Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 341 / 1 / 0
może też boleć jak popijecie kodę szybko czymś gazowanym i nie bekniecie kilka razy, gazy (CO2) rozsadzają żołądek i stąd ból brzucha
Uwaga! Użytkownik queen elizabeth nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 622 / 1 / 0
A mnie nigdy nic nie bolało, chociaż jeden jedyny raz w życiu zemdliło (były ro poczatki znajomości z thiocodinem) i za przeproszeniem wymiotło. Ale zaraz potem było mega przyjemnie.
  • 22 / / 0
Ostatnio zjadłem dość duży posiłek, chińskie z baru :D Kurczak w cieście, frytki, ilość ogromna. Po 4 godzinach zarzuciłem thio, potem wypiłem piwo i po 2.5h rozsadziło mi tak żołądek, że z bólu nie mogłem oddychać. Na szczęście ranigast i controloc pomógł. Ale ból był niesamowity.
  • 669 / 10 / 0
Kilka razy zdarzył mi się po Thio silny ból żołądka ale mam dość kapryśny żołądek i częsta zgaga i inne problemy są dla mnie normą.
Ad rem - brzuch boli mnie prawie zawsze po kodeinie. Zazwyczaj w okolicach 5h po przyjęciu kodeiny (dawki 150-600mg) odczuwam skurcz mięśni brzucha i typowy skurczowy ból - niestety ale drotaweryna i spasmolina nie pomagają. Na ogół idę spać i samo mija. Jest to dość uciążliwe bo boli na tyle mocno, że znacznie przeszkadza w wykonywaniu podstawowych czynności. Ale jak się ćpie to trzeba się liczyć z negatywnymi konsekwencjami.
Rozpad termiczny alkaloidów maku lekarskiego, prawda czy mit?
Vexilla regis prodeunt inferni
  • 1196 / 10 / 0
Dlatego ludzie zażywają kodeinę z Antidolu.
Uwaga! Użytkownik Ugh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 669 / 10 / 0
Napisałem brzuch boli mnie prawie zawsze po kodeinie, o Thio wspomniałem zdanie wcześniej, co celowo oddzieliłem przejściem do nowej linii. Napisałem również, że po Thio miałem problemy żołądkowe a po kodeinie skurcz mięśni gładkich - występujący po uwaga, uwaga - kodeinie z Antidolu 15 :).
  • 40 / / 0
Jak pierwszy raz zarzuciłem kodę z thio (450mg), bez ekstrakcji, to fazy nie było, za to był ból brzucha na następny dzień. Pomogła dopiero benzydamina :D POWAŻNIE.
Wczoraj drugi raz zarzuciłem kodę, już ekstrahowaną, z całej paczki antidolu 15 (150mg). Fazy również nie było, za to po ok. 2-3h od podania dostałem dziwnych skurczów brzucha i tępego bólu jąder (a może to tylko promieniowanie), który utrzymywał się aż nie zasnąłem. W nocy było ok, ale dzisiaj po przebudzeniu znów jest to samo. Polecacie wziąć jakieś tabletki, czy może samo przejdzie?
Bono animo es! Adsum auxilio.
  • 669 / 10 / 0
Ja na skurcz brzucha polecam drotawerynę (np. Nospa) lub alwerynę (np. Spasmolina).
  • 1709 / 11 / 0
Dziś po 975mg kody miałem potworne bóle brzucha, jakby ktoś mi wykręcał flaki jak się wykręca mokry ręcznik, po godzinie preszło. Brałem oczywiście thio ale to żadna nowość dla mojego żołądka - może cienka czerwona linia została dzisiaj przekroczona?
Aha i to był ból bardziej w podbrzuszu.
  • 880 / 23 / 0
Musisice dbać o diete napierdalając opio.... To nie cukierki, przestawiają Wam metabolizm całego organizmu, właściwie(puki nie jest się grzenijnikiem z wieloletnim doświadczeniem) zatrzymują trawienie! Z mojego doświadczenia wynika że koda szczególnie źle działa na zdolnosći trawienne organizmu....

Generalnie ma być lekko... Wysrać sie koniecznie przed kolejnym zarzucaniem! z 2 h przed przyjęciem można zjeść JEDNĄ małą kanpeczkę z jakims twarożkiem/serkiem/warzywkiem... Po zarzuceniu odczekać dłuższą chwile, napić się gorącej herbaty(podbija) znowu zjeść mało i lekko.

Żołądek opiatowca absolutnie nei znosi NAŻARCIA! Trzeba jeść w naprawdę małych porcjach-ja w ciągu jadłem 1/3 obiadu.

Patrzeć co się je z czym i DOBRZE GRYŹĆ szczególnie mięsa/twarde warzywa...

Zapijać meliską(świetna na trawienie...) i wpierdalać len mielony na gorącym mleku/wodzi(żeby się zaparzył) i miodem(koniecznie miodem nie cukrem) w konsystencji półpłynnej-błonnik=świetna kupa xD

Generalnei każdy kto ćpa w ciagu trochę czasu powinnien wykminić że trzeba mocno zmienić zwyczaje żywieniowe...
Nie ćpiej bo skiśniesz!
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany

Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.

Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń

Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?

Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką

Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.