Więcej informacji: Tryptaminy w Narkopedii [H]yperreala
pilleater pisze: Tak, lizergamidy to takie rozbudowane tryptaminy. Obadaj w googlach jak wygląda szkielet tryptaminy i jak np. wygląda LSD
Ciężko rzec, która jest najbardziej podobna do kwasa. Myślę, że w niewielkich dawkach wszystko jest bardzo podobne, w pewnym zakresie powyżej każda tryptamina ukazuje swą indywidualność, aż w końcu w naprawdę mocnych dawkach wszystkie wydają się znów mieć podobne efekty (choć są wyjątki)
Nie dam ci prztyczka ani klapsa
Nie powiem nawet 'pies cię jebał'
Bo to mezalians byłby dla psa"
innyodinnych pisze:
Ciężko rzec, która jest najbardziej podobna do kwasa. Myślę, że w niewielkich dawkach wszystko jest bardzo podobne, w pewnym zakresie powyżej każda tryptamina ukazuje swą indywidualność, aż w końcu w naprawdę mocnych dawkach wszystkie wydają się znów mieć podobne efekty (choć są wyjątki)
innyodinnych pisze: Ciężko rzec, która jest najbardziej podobna do kwasa. Myślę, że w niewielkich dawkach wszystko jest bardzo podobne, w pewnym zakresie powyżej każda tryptamina ukazuje swą indywidualność, aż w końcu w naprawdę mocnych dawkach wszystkie wydają się znów mieć podobne efekty (choć są wyjątki)
innyodinnych pisze: To jest dość spore przybliżenie nazywać LSD tryptaminą, skoro w jego cząsteczce ten indolowy fragment na dole jest pozbawiony właśnie grupy CH2-CH2-NH2, która dołączona do indolu w pozycji nr. 3 tworzy związek o nazwie TRYPTAMINA...
Nie dam ci prztyczka ani klapsa
Nie powiem nawet 'pies cię jebał'
Bo to mezalians byłby dla psa"
4-AcO-DMT (w tym 1 proba na podkladzie z moklo)
4-HO-MET (jw)
suszonych PC Peru (jw)
Najbardziej "kwasopodobny" w moim przypadku okazal sie byc jak na razie 4-HO-MET, u mnie ma wlasnie potencjal na klimat, ktory bardzo pokrywa sie z kwasnym, gdy pod wplywem substancji nastepuje interakcja z innymi porobionymi ludzmi. Na mahomecie opiekowalem sie swiezakami na LSD i moja faza idealnie zgrala sie z ich tripem.
Ale jednak stosowany juz z ambitniejszym podejsciem, ten psychodelik staje sie bardzo charakterystyczny. Cos pomiedzy grzybami a LSD. Wizuale i wplyw na psychike (u mnie homet tez ma spory potencjal na konkretna zmiane swiadomosci) nie sa ani grzybowe ani kwasowe. Ciesze sie, ze 4-HO-MET dziala na mnie tak specyficznie : D
Psychedelein z języka greckiego ψυχή (psyche, "umysł") i δηλείν (delein, "ukazywać, objawiać"), czyli w wolnym tłumaczeniu "objawiający umysł".
gringo pisze:Jak się ma to się je, jak się nie ma to się szuka, a jak się szuka czegoś podobnego do kwasa, to najlepiej zjeść kwasa.
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby
Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana
Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.
Mama dilera przyszła na policję z marihuaną
Policjanci z Krakowa zatrzymali 16-latka, u którego znaleziono ponad 50 gramów marihuany. Chłopak przyznał się także do jej sprzedaży.