Dead Kennedys pisze:Wypierdoliłem wczoraj na ziemię w centrum Warszawy worek z 0.3g bufedronu, bo przedobrzyłem i miałem go dość[ paranoje, zwidy, halucynacje] :wall: Na szczęście 600mg kodeinki poprawiło nastrój ;]
nie wiedząc o tym, nie
nie wiedząc, nie
jak mocno ja
jak mocno ja kocham Cię"
śpiący pisze:najgorsze są haluucynacje po tym
śpiący pisze:gram został opracowany w jedną noc,kolorowe tekstury zaczeły się pojawiać po 600mg
żeby temu zapobiec powinieneś jeść dużo przeciwutleniaczy (chociaż nie wiem jakich ilości trzeba do zneutralizowania takich dawek). z ważniejszych:
-witamina c - dodatkowo wspomaga usuwanie z organizmu pochodnych amfetaminy, większe ilości mogą zmniejszać euforię przez wspomaganie konwersji dopaminy do noradrenaliny
-wit a - w formie beta-karotenu można brać praktycznie dowolne ilości
-wit e
-dowolne flawonoidy - zawiera je mnóstwo roślin, niektóre są inhibitorami MAO więc uważałbym z bardzo dużymi ilościami
-n-acetylocysteina(acc) - dodatkowo stymuluje produkcję glutationu, czyli jednego z głównych odtruwaczy
-kwas alfa-liponowy - dobry ale drogi
jeśli chodzi o regenerację/uczulenie receptorów to na pewno ayahuasca (b.caapi) powoduje tworzenie nowych receptorów serotoninowych, uczulić je można melatoniną, chociaż nie wiem na ile skuteczna będzie przy takiej tolerce. dopaminowe można odczulić ich antagonistami ale jedyne o których wiem to niektóre neuroleptyki. możliwe, że inhibitory NMDA mogą jakoś pomóc. no i oczywiście pomaga abstynencja :-p
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików
Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.