Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 1472 / 26 / 0
Z tego można rozumieć ,że inne nielegalne rzeczy Szałwia,Kratom można legalnie kupić z zagranicy tylko nie można posiadać ,bo przecież szałwia jest na tej samej liście co klony bez recepty

a nie jest tutaj próba przemytu czasami bo coś takiego czytałem na tym forum,choć troszkę też dziwne jak może być zarzut przemytu skoro nawet przez chwile ktoś nie znajdował się z zagranicą
Ostatnio zmieniony 07 listopada 2011 przez zycie ponad wszystko, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 2814 / 14 / 0
Może być próba przemytu, ale musi być udowodnione, że to ty zamawiałeś. Było omawiane na forum. Sądziłem, że z takimi oskarżeniami w dobie cyfrowego świata sobie poradzi ;)
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 304 / / 0
kodeks karny się kłania musisz sie przyznac ze to ty zamawiales ta przesylke zeby miec przypal ale wjazd antyterrorystow lub tylko albo az CBŚ można miec bo jesli ilosci byly znaczne badz to na sprzedaz mialo isc to juz jest zbrodnia wiec 3+ grozi za to ;]
Chyba już nic nie wiem. nie ma nas a co ?
jestem tu gdzie jestem!
  • 2814 / 14 / 0
Warunkiem oskarżenia o przemyt jest przyznanie się do winy bez względu na dowody? Ciekawe...Przemyt (zlecenie) można udowodnić w pewnych okolicznościach.
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 304 / / 0
mowie tu o sytuacji tego typu ze to nie osoba wysylajaca go sprzedala ani od niej przypal nie wynikl zaden tylko celnicy to wykryli pozostaje gadka typu że nie wiedzialem ze tam maja byc dragi a paczke odebralem z ciekawosci no i ktos mnie w cos wrabia, jesli to sa grube ilosci to nie pozostaje nic innego jak sie bronic rekami i nogami przecierz to 3+ grozi.Wiec oni ci beda musieli udowodnic ze wiedziales co tam bylo ta opcja dobra jest na kogos kto nie jest znany organom scigania.
Chyba już nic nie wiem. nie ma nas a co ?
jestem tu gdzie jestem!
  • 22 / / 0
jak już odebrałeś paczkę to jest posiadanie i ciężar udowodnienia że nie wiedziałeś co jest w środku leży po twojej stronie
  • 3363 / 354 / 0
co jesli w paczce bylo rc i zostala zatrzymana przez celna? mozliwy wjazd na chate?
mialem i tak poste restante wiec teoretycznie nie powinno byc problemow, ale pytam aby byc ubezpieczonym.
  • 2362 / 29 / 0
Jeżeli to rc nie znajduje się w załączniku do ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii to chyba nie powinieneś mieć obaw
BS
  • 3363 / 354 / 0
no nie znajduje sie, ale zawsze lepiej wiedziec.
  • 2814 / 14 / 0
Było omawiane wielokrotnie na forum. Jeśli zostaną zatrzymane, a szybki barwny test wykaże to wezwanie na wyjaśnienia, wysłanie do laboratorium. W przypadku wyniku pozytywnego w laboratorium oskarżenie przed sądem. W innym przypadku oddanie/przekazanie do sanepidu w celu określenia czy nie jest to środek zastępczy. A sanepid to działa już tak, abyś nie dostał ;)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
120 litrów pochodnych opioidów w płynie nie trafi na rynek

Policjanci z Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie ujawnili miejsce przechowywania nielegalnych substancji psychotropowych, zabezpieczając ogromne ilości pochodnych opioidów w płynie oraz półproduktów służących do przetwarzania środków odurzających.

Narkotyki. Nie trzeba dealera, młodzi kupują przez internet

Narkotyki są coraz mocniejsze i coraz łatwiej dostępne, alarmuje pełnomocnik rządu Niemiec ds. uzależnień.

Polska narkotykowym liderem Europy. Kwitną nielegalne laboratoria

Bijemy europejskie rekordy w produkcji narkotyków syntetycznych. W 2024 r. laboratoria opuściło kilkadziesiąt ton substancji. W 2025 ten problem jeszcze się pogłębił.