rosła tak sobie - miałem kiepska odmiane - easy buda (ODRADZAM !!!) z femaleseeds no i poza tym niemoglem sie spodziewac cudow nawet przy takim swietle, to była pierwsza uprawa, w ziemi, (potem juz szło hydro - juz nigdy nie wroce do ziemi :-) ) , kilka sporych bledow , bez treningu, bez fima itd.
generalnie trzeba przyjać 400g ma m^2 przy 600 W na m^2 -> ilosc swiatla spokojnie wystarczyla u mnie ale pow była 0,09
0,09*400 = 35 (minus kaza za nowicjesza - pierwszy grow - pewnie z 20-25%)
i tyle dostałem z mojej pierwszej uprawy (śrdniej jakosci palenia) - ale potem bylo juz tylko lepiej - zmodyfikowany box, powiekszony (45*31), hydro ( na nudnych lekcjach jak niemialem co robic wyobrazalem sobie boxa i zadawałem sobie nonstop pytanie "co mozna u nim ulepszyc" - wierzcie mi, to naprawde działa !! :-D ) - wszystko miescilo sie w tej samej szafce (tx. grow box. z normalnesz szafce - super stelth mi wyszedł - nikt z rodziny sie nie skumał ;-) ) no i miałem ok. 60g super palenia Grejfrut z FS (POOOOOOOOOOOLECAM)
a teraz pytanka do was gdzie ile i jakie zamontować wentylatory do wentylacji?
co2 zamierzam produkować przez połączenie sody z kwaskiem cytrynowym w którym miejscu mam wprowadzać co2 do boxa
czy uprawa takiej wielkości będzie wydzielała dużo zapachu (czy jest sens robienia filtra)??
P.S wszystkie uwagi sugestie są mile widziane box jest w fazie projektów wiec wszystko można zmienić
http://img294.imageshack.us/my.php?image=boxgw9.png
a do veg rooma musialbys tych swietlowek kompaktowych (23w) wrzucic z... 8
Wdg mnie to zbuduj pomieszczeenie 40 X 60 X wysokosci ile sie da (bo najwyzej zagospodarujesz wysokosc na to zeby swiatlo z boxa nie wylatywalo) i wrzuć tam tego hpsa 150.
Ja bym to tak zrobił i jebał veg rooma opcjonalnie zrobiłbym tylko takie małe cos do klonowania.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej
Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób
Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.
Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania
Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.