Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Nieprzeczytany post autor: E-Tristiann »
no nic... twórcze
Uwaga! Użytkownik E-Tristiann nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 18 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Barysh »
A ja powiem tylko tyle że w zasadzie 90% rzeczy i ludzi jakich straciłem - straciłem właśnie przez dragi. i nigdy nie kończy się na jednym dragu, zawsze próbuje się czegoś nowego...blah..
Uwaga! Użytkownik Barysh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3490 / 58 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Zawsze. ZAWSZE!
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 157 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: Iwan »
No wczoraj wkręcił mnie bardzo ten topic (DXM, klony) i jeszcze zainspirował mnie Alkocholik i tak napisałem epopeję. To taka moja retrospekcja mała bo więcej już nie chciało mi się pisać... Pewnie, wolę żyć kolorowo, ciekawie i krócej niż długo i nudno. A i zdaża się przecież, że używkownicy dożywają sporego wieku... I niczego nie żałuję w życiu... No chyba że mam nawrót depresji to może trochę ;)
Ostatnio zmieniony 24 października 2007 przez Iwan, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1067 / 206 / 0
Nieprzeczytany post autor: czajnikof »
Chyba każdy miał takie początki że spróbowawszy narkotyku pojawiła się myśl: "O kurwa! Co oni pierdolą! To jest zajebiste i wcale nie uzależnia..."
Zresztą nie ważne...każdy ma swój rozum... :wall:
I don't do drugs. I am drugs.
  • 86 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: k00n »
Jak ktoś chce zacząć ćpać to powinien zacząć od marihuany.

i na marihuanie skończyć.
Peace.
Uwaga! Użytkownik k00n nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2879 / 101 / 0
Nieprzeczytany post autor: Syn Bozy »
doprawdy, nie znam chyba nikogo kto zaczął palić, i pozostał tylko przy tym.
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 424 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: Adam Selene »
Jezus pisze:
Ja znam, całkiem sporo. Alkohol i trawa, reszta nie "bo to syf i narkotyki" (lol).

W moim przypadku teoria eskalacji się nie sprawdza, zacząłem od alkoholu w małych dawkach, potem powój, potem DXM i dopiero trawa ]http://www.toya.net.pl/~fixxxer/absolwent.jpg[/img]
:heart:
Uwaga! Użytkownik Adam Selene nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 238 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mya »
Jezus pisze:
ja chyba znam. mam jedną koleżankę, która dwa razy paliła i stwierdziła, że to nie dla niej, woli pić (coraz częściej podejrzewam u niej alkoholizm). kiedy proponowałam jej, żeby spróbowała czegoś innego powiedziała, że dragi ją w ogóle nie interesują.
cóż, w sumie dobrze zrobiła.

EDIT/
@Adam Selene, czasem odnoszę wrażenie, że alkohol jest jeszcze bardziej zdradziecki. przez 1,5 roku piję tydzień w tydzień i obawiam się go bardziej niż wjebania się w np. tramadol. ostatnio w ogóle wydaje mi się, że bez alkoholu nie umiałabym żyć.. ale może to tylko moje jesienne złe myśli. <_<
Ostatnio zmieniony 24 października 2007 przez Mya, łącznie zmieniany 1 raz.
skrzydlatych wiatrów pełne niebieskie przestworza,
potoków wy źródliska i ty, falo morza
rytmiczna, i ty ziemio, wszystkich nas rodzico,
i ty wszechwidzącego słońca krągłe lico,
spojrzyjcie, jakie znoszę, bóg, od bogów znoje!
  • 2879 / 101 / 0
Nieprzeczytany post autor: Syn Bozy »
że dragi ją w ogóle nie interesują.
no to pijąc alko sama sobie zaprzecza ;]

Adam, poważnie wolisz wódkę od np grubego gibona ? %-D
nie bierz tego do siebie, ale uważam alkohol za jedną z najprymitywniejszych używek :/ generalnie to za nim nie przepadam...
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
FDA zorganizowała publiczne wysłuchanie w sprawie terapii psychodelicznych

14 września amerykańska Agencja Żywności i Leków (FDA) przeprowadziła w swojej siedzibie w White Oak w stanie Maryland czterogodzinne wysłuchanie publiczne poświęcone przyszłości terapii psychodelicznych w Stanach Zjednoczonych. Spotkanie trwało od 12:30 do 16:30 czasu wschodniego (18:30–22:30 w Polsce), na miejscu zjawiło się około 300 osób, a transmisję na żywo oglądał kolejny tysiąc widzów.

Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat

Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.

Narkotyki z dostawą. „Kryształy" i skręty w przesyłce tak jak legalny towar

Zamówienie przez internet, odbiór w automacie paczkowym lub u kuriera – przestępcy przestawiają się na nowy kanał dystrybucji narkotyków – wykorzystują przesyłki pocztowe. Już ponad 86 ton narkotyków – jak pisała „Rz” – trzykrotnie więcej niż w całym ubiegłym roku, skonfiskowało od początku 2026 r. policyjne CBŚP. To „wierzchołek góry lodowej”, bo na rynek może trafiać nawet kilkakrotnie więcej. Dilerzy kamuflują drogę do odbiorcy – narkotyki docierają w przesyłkach, tak jak tysiące legalnych towarów