Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 755 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: rysiekzklanu »
BABLON
jeżeli wysyaeś mi pm [od początku do zeszłego tygodnia], to nic nie doszło.
  • 57 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Daimonion »
Na moje oko, to ludzie zawsze adaptują swoje systemy społeczne - których immanentną częścią jest 'system wartości' - do sytuacji zewnętrznej. Środowiska - obecnie w mniejszym stopniu, niegdyś w większym oraz sytuacji politycznej. A sytuacja polityczna jest taka, śmaka, sraka - i w taki, śmaki i sraki sposób oddziałuje na społeczeństwo. W każdym społeczeństwie system narzucony odgórnie prowadzi do różnych aberracji - a one, wraz z poczuciem presji z powodu posiadania systemu nad sobą powodują, że ludzie muszą jakoś sobie z frustracją, która się w nich rodzi poradzić. I wybierają kozły ofiarne - u nas ćpunów, niekatolików, Żydów itd.

W innej kulturze/kraju/miejscu inaczej to działa. Kwestia przystosowania do warunków.
Uwaga! Użytkownik Daimonion nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 0 / / 0
Nieprzeczytany post autor: KBLKM »
Narkomania jest poniekad krzywdzeniem innych.
Pomijajac rodzine i znajomych, krzywdzisz spoleczenstwo, poniewaz stajesz sie jednostka mniej produktywna, a wiec przyczyniasz sie w mniejszym stopniu do osiagania dobrobytu przez cale spoleczenstwo. Im wiecej narkomanow, tym nizszy potencjal rozwoju gospodarczego, tym gorzej dla wszystkich.
Pozdrawiam
KBLKM
King Bruce Lee Karate Mistrz
  • 1047 / 22 / 0
Nieprzeczytany post autor: banshee »
a nie koniecznie
wiesz jak ja potrafię zapierdalać jak wiem ze na dragi zarabiam?

200% z siebie daje, Babilon jest happy
one two fuck you!

Odcinam się od was, odcinam, od szarej rzeczywistości, zapominam...
  • 0 / / 0
Moze i duzo zarabiasz na dragi, ale czy twoj dostawca placi podatki? Czyz nie uszczupla budzetu panstwa?
  • 1238 / 27 / 0
Nieprzeczytany post autor: gringo »
Pierdole podatki, państwo i ten system. Mam to w dupie. I co, zabronisz mi? ;]
לאכול חומצה!
  • 0 / / 0
Alez nie, prosze bardzo - pierdol do woli.
Ale system kazdego kiedys dopada
I to boli
  • 463 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Virus X »
Moze i duzo zarabiasz na dragi, ale czy twoj dostawca placi podatki? Czyz nie uszczupla budzetu panstwa?
To już wina państwa które zabrania takim dostawcom prowadzić legalnego interesu, czyż nie?
  • 0 / / 0
@virus x
To juz jest dyskusja o legalizacji wszystkich substancji narkotycznych, a taka pewnie doprowadzilaby to totalnego rozćpania i rozkladu spoleczenstwa. Spojrzcie ile szkod spolecznych daje sam alkohol...
  • 463 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Virus X »
@virus x
To juz jest dyskusja o legalizacji wszystkich substancji narkotycznych, a taka pewnie doprowadzilaby to totalnego rozćpania i rozkladu spoleczenstwa. Spojrzcie ile szkod spolecznych daje sam alkohol...

Konserwatywne pierdolenie. W Ameryce lat 30-stych była prohibicja na alkohol, czy to zmniejszyło szkody wyrządzane przez chlanie? Wręcz przeciwnie, zwiększyło je a czarny rynek alkoholowy kwitł w najlepsze. Tak samo jest z dragami. Tzw. "moda na trawkę" spada tylko w krajach liberalizujących prawo narkotykowe.
Owoc zakazany smakuje najlepiej. Maksyma znana i oklepana ale prawdziwa.
Ostatnio zmieniony 17 lutego 2008 przez Virus X, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.

Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.

77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.