Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 437 / 20 / 0
Nieprzeczytany post autor: Hegemon_Krwawy »
[quote="opalony chlopaczyna"]
dopie*****nie siem mode on]

N-metylowa pochodna amfetaminy?

W tym dokumencie o meth ('Metaamfetamina jako globalne zagrożenie' czy jakoś tak) też wspominali, że to jest popularne u małych żółtych ludzików. Nazywają to bodaj Yaba. Ogólnie meth został po raz pierwszy zsyntezowany przez Japończyka. Aha, jak dobrze pamiętam 4-Fluoroamfetamina jest w Japonii nielegalna jako analog powyższej, można więc wnioskować, że musiało toto zdobyć tam jakąś popularność.

Ogólnie ciężko o info na temat dragów w kraju kwitnącej wiśni.

Jeszcze swego czasu pamiętam, żę czytałem o jakichś japońskich pedrylach, z którcyh jeden umarł gdy umilali sobie zabawy dorzucając jakieś RC (też kurde nie mogę sobie przypomnieć co konkretnie) i poszło za dużo. Nie wiem, chyba sobie tego nie ubzdurałem ale nie mogę wygrzebać. Chyba Ksionc coś o tym wspominał kiedyś.

Mnie dziwi tylko, że nie ma żadnego anime o dragach.
NIECH CO KRWAWY HEGEMON?
NIECH ŻYJE
!!!

Be the plague in their society
Be the one, they'll call tragedy

Hegemon_Krwawy@safe-mail.net
  • 1285 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
chyba chodzi o to słynne przedawkowanie 5-meo-dipt. Substancja ta uchodzi w świecie rc za bardzo silny afrodyzjak, niektórzy twierdzą że działanie tej tryptaminy jest zbliżone do mdma (próbowałem tej tryptaminy i raczej daleko jej do mdma, a efekt afrodyzjakalny też był taki sobie) stad chyba pomysł 2 japońców homoseksualistów aby przyjąć tego draga doodbytniczo niestety mocno przesadzili z dawką i ten który ja przyj się przekręcił.

tutaj macie dokładne info o tym na erowidzie
http://www.erowid.org/chemicals/5meo_di ... dia1.shtml

to jest też dowód na to że nie wszytkie tryptaminy są takie super bezpieczne
Ostatnio zmieniony 08 października 2009 przez ksionc, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 437 / 20 / 0
Nieprzeczytany post autor: Hegemon_Krwawy »
Tak, to właśnie miałem na myśli. Tylko szukałem wśród chemikalii z czwórką na początku.
NIECH CO KRWAWY HEGEMON?
NIECH ŻYJE
!!!

Be the plague in their society
Be the one, they'll call tragedy

Hegemon_Krwawy@safe-mail.net
  • 3250 / 356 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
Właściwie w dopierdalaniu sie chodziło raczej o metAAmfetamine.

Dlaczego przez dwa? Przecież po angielszczańsku pisze sie methamphetamine, co używając polskich głosek daje metamfetamina. Po Polsku bardziej to mogłoby być metyloamfetamina. Ale aa?
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 6 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Ostatni Aztek »
Interesujące zagadnienie. Sam niedawno się nad tym zastanawiałem, dobrze że powstał taki temat - może dowiem się czegoś ciekawego ;-)

Co by nie offtopować, wprawdzie nie bezpośrednio o narkotykach, ale...
http://www.jref.com/culture/aum_sarin_gas_attack.shtml
Uwaga! Użytkownik Ostatni Aztek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 50 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mattizz »
Tak mnie zastanawia, że jeszcze nikt nie wrzucił tutaj tego:

http://www.youtube.com/watch?v=ffDPTKn7HiY
Uwaga! Użytkownik mattizz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3192 / 374 / 0
Nieprzeczytany post autor: Blu »
http://www.youtube.com/watch?v=L9LolT9R8dg

Stoisko z RC na ulicy w Tokio, film z 2006 roku

Co do AA to mea culpa. Pijany byłem jak pisałem posta ;]
Fantasy is what people want, but reality is what they need.
  • 462 / 24 / 0
Nieprzeczytany post autor: humite »
Dobrych kilka lat temu działało kilka sklepów rc-online z Japonii, w pewnym momencie wszystkie znikły, pewnie ktoś zajął się tematem. Z tego co się orientuje na chwile obecną systematycznie delegalizuje się kolejne substancje rc.
  • 784 / 28 / 0
Nieprzeczytany post autor: koala »
Parę lat temu czytałem wywiad z muzykami z Audio Active (swoją drogą serdecznie polecam, bardzo oryginalny dub http://www.youtube.com/watch?v=0ex2SzzZ ... L&index=18) i biedni japońscy rastamani skarżyli się na drakońskie kary za posiadanie oraz zerową świadomość społeczną nt narkotyków.

To społeczeństwo robotów, tam są ludzie, którzy zapierdalają od kilkudziesięciu lat (sic!) bez dnia wolnego. O spaniu w kapsułach każdy wie. Jedyne, co mogłoby pasować do ich kultury, to stymulanty i faktycznie tylko je kojarzę z japońskiego kina (np. kilkumetrowa ścieżka koksu wciągana przez jakuzę na początku "Dead or Alive" Miike).

Ich system rozrywki to typowo angielskie upierdalanie się w trupa (aha, faktycznie piłem z Japończykami, nie mieli zielonego pojęcia o marihuanie i nie chcieli poszerzać horyzontów - to było dla nich coś zupełnie obcego. Nie jak u nas, gdzie raczej chyba każdy kojarzy co to jest trawa. To byli rozgarnięci Japończycy, w jakimś tam stopniu reprezentatywni.)

A, ta śmiercionośna ryba fubu, którą się zajadają, ma własności psychoaktywne, daje afrodyzjakalny-euforyczny rush.
Uwaga! Użytkownik koala nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 853 / 56 / 0
Nieprzeczytany post autor: gbu »
To ciekawe co piszecie - zawsze wydawało mi się że tam jest liberalne podejście do dragów.
Można zadać pytanie czy tamtejsza policja przymyka oczy na narkotyki czy tez są przodownikami pracy w tej sprawie jak to jest u nas.
Tam jest mocna scena psytransowa, festiwale na których ostro się ćpa - Muzycy uwielbiają grac w Japonii co kłóci się z tymi niby drakońskimi karami za posiadanie.
Fajnie jak by ktoś miał jakieś sprawdzone info co do teorii i praktyki w tych sprawach.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
„Czyste” e-papierosy mogą być bardziej szkodliwe niż aromatyzowane

Aromatyzowane e-papierosy są bardziej pociągające dla młodzieży i młodych dorosłych, dlatego też w wielu miejscach – w ramach walki na nałogiem – wprowadza się ograniczenia czy zakazy sprzedaży tego typu produktów. Naukowcy z Yale University. Boston University oraz University of Louisville porównali skutki wdychania „czystych” liquidów z aromatyzowanymi oraz z niepaleniem. I okazało się, że te „czyste” są pod pewnymi względami bardziej szkodliwe dla zdrowia.

„Adwokat od trumien na kółkach” i jego żona z zarzutami w sprawie narkotyków

Znany łódzki prawnik, nazwany przez media „adwokatem od trumien na kółkach”, ponownie ma problemy z prawem. Paweł K. został w kwietniu, nieprawomocnie, skazany przez sąd w Olsztynie za spowodowanie śmiertelnego wypadku na drodze z Jezioran do Barczewa. W wypadku zginęły dwie kobiety.

Nasi sąsiedzi legalizują marihuanę. Do 100 gramów na własny użytek

Czechy przygotowują się do ważnych zmian w swoich przepisach dotyczących marihuany. Od 1 stycznia 2026 roku będzie tam legalne posiadanie do 100 gramów marihuany oraz uprawa do trzech roślin konopi na własny użytek. Dzięki temu, Czechy staną się drugim krajem w Unii Europejskiej, który zdecydował się na takie rozwiązania.