Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 69 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: zlysmok »
Wczoraj :150 wenlafaksyny, 300 bupropionu ,300 moklo wszytko skonsumowane miedzy 8:00 a 14:00, ok 15 :450 dxm
uderzenie mocne, przyjemne loty, potem 14 godzn snu i dzis jak nowonarodzony.Zadnych obajawow z . serotoninowego.

Pytanie dotyczy min iMAO wiec pisz w tym dziale. Czy ktos doswiadczyl "zjeby moklobemiedowej" po znacznym przekroczeniu dawek powiedzmy tak do 1050mg.Okres poltrawania moklo około 1-2 godziny.Pobdzenie u mnie po toakeij dawce jest wyrazne , czuje troche jakby antycholnergiczne dzialanie podobnie jak na tlpd, ale to jedyne podobienstwo, chce dokladnie opisac samopoczucie stad to porównanie.Po klikunastu godzinach od ostatniego tabsa moklo pojawia sie dołek psychiczzny, wyczerpanie.Ja rozumiem to tak:enzym monoaminooksydaza odblokowuje sie rozpad neurotransmiterow jest silniejszy niz przed zazyciem mega dawki imao, poza tym wychwyt serotoniny (wlasnie tego transmitera mi najbardziej brakuje), odbiera mi pozostala śladowa ilosc 5-ht ze sczelin synaptycznych. Moja konkluzja jest takka ze moklo powinienem brac co kilka (do bieglych w temacie farmakokinetyki:ile?) godzin. Wenalfaksyna 150 rano nie zaszkodzi i bupropion 300. Jak pisalem dopiero dzis nastroj jest dobry po 450 dxm zmiksowanych z trzema antydepresantami. CZy deksem przyjmowanym w malych dawkach przez dluzszy okres moge sobie pomoc w utrzymaniu stalego poziomu serotoniny? Nie pytam czy zaszkodzic moge bo nic juz mi zaszkodzic nie moze. Zapytac tez nie zaszkodzi jak w jakie interakcje wchodza miedzy soba wenlafaksyna moklo i bupropion.Chodzi mi o farmakokinetyczne interakcje bo farmadynamike mniej wiecej znam.
Uwaga! Użytkownik zlysmok nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 70 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: SuicideCommando »
Ja od jutra zaczynam kurację Moklarem 2x300mg. Mam nadzieję, że mi pomoże dość szybko. Dla przypomnienia napiszę, że po paroksetynie miałem manię (ostrą). Potem dostałem sam buspiron, który mi nie pomógł (a może za wcześnie, bo dopiero 3 tygodnie minęły, mimo wszystko mam odstawić) i teraz to. Nie wiem na ile IMAO są niebezpieczne, ale doc kazał mi dzwonić raz w tygodniu. Z tego, co piszecie, nie można łączyć z innym lekami, bo działa jak booster. Jakieś wskazówki?
  • 69 / 1 / 0
imao sa bezpieczne.To znaczy moklobemid.Seligilina juz mniej, ale to na parkinsona.Ile lykales paroksetyny?
Uwaga! Użytkownik zlysmok nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 70 / 1 / 0
20mg przez pierwszy miesiąc i czułem się 5x gorzej niż przed rozpoczęciem kuracji. Nagle z dnia na dzień zaczęło działać, ale już na dawce 3x20mg, co w tydzień wyrzuciło mnie w kosmos. Mało brakowało, a bardzo źle by się to skończyło...
  • 642 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: qiuru18 »
Ja leczyłem się anafranilem pół tabletki dziennie dzisiaj przestałem i zarzuciłem 80mg moklobemidu i czułem się jak na 400gm tramadolu .....ciekawe jak się moklo z tramadolem komponuje widzę że opini na ten temat nie ma
Każda blizna przypomina Mars jest ojczyzną
Nadal krzywdzę ludzi, gdy ludzie mnie krzywdzą
Daleką drogę mam, jakie to ma znaczenie
Że w moich butach stopy kaleczą kamienie
  • 70 / 1 / 0
Do moklaru dostałem jeszcze depakine chrono. Jest to lek przeciwpadaczkowy, ale z tego, co czytam wzmaga działanie leków przeciwdepresyjnych, neuroleptyków, inhibitorów MAO, alkoholu...

Napiszę, jak ten miks będzie się sprawował.
  • 1530 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: John Stuart Mill »
zly smok

ja taki dolek psychicnzy mialem dopiero wieczorem jakos po 6 godinach od wziecia leku, ale to tez takie chwilowe bylo i jak sie czyms zajelem to znikalo. Potem spac i od rana od nowa. Nieiwem czy dxm Ci w czyms pomoze, nie wiem czy nie doprowadzi predzej do wyczerpania zapasow serotoniny tak jak za czeste jedzenie mdma.
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 69 / 1 / 0
John Stuart Mill
Do takiego samego wniosku doszedlem.DXM-owi i sobie daje spokój.Teraz czesciej spotykana kombinacja lekow, ale jak zawsze zazywam wiecej niz przewiduja standardy.70- letni psychiatra (po mimo) wieku ma łeb na karku ;twierdzi ze połaczenie klomipraminy i citalopramu pszyspiesza efekt wzrostu serotoniny w sczelinach synaptycznych.Biore jeszcze bupropion ale to juz moje własne zalecenie ;).Moklobemid to nie jest lek dla mnie.
  • 642 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: qiuru18 »
Ej macie może jakieś ciekawe pomysł czym można podkręcać moklar na dłuższą metę

ps.ciekawi mnie bupropion właśnie mógł by ktos opisać różnice między tymi lekami oczywiście ktoś kto próbował jakiś czas dwa
Każda blizna przypomina Mars jest ojczyzną
Nadal krzywdzę ludzi, gdy ludzie mnie krzywdzą
Daleką drogę mam, jakie to ma znaczenie
Że w moich butach stopy kaleczą kamienie
  • 70 / 1 / 0
Oprócz wspomnianej Depakine, buspiron? Chociaż piszą, żeby raczej nie łączyć moklobemidem, bo istnieje ryzyko zwiększenia ciśnienia tętniczego. Lekarz kazał mi odstawić.

Tymczasem biorę 6 dzień moklo + depakine i póki co jest tylko gorzej - zmulenie, uczucie izolacji, strachu. Zobaczymy, co doc powie. Kazał zadzwonić po tygodniu
ODPOWIEDZ
Newsy
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec

Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.

KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą

Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.

Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?

Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.