Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 29 / 3 / 0
Dobra... wydaje mi się, że FAQ o Zolpidemie jest w miarę kompletne.
http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=14600
Mógłby jakiś mod przykleić ?
Uwaga! Użytkownik profesor Woland nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 884 / 31 / 0
Ja mam jeszcze parę zastrzeżeń chyba, ale to jak wrócę ze ślonska.
Uwaga! Użytkownik Night Garden nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 369 / 12 / 0
Takie FAQi dla początkujących są jak nagabywanie do brania. Co innego jak zaawansowany grzejnik ma tabletkę, którą chce puknąć i.v., bo inaczej go nie porobi. Za moich czasów nie było takich pseudoFAQów albo było ich mało, bo tak naprawdę poziom profesjonalności jest u nich żaden.
  • 750 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: vart »
timeless pisze:
Takie FAQi dla początkujących są jak nagabywanie do brania. Co innego jak zaawansowany grzejnik ma tabletkę, którą chce puknąć i.v., bo inaczej go nie porobi. Za moich czasów nie było takich pseudoFAQów albo było ich mało, bo tak naprawdę poziom profesjonalności jest u nich żaden.
"za mooich czasów"... fajnie to brzmi ;]

Nie chodzi o to, żeby FAQ były profesjonalne. Chodzi o to, żeby były obiektywne i dawały jakieś pojęcie o danej rzeczy. No i odpowiadały, jak sama nazwa wskazuje, na najczęściej zadawane pytania. Nikt, kto np. pierwszy raz widzi, że gałkę można ćpać, nie zapyta: "czy mirystycyna będąc słabym inhibitorem MAO wpływa na fazę po MDMA", tylko "ile trzeba tego zjeść" na przykłąd. To zapobiega niemiłym wypadkom.. no i zmniejsza ilość niepotrzebnych postów na forum.

§h¶ôňgĽéĐ.
  • 645 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: dobson »
Ja bym chętnie poczytał Faq-i o mniej powszechnych dragach:
fenetylo i trypta-aminy, RC, ketamina...

Troche osób tu szamało ciekawe chemikalia, niech coś skrobną :-)
"Nie należy mylić prawdy z opinią większości"
                                Jean Cocteau
  • 884 / 31 / 0
vart pisze:
Nie chodzi o to, żeby FAQ były profesjonalne.
No właśnie chodzi o to żeby były ;] Spójrz jakie FAQi dominują w sieci.
Nie ma sens robić prostych, kilku-pytaniowych, to są łatwo dostępne informacje, nie ma potrzeby ich powielać. Trzeba tworzyć arty wyczerpujące temat. Zobaczcie zbiory takie jak codeine.50g.com dla kodeiny, czy FAQ Williama White'a o DXM.
Uwaga! Użytkownik Night Garden nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 750 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: vart »
Oczywiście wszystkie po angielsku. Nie to, żeby to był jakiś problem.. chociaż dla niektórych najwidoczniej jest.

Piszesz, że podstawowe info można znaleźć w sieci. Ja jutro próbuję pierwszy raz gałki =] i musiałem szukać kilkanaście stron wątku ogólnego i sposobów podania, żeby dowiedzieć się mniej więcej obiektywnie ile na pierwszy raz i jak zapodać. Tyle że wiele osób nie szuka, tylko pisze posta, albo co gorsza zakłada nowy wątek. Nie żeby w pisaniu postów było coś złego, ale setny post z pytaniem "ile na pierwszy raz" może lekko zdenerwić =P
A to wszystko mogłoby sie znaleźć w jednym, wcale nie długim FAQ. (Gwoli ścisłości ten temat założyłem po tym jak próbowałem bezowocnie znaleźć jakieś faq o gałce - tego nie ma NIGDZIE w necie =P )

Edit: no dobra, tego nie ma NIGDZIE na polskich stronach.. już mam kilka anglojęzycznych ;P
Ostatnio zmieniony 09 lipca 2007 przez vart, łącznie zmieniany 1 raz.

§h¶ôňgĽéĐ.
  • 29 / 3 / 0
Night Garden pisze:
Ja mam jeszcze parę zastrzeżeń chyba, ale to jak wrócę ze ślonska.
Słucham...
Zawsze mogę coś dopisać.
Uwaga! Użytkownik profesor Woland nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 178 / 8 / 0
czy sprzedaz lysiczek lancetowatych jest legalna?
Uwaga! Użytkownik electric_terrorist nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6 / / 0
Nieprzeczytany post autor: halyot »
Jasne, pod warunkiem, że będą bez psylocybiny ;-)
Uwaga! Użytkownik halyot nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.

Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.

Nastolatki z województwa łódzkiego najrzadziej w Polsce sięgają po używki

Nastolatki z województwa łódzkiego rzadziej, niż ich rówieśnicy w innych częściach Polski, sięgają po alkohol i narkotyki. Wynika to z najnowszych badań przeprowadzonych na zlecenie Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi. Wyniki zaprezentowano w Międzynarodowym Dniu Zapobiegania Narkomanii.