uderzenie mocne, przyjemne loty, potem 14 godzn snu i dzis jak nowonarodzony.Zadnych obajawow z . serotoninowego.
Pytanie dotyczy min iMAO wiec pisz w tym dziale. Czy ktos doswiadczyl "zjeby moklobemiedowej" po znacznym przekroczeniu dawek powiedzmy tak do 1050mg.Okres poltrawania moklo około 1-2 godziny.Pobdzenie u mnie po toakeij dawce jest wyrazne , czuje troche jakby antycholnergiczne dzialanie podobnie jak na tlpd, ale to jedyne podobienstwo, chce dokladnie opisac samopoczucie stad to porównanie.Po klikunastu godzinach od ostatniego tabsa moklo pojawia sie dołek psychiczzny, wyczerpanie.Ja rozumiem to tak:enzym monoaminooksydaza odblokowuje sie rozpad neurotransmiterow jest silniejszy niz przed zazyciem mega dawki imao, poza tym wychwyt serotoniny (wlasnie tego transmitera mi najbardziej brakuje), odbiera mi pozostala śladowa ilosc 5-ht ze sczelin synaptycznych. Moja konkluzja jest takka ze moklo powinienem brac co kilka (do bieglych w temacie farmakokinetyki:ile?) godzin. Wenalfaksyna 150 rano nie zaszkodzi i bupropion 300. Jak pisalem dopiero dzis nastroj jest dobry po 450 dxm zmiksowanych z trzema antydepresantami. CZy deksem przyjmowanym w malych dawkach przez dluzszy okres moge sobie pomoc w utrzymaniu stalego poziomu serotoniny? Nie pytam czy zaszkodzic moge bo nic juz mi zaszkodzic nie moze. Zapytac tez nie zaszkodzi jak w jakie interakcje wchodza miedzy soba wenlafaksyna moklo i bupropion.Chodzi mi o farmakokinetyczne interakcje bo farmadynamike mniej wiecej znam.
Nadal krzywdzę ludzi, gdy ludzie mnie krzywdzą
Daleką drogę mam, jakie to ma znaczenie
Że w moich butach stopy kaleczą kamienie
Napiszę, jak ten miks będzie się sprawował.
ja taki dolek psychicnzy mialem dopiero wieczorem jakos po 6 godinach od wziecia leku, ale to tez takie chwilowe bylo i jak sie czyms zajelem to znikalo. Potem spac i od rana od nowa. Nieiwem czy dxm Ci w czyms pomoze, nie wiem czy nie doprowadzi predzej do wyczerpania zapasow serotoniny tak jak za czeste jedzenie mdma.
Do takiego samego wniosku doszedlem.DXM-owi i sobie daje spokój.Teraz czesciej spotykana kombinacja lekow, ale jak zawsze zazywam wiecej niz przewiduja standardy.70- letni psychiatra (po mimo) wieku ma łeb na karku ;twierdzi ze połaczenie klomipraminy i citalopramu pszyspiesza efekt wzrostu serotoniny w sczelinach synaptycznych.Biore jeszcze bupropion ale to juz moje własne zalecenie ;).Moklobemid to nie jest lek dla mnie.
ps.ciekawi mnie bupropion właśnie mógł by ktos opisać różnice między tymi lekami oczywiście ktoś kto próbował jakiś czas dwa
Nadal krzywdzę ludzi, gdy ludzie mnie krzywdzą
Daleką drogę mam, jakie to ma znaczenie
Że w moich butach stopy kaleczą kamienie
Tymczasem biorę 6 dzień moklo + depakine i póki co jest tylko gorzej - zmulenie, uczucie izolacji, strachu. Zobaczymy, co doc powie. Kazał zadzwonić po tygodniu
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec
Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą
Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.