Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi kwasu barbiturowego – np. fenobarbital.
Więcej informacji: Barbiturany w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1857 / 67 / 80
No więc zjadłem listek Pabialginu P i faktycznie cienko jest, jestem troche spowolniony i śpiący a do tego nieogar robie lekki, nie ma żadnego ujebania w stylu większych dawek gbl albo kody, jest zupełnie inaczej wsumie :-D , na początku lepiej mi muzyka wchodziła ale nie wiem czy to nie placebo, ogólnie - jeżeli znajdziesz gdzieś to zajeb ale jak masz kupować to nie wiem czy warto
PS. to mój pierwszy raz z barbituranami/benzodiazepinami więc to pewnie o to chodzi
  • 1489 / 22 / 0
To można to kupić jeszcze? Ja myślałem, że to wycofane dawno temu. Przecie to starej generacji lek, powinno tego już nie być... Gdzie żeś to kupił? I za ile ? :D
  • 420 / 2 / 0
Pabialgin P to nowa wersja starego pabialginu w ktorej zastapiono jakas tam szkodliwa substancje na inna, nie chce mi sie szukac nazw, w kazdym razie allobarbital pozostal. Moim zdaniem i tak nie ma sensu tego kupowac, gdyby to byl jeszcze sam allobarbital mozna by sprobowac, ale z jakimis dopelniaczami nie ma sie co pierdolic.
  • 1857 / 67 / 80
Non1989 pisze:
To można to kupić jeszcze? Ja myślałem, że to wycofane dawno temu. Przecie to starej generacji lek, powinno tego już nie być... Gdzie żeś to kupił? I za ile ? :D
znalazłem w jakiejś starej apteczce samochodowej, była napisana na listku cena jakieś 3zł czy coś.
Kakihara pisze:
Pabialgin P to nowa wersja starego pabialginu w ktorej zastapiono jakas tam szkodliwa substancje na inna, nie chce mi sie szukac nazw, w kazdym razie allobarbital pozostal.
Chodzi o propyfenazon który zastapił bardziej szkodliwy aminofenazon.

Ogólnie to pisałem tamtego posta na fazie, teraz jako wmiare trzeźwy moge powiedzieć że spoko było i może oczekiwałem czego innego(nie wiem czego?), ma sie bardzo wyjebke na wszystko i można robić rzeczy których normalnie sie nie robi - widać zmiane w zachowaniu ;-) , do tego lekki nieogar-oszołomienie, i duża senność, z tą muzyką to nie wkręt serio lepiej wchodziła.

Fajnie by było znaleźć następny listek na jakieś stresujące dni haha
  • 1489 / 22 / 0
Jeszcze parę miesięcy temu (4? 6?) pytałem o Pabialgin w aptece to Pani Arcyfarmaceutka poinformowała mnie z szyderczym uśmiechem, że przecież już tego od lat nie ma, i że na pewno sobie tego nie poćpam (dosłownie tak powiedziała, kupowałem przedtem Antidol i 2 paczki relanium).
Czyli jest nadzieja, że ten zmodyfikowany gdzieś dostanę, tak? Jutro będę w większym mieście, będe miał okazję połazic po aptekach i poszukać. Choc niekoniecznie będzie mi się chciało, bo własnie raczę się relanium ^^
  • 29 / / 0
Takie pytanko na szybko: czy te cwele czasami nie wycofują kropli na żołądek z pabialginą?
Bo mnie dziś farmaceutka poinformowała że już tego nie produkują... W innej aptece za to bez problemu dostałem... no kurwa co to ma być do chuja... niby ledwo co to to działa ale i tak szkoda by było (zwłaszcza ze dopiero pare dni temu te kropelki odkrylem).
Powiem krotko - fajny uspokajacz otc - a nie pierdolenie sie z waleriana czy innymi kurestwami bez dzialania narkotycznego %-D
Za wszelkie bledy w pisowni strasznie kurwa przepraszam, ale coz zrobic jak czlowiek nagrzany...
  • 2637 / 37 / 0
Właśnie zarzuciłem 4 tablety przeterminowanego o 10 lat Pabialginu.
:-p

Znalezionego...gdzieś....
  • 2518 / 27 / 0
To już chyba benzo łatwiej wysępić, niżeli pić całą butlę tych kropli. Ochydztwo.

// A produkować nadal robią, niedawno matka kupowała.

Działanie tych kropli porównał bym do 10mg diazepamu. Nieopłacalne.
Zależy, mnie jedna buteleczka kropelek robi lepiej niż 6-8mg klona. Barbi mają to do siebie że są chyba przystosowane do mojego organizmu :-p
  • 1951 / 14 / 0
Jak długo działa jedna buteleczka takich kropli?
  • 762 / 32 / 0
W jednej buteleczce są 2g PABIALGIN P (Propyfenazon 1,76, Allobarbital 0,24). Co to za dawka? To na raz trzeba wypić czy nawet i parę syropków jebnąć?
„Na ulicy przed domem leżał kot z białym kołnierzykiem, ni to grzejąc się w słońcu, ni to raczej jednak nie żyjąc, wnosząc z faktu, że nie było słońca ani żadnych innych przyczyn, by leżeć wśród pędzących samochodów.”
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.