Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
Poznałeś kogoś poza [H], który znał/lał giebla?
Tak, był w temacie
26
23%
Ktoś widział piąte przez dziesiąte
25
22%
Nigdy
64
56%

Liczba głosów: 115

ODPOWIEDZ
  • 596 / 1 / 0
Moim zdaniem to mało popularne bo mało kto jeszcze o tym wie
  • 803 / 40 / 0
ja w sumie niedawno dopiero miałem okazję spróbować, choć nigdy nie stroniłem od używek i zawsze chętnie próbowałem nowych, na gbl nie miałem jakiegoś ciśnienia, sam przyszedł
NiezdrowyAntoś pisze:
poniewaz wiekszosc ludzi bioracych dragi/uzywki bierze je dla lansu... np opiaty...
opio dla lansu...
aleś dojebał Antoś, zdarzyło Ci się kiedy spróbować?
kato pisze:
pnauja tez uprzedzenia "co ty kurwa pijesz plyn do mycia chormu ? :scared: "
skoro może być zawiesina słurząca do sporządzania płynu do irygacji pochwy to czemu nie środek do czyszczenia felg?
a pijesz wodę/colę, no chyba, że chwalisz się postronnym "patrzcie na mnie!" [w ręku butelka z napisem płyn do czyszczenia felg]
angrybrads1 pisze:
wedlug mnie glownym czynnikiem jest to ze ludzie bioracy gbl/ghb chca zeby pozostal on jak najmniej znany, sam sie nikomu nie chwalilem i nie mam zamiaru zdaje sobie sprawe ze to nie jest "uzywka dla mas", gdyby rozeszla sie o nim wiesc po moim miescie to zrobil by sie zapewne ostry szum, ostre szambo pelno osob ktore wyladowaly by pewnie nie raz w szpitalu i troche uzaleznionych co by doprowadzilo do kolejnych wpisow w statystyce dotyczacych gbl na minus i zwrocenie na niego szerszej uwagi w swietle "problemu" i dzialan w celu zlikwidowania go...
bardzo dobre podsumowanie tematu, w tym kraju praktycznie wszystkie używki bywają masowo przedawkowywane (dlaczego? wystarczy wyjść na ulicę, lub włączyć tv aby się dowiedzieć), problem jest głównie medialno-polityczny, w mniejszym stopniu gimbusiarski, smutne te nasze realia
Ostatnio zmieniony 13 stycznia 2013 przez qtacz, łącznie zmieniany 2 razy.
per rectum ad astra
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
1. fragment interesującego wykładu
2. o samobóju bez nadętej bufonady
  • 66 / 1 / 0
A) nie podchodzi każdemu, szczególnie przy pierwszych próbach
B) pokazuje tak naprawde pazur z czasem <euforia etc>
  • 291 / 1 / 0
tapikoks pisze:
Pewnie dlatego, ze to nie jest soczek dla kazdego. Na 4 osoby ktore znam i tego probowaly, tylko mnie sie spodobalo i tez nie od poczatku. Koledzy widza w tym tylko pigulke gwaltu po ktorej padaja nieprzytomni.
Trzeba było jeszcze ze 2ml dodać to na pewno mieliby inne zdanie...

OH WAIT...
Ostatnio zmieniony 19 stycznia 2013 przez Pani Jedyna, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 733 / 2 / 0
Dziwne to jest. Mi się wydaje, że to głównie sprawa tego, że to "płyn do mycia felg". Picie tego brzmi podobnie jak picie domestosu, to brzmi nawet gorzej niż jedzenie w hurtowych ilościach tabletek na kaszel..
A ludzie którzy lubią alkohol (działanie alko) powinni polubić też giebla. A to że nie lubią, albo nie lubią mimo że nie spróbowali to pewnie sprawa uprzedzeń.
Uwaga! Użytkownik ifau jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1934 / 107 / 0
soda oczyszczona tez sluzy glownie do czyszczenia mocno zabrudzonych powierzchni, mycia wanien i prysznicow, a jednak ludzie spozywaja np na zgage wypijajac z woda, spiryt tez dobrze dziala na zabrudzenia, do odkarzania, stosowany w palnikach laboratoryjnym, nadaje sie do czyszczenia z atramentu czy markera, stosowany rowniez we wkladach markerowych i do plynow oczyszczajacych skore twarzy czy nawet nasiakniete waciki do demakijazu, a ludzie przeciez tez go pija oczywiscie po uprzednim rozwodnieniu tak jak gbl...

Zobaczmy jeszcze NaOH czyli sode kaustyczna stosowana do udrazniania rur:

Zastosowanie
*. wyrób mydła
*. wyrób szkła wodnego z krzemionki
*. produkcja detergentów, barwników,
*. główny składnik preparatów do udrażniania rur kanalizacyjnych (np: Kret [10] lub Filip [11] )
*. produkcja sztucznego jedwabiu
*. produkcja gumy, regeneracji kauczuku
*. procesy uzdatniania wody dla celów przemysłowych
*. rafinacja ropy i olejów mineralnych
*. przeróbka ciekłych produktów koksowania
*. przemysł papierniczy
*. przemysł spożywczy ( regulator kwasowości E524)

ale bardzo dobrze gbl wypala mozgi i lepiej go nie pic :D
"...Żadnego klefedronu z ogłaszamy, mordo więcej snu i witamin..."

angrybrads1 - pierwszy ambasador GHB w polsce !!!
  • 83 / 1 / 0
Działanie GBL jest również względnie świeżo poznanym :-) Dajmy czas gieblowi, ciekawe swoją drogą czy wpiszą go w skład substancji nielegalnnych za jakiś tam czas..
Uwaga! Użytkownik krasnal666 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 733 / 2 / 0
Obstawiam, że tak się stanie kiedy dorwą się do niego nieodpowiedni ludzie, tj po paru aferach w mediach, że ktoś wylądował w szpitalu, spowodował wypadek itd.
To póki co dobrze, że mało popularny
Uwaga! Użytkownik ifau jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 126 / / 0
Często pijam alkohol (np piwo,whisky czy jakieś pijalne winko) również dla jego walorów smakowych. Lubię spotykając się ze znajomymi usiąść i napić się piwa (rzadziej innych trunków alkoholowych). Jakoś nie widzę powodu picia środka pozbawionego tych walorów, o podobnych działaniu. Na pewno są jakieś różnice w profilu ich działania, ale mam pomysł na wiele innych bardziej pociągających mnie substancji odurzających.
Uwaga! Użytkownik Jezus z bagien nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 733 / 2 / 0
I ja wolę spotkać się z przyjaciółką i napić wina, niż spotkać się i napić się płynu do czyszczenia felg. Ale giebl jest tańszy od alkoholu i oczywiście, że inaczej działa.
ODPOWIEDZ
Newsy
Strzelanina w ośrodku leczenia narkomanii. Są ofiary

Grupa uzbrojonych ludzi zaatakowała ośrodek rehabilitacji narkomanów w Meksyku - podały miejscowe władze. Zginęło co najmniej dziewięć osób, a pięć zostało rannych. Do zdarzenia doszło w poniedziałek w stanie Sinaloa na północnym zachodzie kraju.

Profesor znów za kratami. Spec od narkotyków zwany także Chemikiem zatrzymany w Skarżysku

Na pięć lat trafi za kraty 73-letni mężczyzna w półświatku znany niegdyś jako Chemik lub Profesor czyli człowiek wielokrotnie notowany za przestępstwa narkotykowe, między innymi za wyprodukowanie na początku lat 2000 w laboratorium w Bliżynie dziesiątek tysięcy tabletek ecstasy.

W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.