esioka pisze:@ mfs187, skunx, trass : robiliscie jakiekolwiek badania serca (ekg, echo, cos) po 'wyjsciu', ktore by faktycznie potwierdzaly i opisywaly, jak mef zjebal wam serducha?
czy na zasadzie subiektywnych odczuc, intuicji, samopoczucia?
Po delegalizacji ze względu na brak jakiejkolwiek sensownej alternatywy, po spróbowaniu większości interesująco wyglądających proszków dałem sobie spokój ze stymulantami.
Old Death pisze:Wraz z kilkunastoma zdjęciami mózgu, nie wiem jak się to nazywa. KTOŚ WIE?
PET?
piotroszka pisze:mi siadło na serce i żołądek czuc dosc mocno mimo że aż tak ostro nie dawałem.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu
Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.
Operacja „Kryształ”
Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.