Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 684 / 10 / 0
Nie jestem pelnoletni i wole poczekac te kilka tygodni i pojsc samemu do lekarza, niz teraz robic w domu szopke z wizyta u psychiatry. Tym bardziej, ze wcale nie jest teraz zle i mysle, ze sporo sobie pomoglem stosujac leki na wlasna reke. Po 18-stce oczywiscie pojde, bo czemu by nie.
Uwaga! Użytkownik anonimowy_uzytkownik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3250 / 357 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
wikipedia pisze:
This reaction occurs both in nervous tissue and in the liver.[2] 5-HTP crosses the blood-brain barrier, while 5-HT does not. Excess 5-HTP, especially when administered with Vitamin B6, is thought to be metabolized and excreted.[3][4]
co wy na to?
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 684 / 10 / 0
No ale co. To raczej jest wiadome od dawna, ze 5HTP przenika przez bariere krew - mozg, natomiast 5HT w duzej wiekszosci nie. Chyba, ze chodzi o cos innego, bo nie umiem tak genialnie angielskiego.
Uwaga! Użytkownik anonimowy_uzytkownik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3250 / 357 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
anonimowy_uzytkownik pisze:
No ale co. To raczej jest wiadome od dawna, ze 5HTP przenika przez bariere krew - mozg, natomiast 5HT w duzej wiekszosci nie. Chyba, ze chodzi o cos innego, bo nie umiem tak genialnie angielskiego.
Tw 5-htp które ty i ja kupilismy zawiera 5-htp i b6 wiec jest do dupy.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 684 / 10 / 0
Aha... No mozliwe. A tak btw to nie wiem czy wiesz, ale 5htp podobno przechodzi przez bariere krew - mozg dopiero po ~ 48 godzinach. Zrobilem kilka testow i faktycznie wychodzilo, ze po przyjeciu np 300mg, rowno 2 doby pozniej mialem lepszy humor itp., ale to moze placebo było. Z drugiej strony czasami wydawalo mi sie, ze dzialalo od razu po przyjeciu... Wielka niewiadoma z tym 5htp, teraz jeszcze ta neutralizujaca rola witaminy niby dochodzi, z czego by wynikało, ze wszystkie te moja rozwazania to w wiekszosci placebo... Ahh ciezkie jest nasze zycie krolikow doswiadczalnych :)
  • 23 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Dr.Morley »
Wikipedia:
Metabolism

5-Hydroxytryptophan is decarboxylated to serotonin (5-hydroxytryptamine or 5-HT) by the enzyme aromatic-L-amino-acid decarboxylase with the help of Vitamin B6.[1]
Chyba zle to skumales- 5-htp jest dekarboksylowane do serotoniny przez odpowiedni enzym z pomoca witaminy B6, wiec w waszym suplemencie jest ona korzystna.
This reaction occurs both in nervous tissue and in the liver.
Czyli reakcja zachodzi zarowno w mozgu jak i w watrobie.
Jestem tu w celach edukacyjnych.
  • 684 / 10 / 0
Ja w kazdym razie od kilku dni zazywam 200-300mg 5HTP jakiejs innej firmy, w ktorej skladzie nie ma witaminy b6, wiec jak bym zauwazyl jakas roznice to napisze.
  • 10 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan_Zeneek »
Można jeszcze sprowadzic z Niemiec :) http://www.jsvital.de/Cennik/cennik.html#HTP
Wcinam mix: Xetanor 3x tab, Efectin ER 75 2x tab i Velafax 37,5 mg 1x , na dniach dołoże do tego l-5-htp , postaram sie napisac cos o efektach :)
Uwaga! Użytkownik Pan_Zeneek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 43 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Omega »
Ja zajadam sobie 5-htp zawsze przed snem od ok 3 tygodni, w dawkach zazwyczaj 100mg czasami jak coś przyćpam albo wychodze na piwo ze znajomymi 200 mg i czuje się kapitalnie, otwartość na świat, glowa pełna pomysłów, mniej odczuwalna fobia społeczna (choć ciągle daje się we znaki:/), w ogole zycie odwróciło mi się o 180 stopni i mam nadzieję ze taki stan utrzyma się do usranej smierci:P Nie wiem po co jeść tego tak ogromne dawki jak te z początkowych postów, ja chyba bym umarł ze szczęścia:P(chyba ze ktoś ma depresje, ja na szczęście nie mam nigdy, jem głównie ze względu na fobie i brak motywacji do podjęcia jakiego kolwiek działania) Dodam że jem jednocześnie wyciąg z żeń-szenia ekstrakt 350mg z jednego g korzenia(czy jakoś tak). Wstaje wypoczęty, choć w tygodniu śpie max 5-6 godzin, a bez tych suplementów, o tej porze roku było by to wręcz nie możliwe bo jestem strasznym meteopatą, brak słońca i krótkie dni są dla mnie zabójcze;]. A, dodam że mam właśnie te kapsułki 120x100mg + magnez + witamina b6, więc sądze że to Dr.Morley ma racje co do dodatków.
  • 729 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Toker »
Ja zdobyłem Tonisol i tak sobie myślę 100mg rano i 100mg wieczorem, czy 200mg wieczorem?
To see bee! To see sea: To see infinity, To see eternity! To city too - To see pee!
2C-B! 2C-C: 2C-I, 2C-E! 2C-T-2 - 2C-P!

Kładzenie ćpuna spać na trzeźwo to jak kładzenie żywego do trumny.
~ Lilia1

GG: 450537
e-Mail: FriendlyToker@gmail.com
ODPOWIEDZ
Newsy
Mefedron z internetu w 20 minut z dostawą do domu. Uzależniają się już dzieci w wieku 12 lat

Kiedy dziennikarze TVN24 sprawdzili, jak wygląda dziś handel narkotykami w Polsce, zszokowały ich dwie rzeczy: jak łatwo są dostępne - dostawa może dotrzeć w ciągu nawet 20 minut - i kto je kupuje. Nawet 12-latkowie.

Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych

Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.

Mieli podawać własnemu synowi narkotyki. Sąd Apelacyjny w Legnicy nie miał dla nich litości

Historia niespełna trzymiesięcznego Arturka z Legnicy na Dolnym Śląsku wstrząsnęła opinią publiczną w Polsce. Dorian G. i Katarzyna K. mieli poić malca narkotykami. W trakcie procesu wzajemnie obarczali się odpowiedzialnością. W czwartek (9 października) Sąd Okręgowy w Legnicy rozpatrzył apelację oskarżonych. — Tylko oni byli odpowiedzialni za to, że w organizmie dziecka znalazły się substancje psychoaktywne i w takim stężeniu, że zagrażały życiu i zdrowiu tegoż niemowlęcia — mówił sędzia Lech Mużyło podczas ustnego uzasadnienia wyroku.