Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 809 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: eis »
przejebane, zadymiony pub to ma klimat, eh
na nic nie narzekam,
mam w kieszeni klonazepam.
  • 519 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Nananana »
Pewnie jestem egoistą i wisi mi czy ten zakaz byłby "sprawiedliwy" dla palaczy. To wszystko chyba wyjaśnia?
  • 10 / / 0
Nieprzeczytany post autor: wsb »
ayayay pisze:
Mam dużo niepalących znajomych, kiedy ktoś z nich zaczyna robić głupie miny i ostentacyjnie sie wypowiadać o szkodliwości palenia biernego oraz o smrodzie ubrań, zostaje skwitowany prostym, acz trafnym "To z nami nie siedź, ja pierdole". Nigdy nikt nie wyszedł. Wniosek? Ich problem.
Bo jestes typowym egoista, ja pierdole. Przeciez znajomych nie dobierasz ze wzgledu na to, czy ktos pali, czy nie. Zazwyczaj takie rzeczy wychodza pozniej.
Gdyby kumpel wyjal pompke i zaczal podciagac rekaw to tez bys siedzial spokojnie? Idac Twoim tokiem rozumowania to Twoj problem, jesli sie nie podoba.
A ktos napisal, ze to nie zmniejszy liczby palaczy, tylko zwiekszy. Skad ten wniosek? Bo co, owoc zakazany? Komu sie bedzie chcialo dla marnej nikotyny chowac gdzies i palic fajka? haha
  • 118 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Jemen »
klub jest w rękach prywatnego właściciela, autobusy z reguły nie. Taka "mała" różnica. Nikt Ci nie karzę jeździć śmierdzącym autobusem. Prawda? Ciężko, uczciwie pracuję, to sobie mogę jeździć autem, unikając tym samym przebywania z menelami.
  • 5 / / 0
Z tym syndromem zakazanego owocu to mają na tym forum jazdę, oj mają. %-D
Uwaga! Użytkownik swordfishtrombone nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 212 / / 0
Rozumiem Cię bo tobie to nie przeszkadza, a nawet jest Ci to na rękę. Mimo tego że i tak chodzę do takich miejsc, o wiele milej było by nie cuchnąć fajkami. Zresztą, prawie nikt z moich znajomych nie pali.
proponuje otworzyć ze znajomymi własny klub, w którym będzie absolutny zakaz palenia, może akurat trafisz w nisze ludzi dbających o swoje płuca ;-) albo pozostaje czekać aż ktoś inny to zrobi

u mnie w mieście są puby, w których nie można palić na głównej sali, a palacze muszą się kisić w odgrodzonym pomieszczeniu obok. Na dyskoteki nie chodzę, ale podejrzewam, że też są strefy dla niepalących, no i na parkiecie chyba palić nie można?
Uwaga! Użytkownik mr_obscene nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5 / / 0
Jemen pisze:
klub jest w rękach prywatnego właściciela, autobusy z reguły nie.
nie widzę związku?
Uwaga! Użytkownik swordfishtrombone nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 809 / 15 / 0
swordfishtrombone pisze:
Z tym syndromem zakazanego owocu to mają na tym forum jazdę, oj mają. %-D
szlug to nie zakazany owoc, przeciez kazdy wie jak smakuje. co innego hel.
na nic nie narzekam,
  • 5 / / 0
rozwiń, bo nie wiadomo do czego zmierzasz?

że ludzie bardziej chcą brać hel bo jest zakazany, czy że zaczną chcieć palić jak się zakaże? :nuts:

juz widze te ustawki z dilerem pod kosciolem "ile chcesz", "wezme pol paczki, bo cienko z hajsem"
  • 809 / 15 / 0
[quote="swordfishtrombone"]
rozwiń, bo nie wiadomo do czego zmierzasz?

że ludzie bardziej chcą brać hel bo jest zakazany, czy że zaczną chcieć palić jak się zakaże? ]

poki co szlugi mozna kupic wszedzie i wiekszosc spoleczenstwa wie jak smakuje szlg. łapiesz? do tego zmierzam
na nic nie narzekam,
ODPOWIEDZ
Newsy
Narkotyki schował w atrapie Biblii. Wpadł po policyjnym pościgu

W trakcie ucieczki uszkodził swój pojazd, a badania wykazały, że mógł być pod wpływem alkoholu i narkotyków. W jego aucie policjanci znaleźli atrapę stylizowaną na Biblię z ukrytymi narkotykami, w tym mefedronem i kokainą. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i usłyszał już zarzuty.

Nastolatek sprzedawał narkotyki kolegom. Pomagała mu 13-latka

Policjanci z Oruni rozpracowali sprawę, która zaczęła się od niepokojącego zgłoszenia o 13-latce handlującej narkotykami wśród rówieśników. Szybko okazało się, że dziewczynka nie działała sama. Jej "szefem" był 18-latek.

Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem

Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.