Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 95 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Biosone »
jak dila ciezko uchwycic albo nie ma to jade do kuzyna, on zawsze cos ma :> nie ma to jak rodzinka
...
  • 523 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Plankton »
Dla mnie apteka to najlepsze wyjscie zawsze jest nie trzeba sie za bardzo meczyc a do tego wiekszosc lekow w porownaniu do dragow jakie ma diler jest o wiele tansza, choc nie wszystkie ale takie jak ja biore to zawsze taniej mi wychodzi.
Uwaga! Użytkownik Plankton nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 352 / 99 / 0
Nieprzeczytany post autor: TenTyp »
tak zauwazylem ze generalnie jest malo dilow uniwersalnych. Ja tez mam z tym problem, albo ma tylko baku albo tylko bless albo bless i baku ale nic innego.

Dawniej był taki kolo na osiedlu (wyprowadzile sie) co non stop w chacie prawie siedizal is ie dzwonilo domofonem mowilo cos ie chce, jak jechałem windą to wszystko przygotowywał. Mieszkał na 11 piętrze, zatrzymywałem sie na 10. Wysiadalem, i czekalem na winde. Zjezdzal zaraz z 11 na 10, wchodzilem do windy i w doł. W windzie wymiana finanz za towar i kady w swoją strone. Fajny sposob kolo miał. No i mial spory asortyment. Baku,#, bles, koko, xtc, brown (czas oczekiwania ok 1h, nie miał na chacie, ale mial dobre wejscie na bajzlu) to było stałe menu, a jesienią jeszcze grzybki, papierki jak były. Koleś nie trzymał browna na chacie bo przez 4 lata grzał i potem przestał. Bał sie miec to w domu.

Jeszcze na koniec ciekawostka o kolesiu, bo tak sobie przypomnialem dzisiaj o nim. Przestał grzac H z dnia na dzien. PRzerwał mega ostry ciąg i wycierpial to wszystko bo... matka mu zmarła. Niby nic dziwnego, ale ze matka nie zyje skapnąl sie po 2 dniach. Ciągle do chaty nagrzany wchodzil i w ogole z nikim nie gadal tylko myk do pokoju. No i tak mykał przez 2 dn jak jego matka w sypialni lezala. Straszne nie?
Zwierzęta i ludzie może nie są podobni
Ale w jednej sprawie są na pewno zgodni
Że trzeba mieć miejsce w którym można się rozjebać
Ostro zabalować a później wszystko sprzedać
  • 1071 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: newbe »
Jeszcze na koniec ciekawostka o kolesiu, bo tak sobie przypomnialem dzisiaj o nim. Przestał grzac H z dnia na dzien. PRzerwał mega ostry ciąg i wycierpial to wszystko bo... matka mu zmarła. Niby nic dziwnego, ale ze matka nie zyje skapnąl sie po 2 dniach. Ciągle do chaty nagrzany wchodzil i w ogole z nikim nie gadal tylko myk do pokoju. No i tak mykał przez 2 dn jak jego matka w sypialni lezala. Straszne nie?
faktycznie nie za ciekawie goscio miał, potrafie sobie wyobrazic co czul po utracie matki, napewno miał poczucie winy ze to przez grzanie, i stąd silna motywacja do porzucenia nalogu.
U mnie na osiedlu 200 metrow odemnie znajomek ktory dilowal, sam zaczal cpac, i rok temu w 1 dzien świat, rodzice wchodza do pokoju i co widzą ? syna wiszącego na klamce :(
najgorsze jest to ze 19 letni brat przejął paleczke, handluje i .... cpa, poszedl w slady brata. takich przykladow mozna mnozyc, do dilowania trzeba miec silna psychike i nie wrzucac niczego, nawet nie palic, bo jak sie ma za duzo to mozna sie naprawde ostro wkrecic w to ...
The World Needs Truthfulness, Compassion, and Forbearance
  • 472 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: P-paranoi »
Druga sprawa, ze nie cpajacych dilow jest raczej malo :)
Uwaga! Użytkownik P-paranoi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 523 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Plankton »
No straszne i to bardzo oj nie chcial bym nigdy byc w takiej sytuacji a czesto sie zdarza ze tylko przechodze jak jestem pod wplywem i czasami to akurat tak sie sklada ze nawet kilka dni nie wiedze sie ze starsza choc mieszkamy pod jednym dachem, smutne to jest ale jakos trzeba z tym zyc i jeszcze dochodzi do tego fakt ze pod wplywem napewno nie bede sie pokazywal wole jak uwazaja ze nie cpam nic nie chcial bym zeby wiedzieli, a jednoczesnie w przyszlosci chcialbym bym wiedziec jakby moje dziecko cos bralo ale narazie nie widze za dobrego wyjscia z takiej sytuacji.
Uwaga! Użytkownik Plankton nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 884 / 31 / 0
pan_z_problemem pisze:
Nie wiem czy taki temat już kiedyś był jak tak to sorki (do kosza).

Czy ufacie dilerowi? Opowiedzcie swoje nawiększe przypały z dilcem. Czyli co wam wcisnoł zamiast czego i czy zdażyły się wam sytuacje że dilec spier.... z kasą.
Rodzynka pisze:
Mi raz spier... z kasą heh

Teraz raczej nie korzystam z tego typu usług
Plankton pisze:
Zeby spierdalal to nie ale lipe czasami dawal, choc nie ma co narzekac zawsze bylo i zawsze dobre. Ale obecnie nie jestem w temacie, chodze do apteki tam walkow nie robia ]
AliceInChains pisze:
Plankton pisze:
Zeby spierdalal to nie ale lipe czasami dawal, choc nie ma co narzekac zawsze bylo i zawsze dobre. Ale obecnie nie jestem w temacie, chodze do apteki tam walkow nie robia ]

:-D też chodze do apteki od jakiegoś czasu
Thelem pisze:
Mi wcisnął "kas" w postaci "żwirkopodobnej" miało metaliczny smak, ale nic nie kopało... no i jedna laska mi próbowała wcisnąć zamiast sieki apap- wyśmiałęm ją wysypałęm dilerke i poszedłęm do domu... ]
Uwaga! Użytkownik Night Garden nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 352 / 99 / 0
Oj wałków sie kiedys narobilo, ale i sie dostało pare. Teraz staram sie od zaufanych z osiedla brac, ale ostatnio mnie koles przewinął na 160zł :/ Zdarza sie w tym sporcie.
  • 1071 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: newbe »
moj poprzedni diler byl skurwielem. Na poczatku dawal ladne gramowe sztuki, a potem kurwa 0,5 w cenie całej sztuki. Jeszcze beszczelnie do mnie dzwonil mowiac ze ma "w huj mocnego skuna, 2 trąby i lezysz" w gramowych worach po 25zl, wiec mysle sobie ? hmm okazja, wezme. Place 25, a co dostaje? kurwa jarania ledwo na 2-3 trąbki, i nie dosc ze nie poklepalo mocno to jeszcze sie burak zarzekał ze były gramowe, a co sie pozniej okazało, towar mierzył na oko, bo nie mial nawet wagi elektronicznej.

Najwiekszemu wrogowi nie zyczylbym takiego dila... wrr ale sie wkurwilem... (najgorsze bylo to ze przez ok. miesiac tylko on mial siuwac, naszczescie potem pojawiili sie inni i problem sie skonczyl)
The World Needs Truthfulness, Compassion, and Forbearance
  • 352 / 99 / 0
A propos ciekawych dili. Teraz latam po białko do 2 człowieków(kolo i babka). Wysmienity towar w sumie to ten sam (to samo zrodlo) dobre sztuki po dobrej cenie. W kazdym razie jeden z nich jest tak wkurwiony w białko ze bardziej nie widziałem (oboje są wpierdoleni, ale on przebija wszystko). Czytaliscie "Dilera" white'a? Tam był taki koles co rano wstawał i posypywał sobie białkiem płatki sniadaniowe. Ten koles robi to samo (też czytał i stwierdził ze to lepsze niż...poranny jogurt z łyżką! (nie łyżeczką) blessu), mało tego jak pije kawet ot stawia 2 cukierniczki. I pytam sie go ile słodzisz? - "po 2". W jednej ma cukier w drugiej bless. Blessu sypie 2 CZUBATE! łyżeczki. Nie wierzyłem poki nie zobaczyłem. Mało co zawału nie dostałem, to ja sie tu rajcuje 2 dni jedną sztuką a koles wypierdala 3 sztuki do kawy na raz.
Ta laska jak jechałem z nią samochodem to na czerwonym swietle o godzinie 19 otwiera schowek wyjmuje z niego strzykawke naładowaną blessem i odbezpieczoną i robi sobie zastrzyk pod spodnice w pachwine. Zielone i jedziemy :D Taki widok wprawia człowieka w osłupienie
ODPOWIEDZ
Newsy
Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku

Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.

Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa

Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.

Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN

Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.