Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 459 / 3 / 0
[quote="blood.luna"]
nie sluchal. ale potem i tak rzygal. ]

cud że się nie przekręcił, tylko desperaci jedzą TAKIE duże ilości :rolleyes:
Uwaga! Użytkownik Piotrunio nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 127 / 1 / 0
'przekrecil' w jakim sensie? sadzilam, ze nie tak latwo sie zacpac dxm?..
"świat to lśniący ogród rozkoszy, którego owoce zrywać należy od razu" /// portal i forum nt. wampiryzmu:
recenzje, literatura, filmy, komiksy, wariaci, mordercy - takie tam...
+ dyskusje http://blood-luna.org ///
  • 459 / 3 / 0
blood.luna pisze:
'przekrecil' w jakim sensie? sadzilam, ze nie tak latwo sie zacpac dxm?..
chyba nie wyczułaś ironii... %-D
Uwaga! Użytkownik Piotrunio nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 127 / 1 / 0
chyba tak. jestem gOpia. :nuts:
"świat to lśniący ogród rozkoszy, którego owoce zrywać należy od razu" /// portal i forum nt. wampiryzmu:
  • 168 / 2 / 0
haha
Uwaga! Użytkownik virtual_high nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 69 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: sok »
blood.luna pisze:
jeden znajomy wzial kiedys naraz cala paczke acodinu (to byl chyba 3 raz w jego zyciu), zmieszal z duza iloscia alkoholu, a nastepnie spedzil godzine w kiblu. potem opowiadal o tym, ze byl bliski smierci, walczyl z demonami itd. niezle go to nakrecilo. ale podejrzewam, ze po prostu mial nagly spadek cisnienia naprzemienne z atakiem paniki (zbyt szybkie bicie serca itd.), ciemnosc przed oczami i duzo wizji - latwo cos takiego nazwac NDE, ale ja bym sie wstrzymala. mialam takie doswiadczenia jak on, ale nie wydaje mi sie, abym kiedykolwiek naprawde miala wrazenie, ze mi bije dzwon. to musi byc dla mnie bardzo jasne, pozbawione misternej religijnej otoczki wrazenie. taki instynkt bardziej niz metafizyka. 'o kurwa zaraz wykituje'. ale na powaznie, a nie podczas rzygania. mial ktos tak?
hartkor
Sex telefon
  • 25 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: fidelc »
a ja po 900mg dxmu mialem raz wkreta ze umieralem . Umarlem tak z 9 razy. Mialem OOBE wiele razy i do dzis je mam w flashbackach
W piekle diabeł jest postacią pozytywną.
  • 459 / 3 / 0
fidelc pisze:
a ja po 900mg dxmu mialem raz wkreta ze umieralem . Umarlem tak z 9 razy. Mialem OOBE wiele razy i do dzis je mam w flashbackach
Flashbacki po DXM ??
  • 25 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: fidelc »
A jakze. OD TRZECH LAT MAM TO SAMO OOBE ZWYKLE KIEDY SIE KLADE SPAC i czasem w dzien takze . Nie jest to nieprzyjemne. Ciekawe czy ktos z forum ma podobne odczucia po Dexie? :moody: ;]

Neuroleptyki nie pomagaja mi na to dziwne..
W piekle diabeł jest postacią pozytywną.
  • 127 / 1 / 0
znam jeden taki przypadek goscia, ktory w nocy sie przebudzil (spal z rekami pod glowa), bo poczul czyjs dotyk pod pachami (w pustym mieszkaniu), i od tamtej pory nie moze spac na plecach, bo zawsze ma to samo uczucie. wiec flashbacki po dxm to nic dziwnego. O.o swiat jest kurwa jak jakis flashback. ;P
ODPOWIEDZ
Newsy
Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.

Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.

Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom

Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.