Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 642 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: qiuru18 »
Fobie społeczne i izolację od ludzi czułem i to dużą po Acodinie
ale jakoś mi to przeszło
Za to po długotrwałym stosowaniu metkatu czułem silną potrzebę kontaktu i rozmowy z ludźmi efekty przeciwne lekowi
Tylko czasami silna agresja przychodziła bez powodu

Jak chcesz coś fajnego to idź to lekarza i nagadaj mu jakiś bzdur że masz fobie społeczne i depresje i niech przepisze Ci to
http://pl.wikipedia.org/wiki/Moklobemid

a wiem ktoś może czy tego typu leki żeby dostać to trzeba iść do psychiatry/psychologa czy zwykły lekarz rodzinny wystarczy (bo bezno przepisuje)
Każda blizna przypomina Mars jest ojczyzną
Nadal krzywdzę ludzi, gdy ludzie mnie krzywdzą
Daleką drogę mam, jakie to ma znaczenie
Że w moich butach stopy kaleczą kamienie
  • 1213 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: xxxzzzxxx »
Psycholog nic nie wypisze.

Ja miałem kiedyś chujowe lęki w miejscach gdzie jest dużo ludzi (sklep, autobus, przystanek itp). Najgorzej było w hipermarketach. Idąc przez sklep czułem się jakbym na golasa zapierdalał. Jak jechałem autobusem to zawsze udawałem, że śpie żeby nie patrzeć na ludzi. Jak zacząłem walić opiaty wszystko się uspokoiło.
Ostatnio zmieniony 11 lutego 2009 przez xxxzzzxxx, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik xxxzzzxxx jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 233 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Lithi »
Różnie to bywa, czasami boję się wyjśc z domu, nie lubie jak ludzie na mnie patrza, na trzeźwo nie potrafię nic załatwić w szkole w urzedzie, umówić się na jakies spotkanie (do kosmetyczki, lekarza, fryzjera) itp. Jak jadę w autobusie wydaje mi się, że wszyscy rozmawiaja tylko o mnie, podobnie jak coś powiem do kogoś nieznajomego analizuje sytuację z każdej możliwej strony, zastanawiam sie co ten ktoś o mnie mysli, chociaż bardzo dobrze wiem, że najprawdopodobniej nawet mnie nie pamięta. Z drugiej strony jeśli trzeba potrafie zdobyć sie na odwagę i komuś wygarnąć jeśli na to zasługuje, czesto czuje sie lepsza od innych i nie mam problemu z występami publicznymi, więc to na pewno nie fobia społeczna :)
Wszystko co dobre jest nielegalne, niemoralne, albo powoduje tycie.
  • 43 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Omega »
[quote="Lithi"]
Różnie to bywa, czasami boję się wyjśc z domu, nie lubie jak ludzie na mnie patrza, na trzeźwo nie potrafię nic załatwić w szkole w urzedzie, umówić się na jakies spotkanie (do kosmetyczki, lekarza, fryzjera) itp. Jak jadę w autobusie wydaje mi się, że wszyscy rozmawiaja tylko o mnie, podobnie jak coś powiem do kogoś nieznajomego analizuje sytuację z każdej możliwej strony, zastanawiam sie co ten ktoś o mnie mysli, chociaż bardzo dobrze wiem, że najprawdopodobniej nawet mnie nie pamięta. Z drugiej strony jeśli trzeba potrafie zdobyć sie na odwagę i komuś wygarnąć jeśli na to zasługuje, czesto czuje sie lepsza od innych i nie mam problemu z występami publicznymi, więc to na pewno nie fobia społeczna ]

Heh, mamy identyczny sposob myślenia, ciekawe.
No może bez występów;]
  • 123 / / 0
Nieprzeczytany post autor: r0galik »
"Thaaat's pa-ra-no-ia"
Human Traffic
Co cię nie zabije, to cię osłabi.
  • 117 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Owoc »
Czego mnie nauczyły używki :
Alkohol - raczej niczego pozytywnego same problemy.
Marihuana - optymizmu
Exstazy - "Zrozumiałem ludzi"
Amfetamina - Precyzja spokój, zorganizowanie i opanowanie.

minusy

Kłucie w płucach.
Po 3min na parkiecie jestem bez silny a serce bije mi jak młot nawet w normalnym stanie.
Zawiaski.
Kilka zębów do wyrwania.
Przed snem "czysty" nie daje rady zasnąć przez kilka minut nachodzą mnie głupie myśli jakieś rozkminki non sensowne.
Na przykład ostatnio wychodze za kase ze sklepu pakuje żarcie do reklamówek ide nagle staje patrze na kobietę przy kasie i nagle sobie uswiadamiam kurwa na huj ja sie na nia patrze i tu stoje potem ide dalej widze samochód ze złożonymi lusterkami żeby podczas parkowania nikt nie uszkodził no i co pierwszo mówię nie o fajny samochód tylko : złożył lusterka i puśćił uszy po sobie..
  • 617 / 5 / 1
Nieprzeczytany post autor: fraktal »
pan_z_problemem pisze:
Największe fobie śpaków są przez prawo bo czy nie byłoby lepiej na duszy na ławeczce na legalu np gibla skopić.
Może nie największe foie, ale myślę że to też ma jakiś-tam choćby mały wpływ na to.
:kawa: & :skret: o n l y
  • 117 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Owoc »
moi znajomi walacy szutr po grubym ciagu ( kilka tygodni ) lub nieraz dłużej boją się kołować chodzić po ulicach gdzie są kamery, a nawet się położyć ponieważ mówią że jak leżą to czują sie bezbronni
  • 642 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: qiuru18 »
Lek to jest najgorsze czego można się nabawić
przydało by się wymienić które substancje powodują a które nie
Wiem że Akodin LSD powodują na pewno (zależy też od czau i ilości spożywanej )
Reszta nie mam pojęcia wszamał bym coś co powoduję na dłuższą mete odwrotne skutki i zjebie ten cały system wychwytu zwrotnego ...zajebiście było by mieć na dłuższą metę wysoki poziom adrenaliny dopaminy i serotoniny
Aż mi się miło zrobiło jak sobie pomarzyłem ....ale bym rozkurwiał wtedy nieźle
Każda blizna przypomina Mars jest ojczyzną
Nadal krzywdzę ludzi, gdy ludzie mnie krzywdzą
Daleką drogę mam, jakie to ma znaczenie
Że w moich butach stopy kaleczą kamienie
  • 2129 / 29 / 0
Lęków można się nabawić głównie od psychodelików i stymulantów, ale szybciej w nerwice i lęki wpadają osoby predysponowane, tzn. takie które już przed braniem wykazywały jakieś anomalie osobowościowe.
Na szczęście, nigdy od brania narkotyków nie miałem żadnych lęków ani stanów nerwicowych czy problemów w kontaktach z innymi ludźmi, ale i spożywam je sporadycznie. Jak czytam te wasze posty to dochodzę do konkluzji, że 75 % ćpunów ( jak nie więcej ) to osoby z poważnymi problemami emocjonalnymi które nigdy nie powinny tknąć dragów a zwłaszcza psychodelików.
Toksyczna chemia z 15 metrów
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
DNA w powietrzu. Wykrywają tak narkotyki i patogeny

Przełomowe badanie naukowców z Uniwersytetu Florydy wykazało, że środowiskowe DNA (eDNA) zasysane prosto z powietrza może dostarczyć szczegółowych informacji o otaczającym nas świecie. Od identyfikacji zagrożonych gatunków i śledzenia ludzkich patogenów, po wykrywanie alergenów i nielegalnych substancji.

Finał głośnego procesu w sprawie dziecka, które trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą

Dziecko, które latem 2023 roku trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą, miało wtedy dwanaście tygodni. Chłopczyk był w ciężkim stanie. Zarzuty narażenia dziecka na śmierć usłyszeli jego rodzice. Sąd skazał ojca na karę półtora roku pozbawienia wolności, matka usłyszała wyrok 10 miesięcy więzienia.

Kieleccy policjanci zlikwidowali fabrykę klefedronu w powiecie sandomierskim

W minioną środę kieleccy policjanci zajmujący się zwalczaniem przestępczości narkotykowej współpracując z Biurem Kryminalnym Komendy Głównej Policji oraz kontrterrorystami z Kielc i Radomia przeprowadzili realizację, która doprowadziła do likwidacji dużej, fabryki produkującej klefedron. W sprawie zatrzymano 32 – latka, który najbliższe trzy miesiące spędzi w areszcie.