie, i to nie ta droga.
Ostatnio zmieniony 28 stycznia 2011 przez ponury_sniffiarz, łącznie zmieniany 6 razy.
  • 1530 / 9 / 0
Też się kiedyś z tego układu śmiałem, ale z biegiem czasu zmieniłem zdanie. Pewnie, że każda partia ma układy i układziki, ale układziki PiSu to mogą być międzypartyjne, wewnątrz partyjne i może z kilkoma ludźmi nauki. Układy Układu sięgają o wiele głębiej - gospodarka. Dlatego min w tym kraju jest tak jak jest, dlatego pewne produkty można dostać taniej za oceanem czy w ue taniej niż u nas, nawet te wyprodukowane w Polsce. Świat vs żydzi to osobna historia, hehe ;)

PiS oceniam a contario do tego co robi PO. Mimo, że daleko mi od ich programu to jednak wtedy żyło się lepiej. Oni właśnie są gnojeni medialnie, bo zagrażają układowi. Każdy błąd, każda wpadka była nagłaśniana jak nie wiem co. Teraz kiedy rządzi PO i robi równie głupie rzeczy i wpadki jak Komorowskiego przemilcza się to, albo wyszukuje tematów zastępczych.

Nie wiem jak to dokładnie było z tymi ekspertami, których nie chcieli słuchać, sam mam dystans do opinii ekspertów, którzy mają interes w tej "niezależnej" opinii. Dopalacze dla Tuska były tylko tematem zastępczym, a i przy okazji mógł sobie podnieść sądaż bo zwalczył problem, na który wcześniej pozwolił. O ile to można zrozumieć to już gorzej z olewaniem przez jego opinii ekonomistów, którzy co jakiś czas pojawiają się w mediach i krytykują, że prowadzi nas po równi pochyłej, a w TV Rostowski mówi, że Polska to silny i stabilny kraj.Tusk puszcza pełno bubli prawnych, głupich ustaw gdzie docelowe środowiska łapią się za łeb i mówią, że to bzdury. Potem za te różne bzdury płaci podatnik, a na koniec UE się przyczepia, że to jest niezgodne z prawem i musimy za to kary płacić.

Albo zlikwidowanie przez PO dopiętych na ostatni guzik inwestycji przeciwpowodziowych na wschodzie, których większa część miała być pokryta ze środków UE. Teraz raz, że koszty tej powodzi są o wiele większe od tych oszczędności, to jeszcze trzebabyło wypłacić ludziom jakąś pomoc, która wystarczy tylko chyba na jedzenie przez jakiś czs, a wszystko tam jest zrujnowane. Znów afera hazardowa - nam każą zaciskać pasa, a sami wypierdalają pół bańki z budżetu, a na koniec okazuje się, że nie było żadnej afery, a jedyną osobą której głowa za to poleciała była głowa Kamińskiego, który miał czelność wykryć tą aferę. Jeszcze można by pisać o nich dużo jak i o przekrętach LSD, czego nie było za PiSu. Za PiSu była tylko nagonka medialna na PiS i na to co robią. Ciężko mi wytłumaczyć jest sobie niegospodarność Tuska zwykłą głupotą - on wie co robi, ale nie działa dla naszych interesów, a prędzej dla interesów UE. Znowu LSD broni chyba bardziej interesów swoich ludzi i Rosji - to bodajże za ich rządzenia Polska nie chciała dywersyfikować dostaw gazu i budować rury po dnie Bałtyku do Norwegii. W tym całym bałaganie tylko póki co PiS jest partią dla Polski i Polaków. Dlatego też PiS jest tak niszczony medialnie i kreowany na radykalną partię.
Ostatnio zmieniony 29 stycznia 2011 przez John Stuart Mill, łącznie zmieniany 2 razy.
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 705 / 1 / 0
Legalizacja w Polsce? Przypomnijcie sobie jak było z funshopami. Polacy to nieokrzesany naród, dać im palca to wezmą całą rękę. Oczywiście teraz uogólniam, bo nie wszyscy są tacy, ale taka jest prawda niestety. Jeżeli chodzi o legalną sprzedaż jak np. w Holandii na zasadzie coffeeshopów to ja osobiście jestem stanowczo na nie. Jestem za to wielkim zwolennikiem niekaralności za posiadanie, powiedzmy do 5g zioła, bo to jest kurwa delikatnie mówiąc chore karać za posiadanie jezzu. Jakieś 2 tygodnie temu oglądałem wiadomości, możliwe, że ktoś kojarzy tą sytuacje. Otóż pewien facet bardzo dotkliwie pobił swojego sąsiada. Ten sąsiad chyba po tygodniu pobytu w szpitalu w ciężkim stanie zmarł na skutek odniesionych obrażeń. Co najlepsze, na sprawie sąd orzekł ten czyn nie jako, morderstwo, tylko pobicie ze skutkiem śmiertelnym, typ dostał kurwa 2 lata w zawieszeniu :wall: W sylwestra 2009/2010 jebła mnie policja, miałem przy sobie 1.8g palenia. Niecałe 2 miesiące temu miałem sprawę. Pomimo tego, że na pierwszej rozprawie poinformowałem sąd, że jestem na utrzymaniu rodziców i mieszkam za granicą, to na orzeczeniu wyroku dojebali mi 600zł do płacenia, dozór kuratora i 11 miesięcy na 3 lata w zawieszeniu, pomimo tego iż prokuratorka na poprzedniej rozprawie mówiła, że nie mogą nałożyć na mnie kary pieniężnej ze względu na to, że jestem na utrzymaniu rodziców i kuratora, ze względu na to, że nie mieszkam już w jebanej Polsce. W tym chorym kraju lepiej ludzi na śmierć napierdalać niż mieć 2g. palenia przy sobie... Na szczęście kurator to znajomy mojej matki i ogólnie w porządku facet i z tego co on mówił to sąd zrobił mi po prostu na złość tym wyrokiem, bo łatwiej jest im karać takich "pionków" co mają przy sobie sztuke palenia niż wyłapywać dilerów, a we wszystkim chodzi o to żeby jak najbardziej podbijać statystyki o karaniu za posiadanie.
Ostatnio zmieniony 29 stycznia 2011 przez AE86, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 23 / / 0
Szaman88 pisze:
Co najlepsze, na sprawie sąd orzekł ten czyn nie jako, morderstwo, tylko pobicie ze skutkiem śmiertelnym, typ dostał kurwa 2 lata w zawieszeniu :wall: W sylwestra 2009/2010 jebła mnie policja, miałem przy sobie 1.8g palenia. Niecałe 2 miesiące temu miałem sprawę. Pomimo tego, że na pierwszej rozprawie poinformowałem sąd, że jestem na utrzymaniu rodziców i mieszkam za granicą, to na orzeczeniu wyroku dojebali mi 600zł do płacenia, dozór kuratora i 11 miesięcy na 3 lata w zawieszeniu.
Kurwa jak ja nienawidze tego kraju :kotz: No może nie tyle kraju, co tego pojebanego prawa i tych którzy je egzekwują. Tak czy siak na legalizację nie ma co liczyć, zrzućcie wreszcie klapki z oczu, bo to nie nastąpi w tym kraju. Natomiast depenalizacja MUSI nastąpić wcześniej czy później. Ja myślę że w ciągu dwoch lat doczekamy się jej.
  • 128 / 6 / 0
Przede wszystkim, ta nagonka medialna, nie wynika z żadnego układu, a z natury Polaków, właśnie tego braku pokory, dziennikarze, też uważają się za najmądrzejszych, i najlepiej więdzą co dla Polski najlepsze, (co Ty byś zrobił na ich miejscu, sympatyzująac wtedy z pseudoliberalnym PO?), poza tym Pis, sam się ośmieszał, wyjątkowo skutecznie, a dla mediow to pożywka, pamiętasz np Fotygę? pamiętasz wybryki Kochanowskiego?, pamiętasz E. Kruk? pamiętasz co wyprawiało się w polskim Radiu i z KRRiTV? pamiętasz, co wyprawiali z prokuraturą? ile kasy miał dostać rydzyk na szukanie źródeł? Nie pamiętasz kogo wybrali na prezesa Narodowego Banku Polskeigo? ile majątku kupywał kościół za psie pieniądze? jak Z. laptopy topił i rozbijał młotkiem? jak B. strzelała sobie w głowę? Te szopki medialne? co robili z polityką zagraniczną? nikt nie narobił większego obciachu niż Oni, a media lubią koloryzować skrajności, zresztą to naturalne. Nie bronię PO, to co naspisałeś, to też prawda. Za Po też jest kolesiostwo, ale Pis było pod tym względem wyjątkowo beszczelne, nie mogę pisać o szczegółach, ale mam znajomych w różnych miejscach pracy, i często dostają przełożonych tylko wyłącznie z pobudek politycznych, nie mających kompletnego pojęcia o funkcjonowaniu instytucji, dlatego wiele firm/instytucji państwowych przynosi straty zamiast zysków i panuje okropny bałagan, bo zamiast specjalistów dostają kolesi, którzy nie dość, że nie kierują, bo się kompletnie nie znają, to jeszcze potrafią narobić smrodu w kadrach, zatrudniając ludzi o kompetencjach przechodni z ulicy. Z tymi ekspertami, to możemy na pw, też nie mogę o szczegółach tu pisać, ale znam się na pewnych sprawach i wiem doskonale, że, elity Pisu, nie potrafiły przyjąć pewnych faktów, które są czasem.. no podstawowe, dla pewnych dziedzin nauki, i nikt kto się choć trochę zna nie pozwoliłby sobie, na taką śmieszność, a ludzie z Pisu, krzyczą spisek, i szukają na siłę jakiegoś jednego kontrowersyjnego eksperta, co chce być w telewizji, i sobie chlapnie bzdurę, albo też jest nawiedzony, i z nauką dawno się pożegnał a uprawia politykę. Polecam radio tok fm, tam są czasem specjaliści i rzetelnie krytykują wszystkich jak idzie, albo rzadziej nie, jak uda im się coś dobrego zdziałać, chociaż też dużo tam paranoi. Pamiętny dzień był kiedy J. Kurski brał udział w audycji prowadzonej przez T.Lisa J. Zakowskiego i chyba Kolęde-Zalewska, to były czasy kiedy puszczał informację, że dziadek Tuska służył w wermahcie.Podobno przed audycją, w obecności w/w redaktorów i wszystkich dźwiękowców realizatorów dźwiękowych, na pytanie Lisa: "Dlaczego w ogóle zacząłeś z tym dziadkiem Tuska?" powiedział "Z tym Wehrmachtem to lipa, ale jedziemy w to, bo ciemny lud to kupi" Ci ludzie są niebezpieczni, bo bezkrytycznie podchodzą, do siebie, i bardzo wrogo do kogoś kto śmie mieć odmienne zdanie. Niektórzy z Po chociaż dyskutować potrafią, ale nie chcę ich bronić, bo dla mnie to też polityczne dno. Głosujmy na tego Palikota, ok? :-)
  • 63 / 3 / 0
JKM startował juz chyba ze 3 adencje i za kazdym razem dupa - ponizej progu ( chyba nalezysz do jego partii bo ciagle o nim gadasz ) , jak sie razem ludzie nie zbiorą i nie zagłosują napewno nigdy się nic nie zmieni !!! Pozatym kto? Pis? Te oszołomy? PO? SLD? PJN? PSL? Te wszystkie gęby już były w Sejmie i zawsze było tylko gorzej, A Paliot to co mówi to robi - powiedział ze odda legitke - oddał - wiec jak sie dostanie napewno to zrobi - pozatym mowi o tym publicznie

I wcale nie mają promila poparcia:
http://www.tvn24.pl/1003329,1,1,na-jaki ... sondy.html
  • 1530 / 9 / 0
Nie chcę teraz licytować się na to co było za PiSu a co jest obecnie. Obsadzanie swoich "fachowców" w różnych spółkach skarbu państwa to niestety norma. Też mnie wtedy wkurwiał PiS ale jednak mniej niż PO - do tego piszesz o dziennikarzach, zgadza się, że lecieli na sensacje, ale teraz też jest wiele powodów do medialnej nagonki a jednak jest cisza. Tak samo każdą informację można tak podać by odpowiednio trafiła do ludzi np robić wielki skandal z tego, że jeden z braci K gdzieś miał odpięty guzik na spotkaniu, a z drugiej strony sucha, cichutka notka o zwiększaniu uprawnień CBA(inwigilacja każdego obywatela, a nie tylko podejrzanego o korupcję), o których Ziobor nawet nie mógł pomarzyć, bo media by go zjadły.
Palikot jest z PO, ja mu nie wierzę i za nic w świecie nie oddam głosu na niego. Niedobrze, że ludzie zamiast się zjednoczyć i zagłosować na JKM będą zawierzali fałszywym prorokom...

darekpt
Nie, ja nie jestem z jego partii. Po prostu dobrze mu życzę i chętniej widziałbym tam jego niż JP. Poza tym reprezentuje o wiele wyższą klasę polityczną niż JP. Co innego oddanie legitymacji pod publiczkę, a co innego legalizacja czy depenalizacja godząca w interesy wielkich, z którymi się nie zadziera.
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 3309 / 21 / 0
Napisałem do nich maila czym dla nich są miękkie narkotyki, czy kryterium jest "moc" czy może szkodliwość. Tydzień temu chyba napisałem, odpowiedzi brak. A potwierdzenie nadania maila przyszło, więc chyba po prostu panowie rzucają puste hasła sami nie wiedząc co chcą zrobić.
  • 63 / 2 / 0
@JSM.
Głosujesz na partię która obiecywała darmowy internet, argumentując że należy się nam za zbrodnię katyńską. Ta sama partia weszła w koalicje z Samoobroną i LPR, jakieś 2 miesiące po tym jak absolutnie zaprzeczyła takiej możliwości. Czy umiesz myśleć samodzielnie, czy aż tak urzekła Cię ta tania nacjonalistyczna propaganda ?

Nie wiem jak was, ale mnie tekst (czyj ?!) zamieszczony na początku wątku, nie nastawił pozytywnie. Wynika z tego że osoba zażywająca substancje psychoaktywne, to mały brudas którego trzeba leczyć i mu pomóc. Jeżeli jesteście małymi brudasami i chcecie łatwiej wyrwać działkę, to już wiecie na kogo zagłosować.
Ja będę uparcie głosować na JKM, bez względu na poparcie jakie otrzymuje, ze względu na fakt że jest to jedyny polityk interesujący moje interesy a swoją kampanią wyborczą nie traktuje mnie jak idiotę. Jedynym powodem dla jakiego nie jest w sejmie, to to że jego wyborcy uparcie głosują na Donaldy i Kaczory, twierdząc że inaczej głosy się marnują. Mówisz masz, hołoto.
Dodatkowo jestem za pełną legalizacją również kokainy i heroiny, a samo określenie "miętki narkotyk", mnie mdli. To tak jakbym mógł zjeść gniazdko, ale pączka już nie.

Pozdrawiam, W.
Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie:
Dwóch wilków jedno w lesie nadybali jagnię.spacja
Już go mieli rozerwać; rzekło: - jakim prawem ?!si
Smacznyś, słaby i w lesie...- Zjedli niezabawem.sp
Ignacy Krasicki, Jagnię i wilcy
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Medyczna marihuana kontra bezdech senny

Według danych opublikowanych przez badaczy z Minnesota Office of Cannabis Management, 40 proc. pacjentów z obturacyjnym bezdechem sennym (OSA) uczestniczących w stanowym programie medycznej marihuany doświadczyło znaczącej i trwałej poprawy jakości snu po rozpoczęciu terapii konopiami.

Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.

Do 3 gramów marihuany bez recepty? Poszło pismo z Sejmu do rządu

Legalizacja posiadania marihuany na własny użytek w ilości do 3 gramów - taka propozycja wpłynęła do sejmowej Komisji do spraw petycji. - Obowiązujące przepisy penalizują za posiadanie nawet niewielkiej ilości marihuany. Nie odpowiadają one współczesnym realiom społecznym i ustaleniom naukowym - argumentuje autor.