Więcej informacji: Amfetamina w Narkopedii [H]yperreala
Gdy zasypiasz tracisz świadomość, a Twoje ciało zostaje sparaliżowane - jest to funkcja ochronna, żeby podczas snu nie zrobić sobie żadnej krzywdy wykonując niezamierzone ruchy. Jeśli nie dochodzi do paraliżu sennego, a do utraty świadomości, wtedy mamy do czynienia z lunatyzmem. Jeśli zachowana zostaje świadomość, a ciało jest sparaliżowane, wtedy jest to paraliż przysenny. amfetamina jak wiadomo pobudza ośrodkowy układ nerwowy, tym samym hamując procesy odpowiedzialne za utratę świadomości podczas snu i stąd biorą się właśnie takie niespodzianki. Nie masz się w każdym razie czym denerwować, to częste zjawisko i nie zagraża Ci ono fizycznie. Ważne żeby sobie uświadomić co to jest, wtedy ma się do tego inne podejście. Osoby, które są tym przerażone i doszukują się w tym np. zjawisk paranormalnych, często nie są w stanie normalnie zasypiać i utrzymywać rytmu dobowego, co wpływa na samopoczucie psychiczne.
Dla pajaców piszących o OOBE - czas zejść na ziemię, tam nie ma nic paranormalnego. To tylko wy i nieco zaburzone funkcjonowanie mózgu
No tak, im częściej się to przeżywa, tym bardziej można się nauczyć to kontrolować albo po prostu się przyzwyczaić do tego ale dla mnie to zwykłe męczenie psychiczne. A świadomy sen to trochę inna bajka... sama doświadczyłam, fajna sprawa ale nie łączyłabym jednego z drugim.
Derb ładnie to określił :-D
wikax pisze:@Blue_Berry
No tak, im częściej się to przeżywa, tym bardziej można się nauczyć to kontrolować albo po prostu się przyzwyczaić do tego ale dla mnie to zwykłe męczenie psychiczne. A świadomy sen to trochę inna bajka... sama doświadczyłam, fajna sprawa ale nie łączyłabym jednego z drugim.
Derb ładnie to określił :-D
Derb dla mnie jest poprostu ciemnogrodem i tyle ;)
Marihuana a demencja. Nowe badanie przyniosło zaskakujące wyniki
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD
Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.
Utylizacja medycznej marihuany w Krakowie. Urzędowe plomby i specjalny nadzór
Medyczna marihuana oraz leki zawierające środki odurzające i substancje psychotropowe nie mogą po prostu trafić do zwykłego kosza na śmieci.
Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania
Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.