anonimus pisze: nie wszyscy mają tak silną wolę dlatego ktoś wymyślił specyfiki które pomagają ograniczyc lub rzucic palenie
Mail w profilu.
Od jutra rzucam.
Procentee pisze: Bo mają po prostu słabą silną wolę.
wracając do tematu - od miesiąca nie pale, ciągnie do papierosa, wczoraj po pijaku si złamałem, ale walcze dalej!
anonimus pisze: Nie napisałem nigdzie, że to wzmacnia wolę, ale skutecznie likwiduję głód nikotynowy. Osobiście nicorette bym nie kupił, bo to jeden chuj czy pale czy biore leki z nikotyną. Jednak z doświadczenia wiem, że Tabex pomaga.
a swoją drogą mocne gumy nikotynowe na parę ładnych godzin dają wstręt do nikotyny i fajków - w uk rozdają je za darmo u lekarza i z kumplami jak się faje w nocy skończyły próbowaliśmy - a że byliśmy pijani to część osób się pobełtało - uczucie jakby nigdy nie paląc wypalić nagle od razu kilka mocnych szlugów
mimo to uważam, że jak rzucać to z dnia na dzień, od razu itd. - ze świadomością, że stajemy się wolnymi ludźmi - a nie z przeczuciem "męczarni"
Jak dla mnie samo działanie tabexa wydaje się przyjemne, lekko pobudza podnosi trochę ciśnienie, jak papieros. To po części moim zdaniem tajemnica sukcesu tego środka, rzucając z nim nikotynę nie masz tak silnego poczucia, że z czegoś rezygnujesz.
A swoją drogą śmieszna sprawa, aktywnym składnikiem tabexa jest cytyzyna, jedna z najsilniejszych (jeśli chodzi o nasz region Europy) trucizn pochodzenia roślinnego. Potwierdza to tezę, że w odpowiednich dawkach wszystko jest dla ludzi :D
Elektroniczny papieros pozwolił mi rzucić palenie z dnia na dzień, bez żadnych efektów ubocznych oraz bez chęci sięgnięcia po faja. A o ile przyjemniej go się po ganji pali e-fajka niż zwykłego papierosa.
Nie palę już 2 tygodnie, może trochę więcej. Wydaję tygoniowo 20zł na e-liquid do e-papierosa.
Ja rzuciłem fajki tak po prostu. Powiedziałem: nie i nie palę już ponad miesiąc.
Procentee:
Bo mają po prostu słabą silną wolę.
Chciałbym zobaczyć twoją silną wole po 20 latach palenia...
P.S. Jak sobie pomyśle jakie wakacje sobie sprawie za kase zaoszczędzoną z fajek to morale od razu w góre idą.
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.