anonimus pisze: nie wszyscy mają tak silną wolę dlatego ktoś wymyślił specyfiki które pomagają ograniczyc lub rzucic palenie
Mail w profilu.
Od jutra rzucam.
Procentee pisze: Bo mają po prostu słabą silną wolę.
wracając do tematu - od miesiąca nie pale, ciągnie do papierosa, wczoraj po pijaku si złamałem, ale walcze dalej!
anonimus pisze: Nie napisałem nigdzie, że to wzmacnia wolę, ale skutecznie likwiduję głód nikotynowy. Osobiście nicorette bym nie kupił, bo to jeden chuj czy pale czy biore leki z nikotyną. Jednak z doświadczenia wiem, że Tabex pomaga.
a swoją drogą mocne gumy nikotynowe na parę ładnych godzin dają wstręt do nikotyny i fajków - w uk rozdają je za darmo u lekarza i z kumplami jak się faje w nocy skończyły próbowaliśmy - a że byliśmy pijani to część osób się pobełtało - uczucie jakby nigdy nie paląc wypalić nagle od razu kilka mocnych szlugów
mimo to uważam, że jak rzucać to z dnia na dzień, od razu itd. - ze świadomością, że stajemy się wolnymi ludźmi - a nie z przeczuciem "męczarni"
Jak dla mnie samo działanie tabexa wydaje się przyjemne, lekko pobudza podnosi trochę ciśnienie, jak papieros. To po części moim zdaniem tajemnica sukcesu tego środka, rzucając z nim nikotynę nie masz tak silnego poczucia, że z czegoś rezygnujesz.
A swoją drogą śmieszna sprawa, aktywnym składnikiem tabexa jest cytyzyna, jedna z najsilniejszych (jeśli chodzi o nasz region Europy) trucizn pochodzenia roślinnego. Potwierdza to tezę, że w odpowiednich dawkach wszystko jest dla ludzi :D
Elektroniczny papieros pozwolił mi rzucić palenie z dnia na dzień, bez żadnych efektów ubocznych oraz bez chęci sięgnięcia po faja. A o ile przyjemniej go się po ganji pali e-fajka niż zwykłego papierosa.
Nie palę już 2 tygodnie, może trochę więcej. Wydaję tygoniowo 20zł na e-liquid do e-papierosa.
Ja rzuciłem fajki tak po prostu. Powiedziałem: nie i nie palę już ponad miesiąc.
Procentee:
Bo mają po prostu słabą silną wolę.
Chciałbym zobaczyć twoją silną wole po 20 latach palenia...
P.S. Jak sobie pomyśle jakie wakacje sobie sprawie za kase zaoszczędzoną z fajek to morale od razu w góre idą.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ
Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.
Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot
Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.