Więcej informacji: Fenyloetyloaminy w Narkopedii [H]yperreala
A co do 2cp myslalem ze wpadnie na pierwsze miejsce, ale moge sie zdziwic. Ile trzyma 2cp? I jak chujowy jest ten zjazd? Tyle ze z tym zjazdem moze byc roznie, bo ja sie po brdfie dobrze czuje przed, podczas i po (w miare ofc ;p),
a taki doc mnie tak zmasakrowal ze juz go nigdy nie wezme
Meskalina, którą dla przeciętnego hyperrealowca jest dostępna tak jak picie Cristala z butelki, a reszta to RC.
Chcę zagłosować na dopaminę i serotoninę oraz MDMA (long time, no see!), no i kurde tyraminę, najczęściej konsumowaną fenetylaminą na świecie ;).
A Meskalina nie musi być koniecznie 'czystej' postaci (sierczan, Hcl...). San Pedro lub pejotl chyba nie są tak trudno dostępne?
A co do tego, że reszta to same RC... Powiedz mi jakie znasz psychodeliczne fenetylaminy pochodzenia roślinnego lub takie które nie są Research Chemicals?
San Pedro jest nielegalne. pejotl musi być importowany albo bardzo stary (a i to nic pewnego). Statystyczny [H]łopaczek 1000razy łatwiej zdobędzie ważkę, DO* i tryptaminy, niż kaktusy.
Och, przecież przyczepiłem się za brak królowej MDMA misiu pysiu
Ale mi chodziło bardziej o typowe psychodeliki, a Metylenodioksymetamfetamina jest głównie empatogenem.
Gdyby ekstazka była w tej ankiecie zapewne zyskała by najwięcej głosów ;]
Trza się patrzeć jak co działa na organizm i jak zniekształca fale mózgowe komunikujące szare komórki. Jestem zdania bo i tak mi się wydaje, że jak coś jest empatogenem to nie można zdeklasować tego kogoś\czegoś pod względem bycia stymulantem czy psychodelikiem. Tak na marginesie, którego nie ma w tym zeszycie w kratkę
Ogólnie ktoś kiedyś narysował taki chart, w zasadzie można się z nim zgodzić (tylko czemu hallucinogens zawierają w sobie psychedelics, a nie na odwrót? :nuts: )
[ external image ]
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?
Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.
Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC
Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.
Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód
Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.