Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
MnO2+Hcl -->H20--> MnCl2 + H20 +Hcl
a potrzecie primo zastanawiam się czy ta reakcja zajdzie ...wykształcenie chemiczne mam średnie...
i taka reakcja zajdzie na pewno przy kwasie stężonym max 36% możliwy jest do stężenia
a przy żołądkowym trudno powiedzieć ...wiem na pewno że przy niektórych stężeniach kwasów reakcja nie zachodzi
tak jak w otrzymywaniu HCL który jest potrzebny do krystalizacji metkata potrzebny jest kwas siarkowy i sól zeby go otrzymać ,,ale przy stężeniu w akumulatorach 30% huja można przereagować
tu bardziej doświadczony chemik musi sie wypowiedzieć
Nadal krzywdzę ludzi, gdy ludzie mnie krzywdzą
Daleką drogę mam, jakie to ma znaczenie
Że w moich butach stopy kaleczą kamienie
Mno2 + Hcl-->H20-->MnCl2 +Cl2 +H20
MnCl2 +Cl2 +H20 --> MnO2 + 4Hcl
nie uzupełniam współczynników, bo mi się nie chce. ale po spożyciu MnO2 nie będziesz bekał chlorem. reakcja wg mnie powinna zajść znów do Mno2.
poza tym chlor w środowisku wodnych przekształca się przecież do kwasu solnego i chlorowego nie?
hahahha no chemikami to my nie zostaniemy :diabolic:
prawie_martwy pisze:To jak ja filtrowalem jako tako i sie dorobilem dławicy piersiowej i zapalenia żył bgłębokich to co dopiero takie ziomy. Rzal.ru .anonimus pisze: Nie przefiltrowałem, bo sie nie dało ... a znam tez osoby, które to pukały bez filtracji i żyją.
Od jutra rzucam.
Moje życie - moja własność.
Spin doctors operate behind enemy lines
Mind control, something you could potentially buy
The new holy war has arrived, you ready to DIE?
Moje życie - moja własność.
Speedoman pisze: czyli najczęściej w ubikacji w jakimś centrum handlowym.
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Marihuana warta ponad milion upchana w Dacii. Szybka akcja CBŚP pod Warszawą
Niepozorna czerwona Dacia, a w niej ponad 20 kg marihuany upchanej w trzy kartonowe pudła! Przesyłki warte ponad milion złotych nadane zostały kurierem z Królestwa Hiszpanii. Przez Polskę przewoził je 51-letni Polak. Został zatrzymany w szybkiej akcji CBŚP w podwarszawskich Jankach.
Leki z Poznania jechały do Ukrainy. Tam produkowano z nich narkotyki
26 stycznia 2026 roku do Sądu Okręgowego w Poznaniu trafił akt oskarżenia przeciwko siedmiu osobom podejrzanym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej działającej na terenie Polski i Ukrainy. Sprawę opisała Prokuratura Okręgowa w Poznaniu.
Alkohol znika ze stacji paliw, a jednak... nadal tam będzie. To nie zakaz, a zmiana reguł
Czy alkohol zniknie ze stacji paliw? Na razie nic na to nie wskazuje. Napoje procentowe jedynie mogą przestać być widoczne, a chętni na taki asortyment wciąż będą mogli zrobić zakupy. Za tak zwaną sprzedażą bezwitrynową opowiada się branża paliwowa. Rozwiązanie to miałoby wpłynąć na ograniczenie zakupów impulsywnych i zmniejszyć społeczne koszty nadużywania alkoholu.