Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
Czy gdybyś miał(a) taką możliwość - zaszczepił(a)byś się przeciwko grypie AH1N1?

Czas głosowania minął 03 lutego 2010

Tak
13
9%
Nie
108
78%
Być może
18
13%

Liczba głosów: 139

ODPOWIEDZ
  • 254 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: eikrl »
kurwa umrzemy wszyscy :'(
Uwaga! Użytkownik eikrl nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1997 / 120 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacok »
najlepsze jest to, że na [h] pozostaną wtedy same wkręty ;]
Świat stracił kolory.

Hurra, diese Welt geht unter
  • 49 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: PanKalahan »
pan jozek pisze:
Trochę informacji których nie słychać w mediach
- choroba ta jest w meksyku od stycznia
- 80 osób które zmarło .... to zmarło od stycznia .... a nie w przeciągu ostatnich dni..... o tym jakoś nikt nie wspomina.....
- osoby które zmarły nie były badane czy na pewno zmarły na tego wirusa grypy.... z tych 100 osób są pewni o wirusie u 20 osób... reszta to pewnie podciągnięcia zwykłej grypy lub gruźlicy... no ale teraz każdy kto umiera to oczywiście na świńską...
- wszystkie osoby które zaraziły się w USA, wyzdrowiały i czują się ok.
- brak zgonów poza Meksykiem
- grypa ta istnieje od lat.... i była już znana medycynie... tak więc ja nie sądzę, że choroba ta nie rozprzestrzenia się... po prostu ... jakby polakom robiono badania jaki szczep grypy obecnie przechodzą, też by pewnie wyszło że np 10 % ma szczep świński.... Robili ci kiedyś badania jaki dokładnie szczep grypy przechodzisz ?>?>?
- lekarstwo na świńską grypę produkują dwa NAJWIĘKSZE światowe koncerny medyczne firma ROCHE i GLAXO ..... ceny leków nie są tanie ... 10 tabletek to 300 zł
- firmy te przyznały się ze już rozpoczeły znacznie zwiększone produkcje tych proszków... ( tak jakby były już na to przygotowane )
- wczoraj leki te znikały z aptek jak świeże bułeczki
- w związku z kryzysem firmy te miały słabe wyniki finansowe ........ tylko wczoraj ich akcje skoczyły po 5-6 %
- ogniska grypy zidentyfikowano głównie na północy meksyku.... tam gdzie ostatnio wymykały się spod kontroli gangi narkotykowe.... i szmuglowały kokę do USA...oczywiście USA to nie na rękę.... więc wywołali panikę.... wcale się nie zdziwię jak w najbliższym czasie rząd usa wyśle wojsko swoim BRACIOM na pomoc ( oficialnie w celu zwalczania grypy) do północnego meksyku ( ps. USA i MEKSYK nie przepadają za sobą)
- kilka osób wróciło wczoraj z meksyku do niemiec z gorączą i już robią szum że to grypa... Prawie wszystkie samoloty do meksyku latają przez Niemcy i Hiszpanię ... Pewnie 5-10 samolotów codziennie przylatuje do Niemiec z meksyku ..... razy 300 osób na pokładzie to mamy minimum 1500 osób.... to coś dziwnego że 2 osoby wróciły z gorączką??
- Afera z grypą wybuchła jak zachorowali amerykanie.... 1000 głów w meksyku = 10.000 głów w afryce = 1 amerykanin.
- w Boliwi panuje teraz znacznie gorsza choroba DENGA ... ale o tym nikt nic nie mówi
- USa i świat nie bardzo radzą sobie z kryzysem... teraz mamy świetny temat zastępczy...... ( słyszałaś w ostatnich dniach coś na temat kryzysu???)
- Przechodziliśmy już sarsa, wściekłe krowy, wściekłe ptaki ... i co z tego wyszło ???? NIC kompletnie NIC.... rozeszło się po kościach...
- była wołowina, drób... przyszedł czas na wieprzowinkę.... Następne będą ryby lub chore marchewki...

ludzie nie słuchajcie tej medialnej papki !!!!
Nie bądzcie tak ograniczenie jak amerykanie.. ..!!!
Tu może pomóc już tylko jedna osoba]http://img160.imageshack.us/img160/7639 ... usevv6.jpg[/img]

-to świńska grypa!
-nie
-toczeń, sarkoidoza. zespół stevensa-johnsona. tomografia, biopsja, rezonans.
-głupcy! nie widzicie, że to rzadkie zaburzenie genu od strony stryjecznego wuja po bratowej?? wszyscy zmarli mają zielone oczy!
:-)
-(...) a mój wnuczek zostanie pilotem.
-A skąd pani wie?
-Macza szmatę w benzynie, wącha, i woła - "ale odlot babciu"..

ej. no? huj!

ejnohuj

i dużo KIECZUKU szefowo
  • 1111 / 17 / 0
Grypa
Nieprzeczytany post autor: leiche »
Czy narkomany z hyperreala dały się zrobić w trąbę?
white trash get down on your knees, time for cake and sodomy
  • 930 / 29 / 0
Nieprzeczytany post autor: tehacek »
grupa bildenbergów wprowadza w życie plan wybicia 90% ludności, tak.
  • 369 / 4 / 0
sciema
[color=#FF4000][b]ॐ मणि पद्मे हूँ[/b][/color]

one love
  • 1111 / 17 / 0
Nieprzeczytany post autor: leiche »
Tylko właśnie nie wiadomo, czy ten plan to grypa, czy szczepionki na tę grypę. A może i jedno i drugie. Czy grupa Bilderberg stoi za koncernem farmaceutycznym? A może za polskim rządem, który nie chce kupić szczepionek?
AAAAAAAAAAAA! Ratunku!
Ostatnio zmieniony 05 listopada 2009 przez leiche, łącznie zmieniany 1 raz.
white trash get down on your knees, time for cake and sodomy
  • 5 / / 0
Nieprzeczytany post autor: marcinZbojsow »
Ja się dziś zaszczepiłem, pierdole męczyć się jak rok temu. Przy okazji to był pierwszy w życiu zastrzyk jaki sobie sam zrobiłem.
  • 3129 / 26 / 0
Nieprzeczytany post autor: chusajn »
marcinZbojsow pisze:
Ja się dziś zaszczepiłem, pierdole męczyć się jak rok temu. Przy okazji to był pierwszy w życiu zastrzyk jaki sobie sam zrobiłem.
Pierwsze koty za płoty %-D

Oczywiście nie mam zamiaru się szczepić.
High, how are you?
  • 119 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: kaszpirowski »
tehacek pisze:
grupa bildenbergów
leiche pisze:
grupa Bildenbergów
8-(

mój światopogląd w tym oto momencie legł w gruzach

Bilderberg Group, ffs!

A'propos tematu: nie szczepię się. Złego diabli nie biorą. %-D
ODPOWIEDZ
Newsy
Kurier Uber Eats myślał, że wiezie burrito. W środku była marihuana

Wyobraź sobie, że realizujesz zwykłe zamówienie jako kurier. Odbierasz paczkę z jedzeniem i ruszasz w drogę. Nagle czujesz dziwny, bardzo intensywny zapach marihuany. Dokładnie to spotkało kuriera Uber Eats w New Jersey, który zamiast meksykańskiego przysmaku, nieświadomie transportował zioło.

Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.