gazyfikacja plazmy pisze: Co do diety, zauważylem jeden powtarzający sie element, a mianowicie czarna herbata]
Hehehe rzeczywiście :) ja za to nie znoszę herbaty, nie piję jej w ogóle, jak już to tylko jakieś owocowe które ciężko nazwać herbatą. Może to jest jakiś klucz do sukcesu...?
Przede wszystkim, liście czarnej herbaty zawierają takie substancję jak tanina, teina i karoten. To teina powoduje to, że czarną herbatą można się obudzić niczym kawą. Poza tym, czarna herbata zawiera witaminy – P, K, B1, B2, PP i witaminę C. Regularne picie czarnej herbaty poprawia zdolność koncentracji i myślenia, wpływa korzystnie na układ krwionośny, a dodatkowo usprawnia trawienie i ma działanie bakteriobójcze.
Chuj, od jutra zaczynam pić czarną herbatę 3 razy dziennie. Zobaczymy, czy będzie to miało jakiś wpływ na działanie kodeiny ;]
leiche pisze:innych opio też potrzebuję bardzo mało, 20mg morfiny doustnie składało mnie aż za bardzo. Bupry biorę dosłownie ścinek. Ale to żadna wskazówka, bo przecież mówimy tu o jakimś kontinuum, a nie o tym, że jedni mają lepszy, a inni gorszy metabolizm.
Mój pierwszy raz - paczka Antidolu z nieudolnej ekstrakcji na całkiem wypełniony żołądek, był perfekcyjny i należał do najlepszych jakie w ogóle przeżyłem z panią K. I w początkach przygody, przez dłuuugi czas, zadowalałem się (i to niezmiernie) dawką z jednej paczki na pełny (a nawet przepełniony) żołądek. Po przerzuceniu się na pusty żołądek doświadczyłem jeszcze lepszych efektów, co ciekawe następujących w mgnieniu oka. Tolerancja praktycznie mi nie rośnie i nawet przyjęcie mniejszej dawki dzień po dużej potrafi nie zrobić większej różnicy (lub wręcz porobić jeszcze lepiej).
Dihydrokodeiny, tramalu, bupry (a także benzodiazepin i czegokolwiek innego) także używam lub używałem w niewielkich ilościach, z podobnymi wnioskami.
Nie pijam przy tym w ogóle czarnej herbaty, natomiast lubuję się w przeróżnych ziołowych naparach, herbatach z suszonych owoców i kwiatów i, sporadycznie, zielonej herbacie. Uzasadnienia doszukiwałbym się raczej w tym, że niewiele ważę, a także jestem świetnym "metaboliserem" wszelkiego jedzenia, z włączeniem najtłustszych, najsłodszych i najbardziej ciężkostrawnych potraw (choć, prawdę mówiąc często ich nie jadam) - dosłownie przeze mnie przelatują. I nie zdziwię się jeśli większość highmetabolizujących również może pochwalić się szybką i niezwykle sprawną przemianą materii, a może i nienaganną, szczupłą sylwetką.
Nie byłbym również entuzjastą herbaty z wymienionych już przeze mnie w tym wątku powodów.
I rzeczywiście, jestem chudziną.
A może po prostu dać sobie spokój z tą dziwką i żyć długo i szczęśliwie w błogiej abstynencji? Hmmn... nie, zdecydowanie odpada
Uwalać się 150 mg kody... ahh, marzenia
Tak wiec teoria ze osoby z ogolna szybka przemiana materii maja rowniez nadwrazliwy enzym, jest obalona w moim przypadku.
Jeszcze tak chcialbym dodac, jesli ktos nie ma tego enzymu (tj koda nie dziala na niego w ogole) to czy normalna morfina i heroina dziala na niego tak samo, jak na osoby ktore maja ten enzym?
popjerdol pisze: Jeszcze tak chcialbym dodac, jesli ktos nie ma tego enzymu (tj koda nie dziala na niego w ogole) to czy normalna morfina i heroina dziala na niego tak samo, jak na osoby ktore maja ten enzym?
Ah, myśle że to wina tego sulfogwajakolu który ma działanie odksztuśne (czkawka itp., plus brak śliny w ustach, a gdy popijałem zachciewało mi się wymiotować). Następnym razem spróbuje z antidolem, lecz zrobie sobie należytą przerwę (z 2-3 tygodnie tak myśle), ew. thiocodin+avio, lecz jakoś nie specjalnie mnie się jeszcze chce z tym szajsem eksperymentować, choć mimo żygania - warto było
Cokolwiek bym nie miał, myśle że kodeina działa na mnie super-mocno.
Tu pytanie, Ile u Was trwa kodeinowy trip btw.?
czkawkę mam zawsze po sulfogwajakolu, to w miarę normalne. Wymiotowałem może raz, a kodeinę (także z Thiocodinu) biorę już jakiś czas.
nie czytałem co prawda całego tematu, ale wg mnie, jeżeli tego jeszcze nie robiłeś to powinieneś zrobić ekstrakcję z Antidolu i zobaczyć czy nie wymiotujesz. Może po prostu masz zbyt wrażliwy brzuch na sulfogwajakol ;)
Ścisk głowy miałem raz w życiu, połknąłem Thiocodin i siedziałem przed kompem czekając aż się rozkręci, wtedy ścisnęło mnie na skroniach jakby mi ktoś zaciskał obręcz i kodeina weszła, niesamowite uczucie, szkoda, że tylko raz.
Thiocodinu na Twoim miejscu bym już nie brał.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/uecocaine.jpg)
UE alarmuje: coraz więcej Europejczyków zażywa kokainę i inne ciężkie narkotyki
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/weedatwork.jpg)
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mozg-jointy-1000.png)
„Tysiąc jointów później” – co naprawdę dzieje się z mózgiem stałego palacza marihuany?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/amnesia_ibiza.jpg)
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów
Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/175-284921000.jpg)
Wpadli w trakcie transakcji
Piaseczyńscy kryminalni zatrzymali narkotykowy duet. Mężczyźni wpadli w trakcie transakcji, która odbywała się na jednym z parkingów w Wólce Kosowskiej. Na posesji 49-letniego obywatela Ukrainy, policjanci znaleźli uprawę marihuany. Krzaki konopi indyjskiej zostały zabezpieczone. 44 i 49-latek usłyszeli zarzuty karne oraz zostali objęci policyjnymi dozorami.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/3-453330.jpg)
CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków
Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.