Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 749 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: korkorio »
Blu pisze:
Zdarzyło mi się raz czy dwa stosować tram do likwidacji uciążliwych objawów przeziębienia - działało dosyć skutecznie.
Otóż to! Można normalnie funkcjonować przy objawach przeziębienia, które by człowieka normalnie "zniechęcały" do jakiegokolwiek działania.
I'm broken.
  • 327 / 6 / 0
panaceum
Nieprzeczytany post autor: Numan »
a ja stosuje tramal głównie na ból duszy, nie znam lepszego środka, kiedyś używałem go rekreacyjnie ale miodowy okres dawno się skończył i nie było sensu dłużej tego ciągnąć, po prostu jak miałem dobry humor to tramal niewiele mi go poprawiał, co innego jak jest źle, obojętnie z jakiego powodu, trampek pozwala mi przetrwać ciężkie dni, zmobilizować się do pracy, popatrzyć optymistyczniej na świat, wspomagam się nim w ten sposób już prawie 10 lat
i ani nie wpadłem w nałóg ani nie szukam helu, chyba znalazłem złoty środek - biorę z tramca tylko to co najlepsze
- pozytywne pobudzenie i późniejszy przyjemny spokój ducha, nie wiem co to ciągi czy zjazdy, po prostu podchodzę racjonalnie do wszystkich używek a wcale nie mam silnej woli a może nie mam genu nałogowca ;-)
pozdrawiam wszystkich sympatyków tej pożyteczniej substancji
  • 974 / 17 / 0
Nieprzeczytany post autor: dr.Kubeusz »
kurde mol, a z jakiej racji dostajesz od 10 lat tramadol?? o ile jesteś nim wogóle leczony a nie zasuwasz na własną rękę
Uwaga! Użytkownik dr.Kubeusz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 327 / 6 / 0
to nie tak że od 10 lat jeden lekarz przepisuje mi tramal, po prostu wykorzystuje każdy kontakt ze służbą zdrowia i przy okazji od niechcenia zapytam i najczęściej dostaję, może dlatego że mam już swoje lata i nie wyglądam na ćpuna, mój przerób jest naprawdę niewielki dlatego zawsze mam dyżurny listek w szufladzie :)))
  • 1285 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
a drag wpieprzał tramal do nauki i mówił że dobrze mu po tym wchodziło
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 327 / 6 / 0
bo po tramalu wszystko robi się lepiej , no może poza ruchaniem ;-)
  • 749 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: korkorio »
Jak się je gramami to pewnie tak.
I'm broken.
  • 1154 / 36 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gargamel »
Na bole kostno-stawowe slabo dziala, przynajmniej w moim przypadku. Mialem zlamana noge niedawno (jeszcze sruby w nodze sa) i jak czasem bolala i wrzucalem tramadol to nie czulem dzialania przeciwbolowego. Co innego koda, 450mg znieczulilo mi raz ladnie noge. Jak juz ktos pisal tramal jest skuteczniejszczy np. na bole trzewne.
  • 1611 / 34 / 0
parę dni temu naciągnąłem ścięgno albo mięsień. Dzisiaj ból powrócił podwójnie. Paracetamol chuja dawał, posmarowałem naproxenem - chuja dał. Walnąłem 500mg tramca i łapa dalej boli. Chwilami jakby nie bolała, ale po chwili znowu boli (kiedy poruszę).

działanie przeciwbólowe tramalu jest chujowe czy tylko mi się tak zdaje?
Ostatnio zmieniony 02 lutego 2010 przez Maskaradore, łącznie zmieniany 2 razy.
"To co nie zdarza sie nigdy dwa razy, niektórym nie zdarza się nawet raz".
aparat.relaksu@hyperreal.info

Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
  • 347 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: unrealism »
Przecież masz napisane powyżej na jakie bóle działa najlepiej. To nie jest jakieś panaceum.
ODPOWIEDZ
Newsy
Narkofabryka w dawnej stadninie

Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.

Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności

Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.

Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach

Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.