...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 3854 / 316 / 0
Nieprzeczytany post autor: Procent »
Bo mają po prostu słabą silną wolę %-D .
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 96 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Jedi »
anonimus pisze:
nie wszyscy mają tak silną wolę dlatego ktoś wymyślił specyfiki które pomagają ograniczyc lub rzucic palenie
także nie wszyscy są na tyle naiwni, że myślą, że jedzenie tych specyfików 'wzmacnia' ich wolę
Wszystko co pisze na tym forum jest wytworem mojej wyobraźni.
Mail w profilu.
  • 1069 / 12 / 0
Nieprzeczytany post autor: anonimus »
Nie napisałem nigdzie, że to wzmacnia wolę, ale skutecznie likwiduję głód nikotynowy. Osobiście nicorette bym nie kupił, bo to jeden chuj czy pale czy biore leki z nikotyną. Jednak z doświadczenia wiem, że Tabex pomaga.
"Po prostu wybieram lepsze zło."

Od jutra rzucam.
  • 248 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: oazaspokoju »
Procentee pisze:
Chciałbym zobaczyć twoją silną wole po 20 latach palenia...

wracając do tematu - od miesiąca nie pale, ciągnie do papierosa, wczoraj po pijaku si złamałem, ale walcze dalej!
Moët Strawberries Cocaine Saint-Tropez
  • 447 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: electrofreak »
anonimus pisze:
Nie napisałem nigdzie, że to wzmacnia wolę, ale skutecznie likwiduję głód nikotynowy. Osobiście nicorette bym nie kupił, bo to jeden chuj czy pale czy biore leki z nikotyną. Jednak z doświadczenia wiem, że Tabex pomaga.
no nie do końca jeden chuj, nikotyna sama w sobie mimo niszczenia krążenia i mikroudarów w mózgu nie powoduje takich zniszczeń płuc, krtani itd. tak więc zastąpienie palenia papierosów innymi formami przyjmowania nikotyny może być dla osób np. z astmą czy problemami z oddychaniem korzystne
a swoją drogą mocne gumy nikotynowe na parę ładnych godzin dają wstręt do nikotyny i fajków - w uk rozdają je za darmo u lekarza i z kumplami jak się faje w nocy skończyły próbowaliśmy - a że byliśmy pijani to część osób się pobełtało - uczucie jakby nigdy nie paląc wypalić nagle od razu kilka mocnych szlugów

mimo to uważam, że jak rzucać to z dnia na dzień, od razu itd. - ze świadomością, że stajemy się wolnymi ludźmi - a nie z przeczuciem "męczarni"
  • 375 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Bodzi0 »
Też polecam tabex, ja na tym rzuciłem jak i sporo moich znajomych. Na imprezy noszę ze sobą jeszcze blisterek tabexów. Raz na jakiś czas się zdarzy zarzucić jednego, dwa gdy po pijaku pojawiają się echa głodu nikotynowego.

Jak dla mnie samo działanie tabexa wydaje się przyjemne, lekko pobudza podnosi trochę ciśnienie, jak papieros. To po części moim zdaniem tajemnica sukcesu tego środka, rzucając z nim nikotynę nie masz tak silnego poczucia, że z czegoś rezygnujesz.

A swoją drogą śmieszna sprawa, aktywnym składnikiem tabexa jest cytyzyna, jedna z najsilniejszych (jeśli chodzi o nasz region Europy) trucizn pochodzenia roślinnego. Potwierdza to tezę, że w odpowiednich dawkach wszystko jest dla ludzi :D
Ostatnio zmieniony 25 września 2009 przez Bodzi0, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Bodzi0 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5 / / 0
Nieprzeczytany post autor: przeroślak »
A ja polecam e-papierosa. Jak ktoś nie wie co to, zapraszam na http://www.duckduckgo.pl.
Elektroniczny papieros pozwolił mi rzucić palenie z dnia na dzień, bez żadnych efektów ubocznych oraz bez chęci sięgnięcia po faja. A o ile przyjemniej go się po ganji pali e-fajka niż zwykłego papierosa.
Nie palę już 2 tygodnie, może trochę więcej. Wydaję tygoniowo 20zł na e-liquid do e-papierosa.
Ostatnio zmieniony 25 września 2009 przez przeroślak, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik przeroślak nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5 / / 0
Nieprzeczytany post autor: qoudaris »
Aa, widziałem już to gówno. Poczekajmy jeszcze na e-jedzenie, albo nawet e-życie. Trzeba być posranym, by coś takiego zrobić według mnie; już lepiej palić szlugi.
Ja rzuciłem fajki tak po prostu. Powiedziałem: nie i nie palę już ponad miesiąc.
Uwaga! Użytkownik qoudaris nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3854 / 316 / 0
Nieprzeczytany post autor: Procent »
Procentee:

Chciałbym zobaczyć twoją silną wole po 20 latach palenia...
Też racja. Osobiście znam 3 kolesi którzy palili ok. 30-35 lat i przestali z dnia na dzień. Oczywiście jest prze-zajebista chęć żeby zapalić ale chłopy się jakoś trzymają. Największą motywacją były na pewno względy zdrowotne, u wszystkich trzech. A co do siebie to paliłem 5 lat nałogowo (+ 6 miesięcy przerwy + takie tam popalanie z 1,5 roku).
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 248 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: oazaspokoju »
Nie jestem sobie w stanie wyobrazić rzucenia z dnia na dzień po 20-30 latach palenia bez benzo kiedy patrze na stopień zniewolenia ludzi ze stażem >15 lat. Znam osobe po 2 zawałach, która dalej jara jak smok.

P.S. Jak sobie pomyśle jakie wakacje sobie sprawie za kase zaoszczędzoną z fajek to morale od razu w góre idą.
Moët Strawberries Cocaine Saint-Tropez
ODPOWIEDZ
Newsy
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ

Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.

Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.