...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
Czy kupa kasy sprawiłaby ze przestałbyś ćpac?
Tak - Mialbym "narzędzia" żeby ogarnąć swoje życie, odciąć się od przeszłości
19
5%
Tak - Choć wymagało by to także niesamowitego wysyłku aby sie powstrzymywać
10
3%
Nie - Z dragami jest jak z jazda na rowerze - tego "smaku" sie nie zapomina
82
22%
Pewnie bym ćpał ale mniej i miał możliwość życia na tyle zdrowo że konsekwencje były by znikome
56
15%
Ćpałbym do oporu aż by mi sie skończyła kasa na koks i dziwki a potem zgon
148
40%
Nie wiem - Tylko życie może dać odpoweidź
53
14%

Liczba głosów: 368

ODPOWIEDZ
  • 835 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: greenz »
zauwazcie ze nie chodzi o to ze sobie wesolo cpamy i nagle dostajemy w spadku 10mln pln.

chodzi o to zeby odstawic dragi na 3 lata zeby zarobic te 10mln. tu jest w chuj duza motywacja zeby przestac brac.

do tego wydaje mi sie ze taki 3 letni detoks od wszystkiego moze bardzo mocno wplynac na postawy
Uwaga! Użytkownik greenz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1073 / 123 / 3
Nieprzeczytany post autor: Wincent »
Nie liczyłbym na to, że kiedy kasa Cię zaleje, zerwiesz z dragami, tak to jest, kiedy kasy jest za dużo, zaczyna się wydawać na zbędne rzeczy.
W 100% zgadzam się z przedmówcą. Zależy to od człowieka bo wielu ludzi uniknęło uzależnienia z racji niewystarczających środków finansowych. Ale to zależy od typu człowieka. Jeśli ktoś nie ma pieniędzy więc w związku z tym nie cpa tylko ogania kwestie pierwszej potrzeby egzystencjalnej to paradoksalnie dołek może mu pomóc by się nie wjebac.

A drugi typ jest taki na zasadzie: "nie mam siana life sucks idę się nacpac" to wtedy są poważne konsekwencje bo albo na cpanie przeznacza się siano na podstawowe potrzeby człowieka albo życie zaczyna się kręcic wokół kołowania kasy rozmaitymi niekoniecznie wg. życzenia urzędu podatkowego i policji sposobu. Wtedy może byc gorzej i gorzej.

Więc zależy od typu człowieka, podejścia i samozaparcia.
chodzi o to zeby odstawic dragi na 3 lata zeby zarobic te 10mln. tu jest w chuj duza motywacja zeby przestac brac.
Zwłaszcza jak wychodzi się z założenia. Za te 3 lata za te 10 milionów to się dopiero nacpam :D
Porady prawne (nie charytatywne)-> Prywatna wiadomość
  • 96 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Massta »
:-D pewnie coś by dalej korciło :-D
  • 78 / / 0
Temat raczej do knajpy, a nie tutaj. Rachunek imo jest prosty.

Statystyczny ćpun z tego forum stoi na baczność jak nie ma kasy na to żeby się zakurwić (w wersji dziecięcej - mama skąpi 5zł na acodin). Pomyślmy teraz, co by się stało gdyby pieniądze przestały być problemem. Wykorzystałby je na poprawienie swojej diety? Remont mieszkania? Poszedł na jakieś kursy podnoszące kwalifikacje?

Słusznie, że jedna odpowiedź ma taką przewagę nad innymi.

A osobiście - nie ćpam sam z siebie, już ponad 1,5 miecha, więc kasa nie jest mi do niczego potrzebna. Uważam, że mogłaby przeszkadzać, bo po różne drogie, ale miłe i łatwozdobywalne specyfiki zapewne sięgnąłbym, jakbym miał kasy jak lodu.
Uwaga! Użytkownik Waszmośdzierz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 835 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: greenz »
jakie to sa drogie i latwozdobywalne?
Uwaga! Użytkownik greenz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 78 / / 0
tryptaminy

ee... poza tym doves i summer daze z dopalaczy, tylko cena 3 razy większa niż to warte.
Uwaga! Użytkownik Waszmośdzierz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 107 / 1 / 0
Kupa kasy z pewnością sprawiłaby szeroki uśmiech na mojej twarzy. Ewentualnie znieczuliłaby całą twarz ;-)
Patrzę na świat z nawyku
Więc to nie od narkotyków
Mam czerwone oczy doświadczalnych królików
  • 333 / 11 / 0
Kupa kasy sprawilaby, ze wyprowadzilbym sie od swoich wkurwiajacych rodzicow i cpal na potege. Az sie wzruszylem na ta mysl :) .
Jakos tam sobie zyje... Nie jest zle :)
  • 9 / / 0
Cierpliwości malutki. Kiedy się znowu spotkamy? Masz mój telefon. Dzwoń do cholery!
Polubiłam Cię benzodxm :)
  • 14 / / 0
Nieprzeczytany post autor: fireman »
Znając swoją i każda ćpuńską duszę wiem ze kasa sprawiłą by tylko większe loty,po co miałbym coś zmieniać ,poziom dopaminy i serotoniny byłby very high,pamiętam fazy na tramalu,przy większych dawkach było pięknie na bank bym tego nie zmienił,trochę to śmieszne ale brak hajsu gdy cpalem wyszedł mi na dobre,bo teraz gdy nie cpam to mam hajs :yay:
With his man straight from Raleigh Durham, he recognized Kojak
ODPOWIEDZ
Newsy
policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Do 3 gramów marihuany bez recepty? Poszło pismo z Sejmu do rządu

Legalizacja posiadania marihuany na własny użytek w ilości do 3 gramów - taka propozycja wpłynęła do sejmowej Komisji do spraw petycji. - Obowiązujące przepisy penalizują za posiadanie nawet niewielkiej ilości marihuany. Nie odpowiadają one współczesnym realiom społecznym i ustaleniom naukowym - argumentuje autor.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...