Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 684 / 10 / 0
Nie jestem pelnoletni i wole poczekac te kilka tygodni i pojsc samemu do lekarza, niz teraz robic w domu szopke z wizyta u psychiatry. Tym bardziej, ze wcale nie jest teraz zle i mysle, ze sporo sobie pomoglem stosujac leki na wlasna reke. Po 18-stce oczywiscie pojde, bo czemu by nie.
Uwaga! Użytkownik anonimowy_uzytkownik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3250 / 356 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
wikipedia pisze:
This reaction occurs both in nervous tissue and in the liver.[2] 5-HTP crosses the blood-brain barrier, while 5-HT does not. Excess 5-HTP, especially when administered with Vitamin B6, is thought to be metabolized and excreted.[3][4]
co wy na to?
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 684 / 10 / 0
No ale co. To raczej jest wiadome od dawna, ze 5HTP przenika przez bariere krew - mozg, natomiast 5HT w duzej wiekszosci nie. Chyba, ze chodzi o cos innego, bo nie umiem tak genialnie angielskiego.
Uwaga! Użytkownik anonimowy_uzytkownik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3250 / 356 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
anonimowy_uzytkownik pisze:
No ale co. To raczej jest wiadome od dawna, ze 5HTP przenika przez bariere krew - mozg, natomiast 5HT w duzej wiekszosci nie. Chyba, ze chodzi o cos innego, bo nie umiem tak genialnie angielskiego.
Tw 5-htp które ty i ja kupilismy zawiera 5-htp i b6 wiec jest do dupy.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 684 / 10 / 0
Aha... No mozliwe. A tak btw to nie wiem czy wiesz, ale 5htp podobno przechodzi przez bariere krew - mozg dopiero po ~ 48 godzinach. Zrobilem kilka testow i faktycznie wychodzilo, ze po przyjeciu np 300mg, rowno 2 doby pozniej mialem lepszy humor itp., ale to moze placebo było. Z drugiej strony czasami wydawalo mi sie, ze dzialalo od razu po przyjeciu... Wielka niewiadoma z tym 5htp, teraz jeszcze ta neutralizujaca rola witaminy niby dochodzi, z czego by wynikało, ze wszystkie te moja rozwazania to w wiekszosci placebo... Ahh ciezkie jest nasze zycie krolikow doswiadczalnych :)
  • 23 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Dr.Morley »
Wikipedia:
Metabolism

5-Hydroxytryptophan is decarboxylated to serotonin (5-hydroxytryptamine or 5-HT) by the enzyme aromatic-L-amino-acid decarboxylase with the help of Vitamin B6.[1]
Chyba zle to skumales- 5-htp jest dekarboksylowane do serotoniny przez odpowiedni enzym z pomoca witaminy B6, wiec w waszym suplemencie jest ona korzystna.
This reaction occurs both in nervous tissue and in the liver.
Czyli reakcja zachodzi zarowno w mozgu jak i w watrobie.
Jestem tu w celach edukacyjnych.
  • 684 / 10 / 0
Ja w kazdym razie od kilku dni zazywam 200-300mg 5HTP jakiejs innej firmy, w ktorej skladzie nie ma witaminy b6, wiec jak bym zauwazyl jakas roznice to napisze.
  • 10 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan_Zeneek »
Można jeszcze sprowadzic z Niemiec :) http://www.jsvital.de/Cennik/cennik.html#HTP
Wcinam mix: Xetanor 3x tab, Efectin ER 75 2x tab i Velafax 37,5 mg 1x , na dniach dołoże do tego l-5-htp , postaram sie napisac cos o efektach :)
Uwaga! Użytkownik Pan_Zeneek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 43 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Omega »
Ja zajadam sobie 5-htp zawsze przed snem od ok 3 tygodni, w dawkach zazwyczaj 100mg czasami jak coś przyćpam albo wychodze na piwo ze znajomymi 200 mg i czuje się kapitalnie, otwartość na świat, glowa pełna pomysłów, mniej odczuwalna fobia społeczna (choć ciągle daje się we znaki:/), w ogole zycie odwróciło mi się o 180 stopni i mam nadzieję ze taki stan utrzyma się do usranej smierci:P Nie wiem po co jeść tego tak ogromne dawki jak te z początkowych postów, ja chyba bym umarł ze szczęścia:P(chyba ze ktoś ma depresje, ja na szczęście nie mam nigdy, jem głównie ze względu na fobie i brak motywacji do podjęcia jakiego kolwiek działania) Dodam że jem jednocześnie wyciąg z żeń-szenia ekstrakt 350mg z jednego g korzenia(czy jakoś tak). Wstaje wypoczęty, choć w tygodniu śpie max 5-6 godzin, a bez tych suplementów, o tej porze roku było by to wręcz nie możliwe bo jestem strasznym meteopatą, brak słońca i krótkie dni są dla mnie zabójcze;]. A, dodam że mam właśnie te kapsułki 120x100mg + magnez + witamina b6, więc sądze że to Dr.Morley ma racje co do dodatków.
  • 729 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Toker »
Ja zdobyłem Tonisol i tak sobie myślę 100mg rano i 100mg wieczorem, czy 200mg wieczorem?
To see bee! To see sea: To see infinity, To see eternity! To city too - To see pee!
2C-B! 2C-C: 2C-I, 2C-E! 2C-T-2 - 2C-P!

Kładzenie ćpuna spać na trzeźwo to jak kładzenie żywego do trumny.
~ Lilia1

GG: 450537
e-Mail: FriendlyToker@gmail.com
ODPOWIEDZ
Newsy
Ogromne ilości narkotyków przejęte na Śląsku. Za procederem mieli stać obywatele Ukrainy

Na ponad milion złotych oszacowana została czarnorynkowa wartość narkotyków przejętych przez mundurowych ze Śląska. W ich rękach znalazły się ponad 43 kilogramy pseudoefedryny. - Z zabezpieczonej ilości, można było uzyskać ponad 32 tysiące działek dilerskich metamfetaminy - wskazują policjanci. Za nielegalnym procederem stała 51-letnia obywatelka Ukrainy i jej 17-letni syn.

Policjant złapany z narkotykami w Kołobrzegu. Prokuratura i policja ujawniły nowe fakty

Podczas festiwalu muzyki elektronicznej w Kołobrzegu zatrzymany został 40-letni policjant z Gdańska, który miał przy sobie narkotyki. - Została uruchomiona procedura zawieszenia policjanta w czynnościach służbowych - mówi o2.pl asp. szt. Mariusz Chrzanowski, rzecznik prasowy KMP w Gdańsku.

Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.