Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 39 / 3 / 0
filtracja
Nieprzeczytany post autor: alpra »
zwykle uzywane filtry, te do papierosow i z waty, choc moga byc lepsze i gorsze - nie filtruja dostatecznie dobrze, przepuszczajac czesc nierozpuszczonych substancji, male wlokna materialu z ktorego sa wykonane, oraz bakterie i grzyby do roztworu. filtry o gestosci 5 mikronow oczysczaja juz miksture z wiekszych czasteczek, lecz jedynie filtry o gestosci 0.2 mikrona sa w stanie oczyscic miksture z bakterii i grzybow.

polska strona z ktorej mozna zamowic filtry 0.22 mikrona
http://www.genos.isu.pl/?id=pokaz_produkt&id_prod=5767

brytyjska strona Exchange Supplies, filtry SteriFilt i inne
http://www.exchangesupplies.org/shopdisp_S314.php

instrukcja uzycia okraglych filtrow strzykawkowych
http://www.saferinjecting.net/injecting ... ilters.htm
  • 1111 / 17 / 0
To jest wątek tylko i wyłącznie na temat sprzętu (strzykawki, igły, filtry etc.). Nie robimy tu kolejnego ogólnego wątku o iniekcjach jako takich. Nie robimy też gnoju i nie wyzywamy się. Dziękuję.

@alpra
Filtry strzykawkowe to dobra opcja, niestety każda podwójna filtracja przy tak małej ilości wody oznacza cholerne straty. Coś za coś. Na stronach Harm Reduction Journal pisali o przepłukiwaniu filtrów dla odzyskania towaru, niestety nie potrafię załapać, na czym owo przepłukiwanie miałoby polegać. Sterilfilt wygląda super, bo ma małą średnicę. U nas chyba dostępne są tylko te dosyć duże filtry, a w taki krążek spokojnie wchłonie się połowa towaru:(
  • 574 / 3 / 0
moj standardowy sprzet to dzida 0,5x25 niewiadomej produkcji i pompa 10 centow romed holland. Chój by mnie strzelił jak miałbym operowac jakimis 3-5ml.
  • 1959 / 62 / 0
leiche pisze:
Na stronach Harm Reduction Journal pisali o przepłukiwaniu filtrów dla odzyskania towaru, niestety nie potrafię załapać, na czym owo przepłukiwanie miałoby polegać.
Może chodzi o to, że bierzesz do strzykawki wodę i ciśniesz jeszcze raz przez filtr.

Pozdrawiam.
Thirteen seconds to blood-brain barier. thirteen@safe-mail.net
  • 1111 / 17 / 0
To by się zgadzało w odniesieniu do filtrów strzykawkowych, bo waciane i papierosowe niezbyt się nadają do filtracji strzykawka>filtr>naczynie, bardziej naczynie>filtr>strzykawka. Zapominam, że te strzykawkowe działają w obie strony.

A propos filtrów. Dziwne, ale zbita kulka waty u mnie działa skuteczniej niż filtry ocb mini.
  • 142 / / 0
Dzięki za wątek, dowiedziałem się wreszcie, co mówić w aptece, żeby dostać krótszą piątkę, wkurwiały mnie te długaśne, strasznie ciężko podaje się początkującemu z długich igieł. Innym noobom polecam!
  • 1718 / 9 / 0
To wata jest lepsza? Platki sie nadadza?

Bo filtrowalem pare razy tramal, tzn naczynie -> filtr -> strzykawka, i zawsze troche wypelniaaczy sie dostawalo do roztworu. Podawalem roztwor pionowo, by nie wstrzykiwac sobie tego, ale mysle ze grozne to takie nie jest, bo kolega walil nieprzefiltrowane i zyje ;)
  • 989 / 36 / 0
Jeżeli robi się chujowe strzały to nawet zajebisty sprzęt nie pomoże. Jeżeli zajebiste to i na chujowym i zużytym można robić profesjonalnie.
  • 1111 / 17 / 0
forest pisze:
Nie używałam płatków, używałam maksymalnie zbitych kulek waty lilibe z rossmanna (oderwany kawałek ok. 1,5cm średnicy, ugnieciony w palcach - możliwie czystych). I taka kulka przy umiejętnym zaciągnięciu filtruje u mnie lepiej niż filtry OCB mini i filtry regular (Smoking). I tylko tyle mogę powiedzieć, żadnych ogólnych wniosków typu "wata jest lepsza od filtrów". Poza tym, że w teorii i wg źródeł (Harm Reduction Journal) na pewno najlepsze są filtry strzykawkowe 0,22 mikrometra... Wszelkie waty i filtry papierosowe zapewniają tylko wstępne oczyszczenie. Jak ktoś wali w mięsień, to jeśli nie jest głupią leiche nie powinien brać pod uwagę filtracji innej niż przez taki właśnie filtr.

PS Zresztą przecież było tu już powyżej o filtrach, alpra pisał i podawał linki.
  • 1959 / 62 / 0
forest pisze:

Bo filtrowalem pare razy tramal, tzn naczynie -> filtr -> strzykawka, i zawsze troche wypelniaaczy sie dostawalo do roztworu. Podawalem roztwor pionowo, by nie wstrzykiwac sobie tego, ale mysle ze grozne to takie nie jest, bo kolega walil nieprzefiltrowane i zyje ;)
Ja robiłem z płatków waty. 2 płatki zbite do strzykawki 20 z 5ml. Ładnie się przefiltrował metkat. Z czarnego do przezroczystego %-D :nuts: .

Igiełki 0,3mm są świetne, nic nie boli, nie ma śladu żadnego po 3 dniach, tylko strasznie wolno leci i niszczą żyły. Dobre do insulinówek.
Thirteen seconds to blood-brain barier. thirteen@safe-mail.net
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej

Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.