Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 44 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Buzker »
Przychodzą mi do głowy antydepresanty. Z tego co piszesz wnioskuję, że nie potrzebujesz tego tyle do fazowania co do "wspomagania motywacji, leczenia lenia" etc. dobrze dobrane ssri powinno zdać egzamin. Dorzuciłbym coś na koncentracje ziołowego, jakieś suplementy, magnez, lecytyna... Stymulanty z reguły nie nadają się do podniesienia koncentracji. Może na początku w małych dawkach ale potem powodują efekt odwrotny. To jeszcze kwestia organizmu ale myślę, że można powiedzieć, że z reguły dają raczej rozdrażnienie, rozbiegane myśli itd...

ps. zajrzyj może do wątku o piracetamie
Ostatnio zmieniony 09 kwietnia 2009 przez Buzker, łącznie zmieniany 1 raz.
"Wszystko należy powiedzieć tak prosto jak się da ale nie prościej."

http://www.diva.info.pl/ <- GieBLowe radyjko internetowe Rossgłośnia, w fazie testów, zapraszamy (chwilowo radio nie działa, szukamy dobrego hostingu ;))
  • 14 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Xinill »
SSRI nie działają od razu, do tego większość gwarantuje obfitość niemiłych skutków ubocznych i słabsze lub mocniejsze obiawy odstawienne. Don't bother.

Jako bardzo sporadyczny użytkownik tylko i wyłącznie nie-stymulantów* nie będę na siłę nic polecał - tylko powiem, że na erowidzie masz bardzo wiele opisów doświadczeń z bardzo wieloma stymulantami - lektura nie zawadzi.

*-wyjątek: kofeina.
Your parents don't like me, they say i'm too po-o-or!
They say i'm not worthy to enter your door!
  • 14 / / 0
Nieprzeczytany post autor: AndyPSV »
nie bede bawil sie w antydepresanty; ja mam motywacje tylko potrzebuje czegos co mnie "nakreci" spowoduje skupienie etc.

metylofenidat: czy to nie ritalin?
ritalin ryje leb; zmniejsza ilosc receptorow dopaminowych i strasznie niszczy

predzej sklanialbym sie ku tej mieszance, aczkolwiek jeszcze o alfa-ppp musze doczytac
Uwaga! Użytkownik AndyPSV nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 462 / 24 / 0
Nieprzeczytany post autor: humite »
Ja nie mówię o dawkach rekreacyjnych metylofenidatu a raczej takich w granicach 20-30mg. Nie pokładał bym za dużych nadziei w alfa-ppp, bo nieliczne opisy ludzi nie są zbliżone do twoich wymagań, po drugie w przypadku tak mało znanej i testowanej substancji ciężko powiedzieć jaki wpływ może mieć na organizm. Trochę informacji znajdziesz np tu
http://www.bluelight.ru/vb/showthread.php?t=372855
  • 44 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Buzker »
a próbowałeś suplementów typu Venom etc? Nie sądzę żeby jakiekolwiek stymulanty (poza słabymi typu efedryna, kofeina) były dobre aby "się nakręcać". Wróżę porycie i nadużywanie.

ssri nie daja tylko motywacji, speed też jest odczuwalny, zależy od leku i człowieka.
"Wszystko należy powiedzieć tak prosto jak się da ale nie prościej."

http://www.diva.info.pl/ <- GieBLowe radyjko internetowe Rossgłośnia, w fazie testów, zapraszamy (chwilowo radio nie działa, szukamy dobrego hostingu ;))
  • 273 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: machabeus »
@AndyPSV: zainteresuj sie tematem perpetum mobile

a odnosnie poszukiwania srodka na motywacje, to cos takiego nawet nie moze istniec. Albowiem motywacja to nie jest funkcja procesow organizmu, ale twojej woli / procesow decyzyjnych. (i paru innych czynnikow, ale mniejsza o nie w tej chwili).

Wiec jak nie chcesz czegos zrobic, to tego nie zrobisz. Mozesz sobie dodac energii, koncentracji, i to moze pomoc cos zrealizowac, ale to tylko pomocniczo !
  • 294 / 5 / 0
AndyPSV pisze:
dolacze sie do pytania wczesniej
skąd można wytrzasnąć MDPV i alfa -PPP ? Słyszałem, że w działaniu te substancje przypominają amfetaminę. Jakie są skutki uboczne ich przyjmowania ? Czy są to substancje w miarę nieszkodliwe, tak jak efedryna ?
mdpv widziałem się u żółtych, u których można kupić miligramy
alfa -ppp nie mam pojęcia.
I guess time flies when you're havin' fun
So enjoy life, you only get one
  • 1233 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: MaciekB »
Przypomniało mi się, że mam bardzo dobre wspomnienia po AMT. Spokojnie dzień w dzień przez miesiąc można to sobie brać. Zaczyna się od. ok. 4 mg i powoli dawkę zwiększa do 10 mg. Przez ten czas człowiek czuje się naprawdę bardzo dobrze. Żadnych problemów z motywacją czy chandrą.
Uwaga! Użytkownik MaciekB nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 14 / / 0
Nieprzeczytany post autor: AndyPSV »
AMT produces various negative physical and psychological effects in users. Physical effects include visual and auditory disturbances and distortions, increased blood pressure, blurry vision, dilated pupils, and nausea. Psychological effects associated with the use of AMT include terrifying hallucinations, emotional distress, nervousness, tension, irritability, restlessness, and inability to sleep. AMT also diminishes user inhibitions, which can result in high-risk sexual activity or accidental injury. Overdoses of AMT can lead to death.
http://www.usdoj.gov/ndic/pubs9/9575/index.htm#What

Czy to prawda, ze masz po tym haluny?
Jak jest w koncu z ta stymulacja, jak i ile trzyma - czy jest zejscie.

@machabeus: chodzi o lenia, rozstrojenie - niemoznosc skupienia sie na jednej rzeczy jednoczescie tylko 100 innych etc.
Uwaga! Użytkownik AndyPSV nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1233 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: MaciekB »
Przy tak małych dawkach halunów nie wywołuje. Naprawdę dobry środek :-)
chodzi o lenia, rozstrojenie - niemoznosc skupienia sie na jednej rzeczy jednoczescie tylko 100 innych etc.
To mi przypomina ADHD.
Uwaga! Użytkownik MaciekB nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...