Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 913 / 39 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kazik »
Mój głos pada na ROBO, bo brzmi międzynarodowo. Pasuje do utartych już słów (robowalk, robodose, robitussin). Tłumaczy robochód, automatycznie przypasuje do frazy "Ale jestem zrobiony".
Your circuit's dead, there's something wrong, can you hear me, major Tom?
  • 5299 / 105 / 0
Nieprzeczytany post autor: pilleater »
No co Ty kazik, bądźmy unikalni - kaszlaki-fazuszaki i tyle ;) No, ewentualnie kaszlodyn :D
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 913 / 39 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kazik »
Ale co ze słowami pochodnymi? Powiesz "jestem skaszlakowany-sfazuszakowany"? "Jestem zrobiony" pasuje jak ulał.
Your circuit's dead, there's something wrong, can you hear me, major Tom?
  • 3251 / 359 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
Zdeiksemiony i huj, dxm to chyba najzajebisciej brzmiący skrót od nazwy substancji, wiec nie potrzebuje zamienników.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 321 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: astaroth »
Ja na dxm mowie Deks, a swój stan nazywam "zdekszeniem" i tyle, o :P
Meow.
  • 88 / / 0
Tak jest, najbardziej mi do tego pasuje właśnie "Deks" i "zdekszenie" jako stan. Popieram astaroth
Ostatnio zmieniony 15 lutego 2008 przez ..::Opeth::.., łącznie zmieniany 1 raz.
"And you will ascend above the heights of the clouds,
And will be like the Most High,
Yet where you brought down to the sides of the pit,
Which we now must merge with the skies..."
  • 181 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Anthony20 »
Również popieram i jogurta i astaroth. DXM,Deks,Zdekszenie :o)
Ja nazywam deksa poetycko: DLBP-Dirty Little Bitter Pills-brudne(bo zjadłem kiedyś kilka z syfiastej podłogi %-D ) małe gorzkie tabletki. Lub też metaforycznie : Pills Gainst Mosquito Death - Tabletki przeciwko Malarii(mosquito death-malaria -choroba którą zarażają komary).Nie wiedzieć czemu kiedyś na początku przygody z dxm tak nazwałem te tabletki.Pamiętam,że miałem wtedy pełno komarów w pokoju i jakoś tak słuchając pewnego utworu z którego te słowa pochodzą skojarzyłem to z deksem i tak już mi zostało.Pills Gainst Mosquito Death brzmi całkiem tajemniczo i niezle.
Uwaga! Użytkownik Anthony20 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2310 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: CosmoDo »
Racja . Nie ma to jak po prostu "DXM"! I zajebiście jest sie zdeksić ;p Deks to też taki Teleporter
Poczekam na Twój rozkład
W żyły wtłoczę dekstrometorfan
Następnie pożrę Cię
I SIGMA ciałem się stanie
  • 5299 / 105 / 0
Nieprzeczytany post autor: pilleater »
Choćby i ustawa weszła to będę gadać kaszlaki-fazuszaki, akodyn, kaszlodyn ;] A na faze bede mówić/pisać przeciwkaszlowa podróż. i chúj
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 132 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kylek »
Ja i moi kumple mówimy na bombie, że jesteśmy zdekszeni zazwyczaj, ale najczęściej wymyślamy różne epitety dla bań. Każda inaczej się nazywa. Po THC to nawet dajemy imiona i nazwiska swoim baniom (oczywiście żeńskie). Tylko nie myślcie, że jacyś nienormalni jesteśmy, poprostu kiedyś na bombie się w takie coś wkręciliśmy i tak już zostało na każdej :rolleyes:. Ostatnio mieliśmy na przykład Marysię Dulską ^_^. Bo była taka łagodna i miła, gościnna (po DXM).
Przed użyciem zapoznaj się z treścią ulotki dołączonej do opakowania,
bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą.
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP i Policja Ukrainy rozbiły międzynarodową siatkę producentów narkotyków syntetycznych

36 zlikwidowanych laboratoriów, setki przeszukań i tony zabezpieczonych substancji – to bilans skoordynowanej operacji przeprowadzonej przez Centralne Biuro Śledcze Policji oraz Policję Ukrainy przy wsparciu Europolu. To jedno z największych uderzeń w podziemie syntetycznych narkotyków w Europie Wschodniej.

Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?

Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.

Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.