Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 1736 / 18 / 0
ja bym raczej odpuścił. Kiedyś coś się otarłem o informację, że paczki są kontrolowane przez psa do wykrywania dragów. Jak wiadomo psy mają węch bardzo czuły więc ukrycie większej ilości jest prawie niemożliwe, a wysyłanie 5g mija się z celem.

Pytanie tylko jak dużo paczek jest kontrolowanych?

Dochodzi jeszcze jeden "przypał".
Załóżmy, że ktoś wysłał sobie kilogram i paczka dotarła. Mimo to istnieje możliwość, że psy wyczaiły o co chodziło.
W tym wypadku osoba taka będzie obserwowana dlatego bo psy będą chciały się dojebać poprzez taką osobę do większej liczby przestępców. Być może będą chciały dojebać za przestępczość zoorganizowaną?
To zależy wtedy tylko od ich fantazji bo jak wiadomo możliwości będą mieli olbrzymie.
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 21 / / 0
Skoro brak celników to skąd psy? Każdy samochód kurierski dają psu powąchać ? Jakoś mało realne.A czułość węchu psów również się przydaje, zawsze można spakować w paczke coś co pachnie dla psa nieprzyjażnie ;) Dajcie znać jak tam wasze paczuszki.
  • 1736 / 18 / 0
nie wiadomo jakie są procedury.

fakt jest taki, że czytałem kiedyś o przesyłce kurierskiej z trawa ktora byla miedzypanstwowa.
fakt jest tez taki ze jakos nasiona kurwa kradna suki wiec musi jakas kontrola byc.
  • 803 / 7 / 0
bazy przeladunkowo-logistyczne, gdzie trafiaja paczki zza granicy.
Mogą sprawdzać tam. Mają ułatwiony dostęp, wszystko w jednym miejscu. Wpadają do bazy dhl i jazda. Jakoś władze w UK trzepią paczki z polandii z przemycanych szlugów.
Już lepiej dać w "autobus" a jeszcze lepiej w ogole nie słać lub po 5g niepoleconym do opuszczonego czasowo domu mając dorobione klucze do skrzynki pocztowej.
  • 5299 / 106 / 0
Z moich obliczeń wynika, że jakoś sierpniu będę stał całkiem dobrze z kasą. Lipiec i czerwiec upłynie jeszcze na wyrównaniu finansowym :) Chociaż kto wie? Dobra, srał to pies i jego buda. W każdym razie jak będzie siano, założę na poczcie skrytencję i zamówie psylocyby. Czy dotarła, był przypał i tak dalej poinformuję. Chyba nie będą stali pod skrytką i pilnowali właściciela ;>
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 1736 / 18 / 0
[quote="pilleater"]
Z moich obliczeń wynika, że jakoś sierpniu będę stał całkiem dobrze z kasą. Lipiec i czerwiec upłynie jeszcze na wyrównaniu finansowym ]

na poczcie masz kamery, a skrzynkę rejestruje sie na dowód.

Jeśli będzie przypał to nic do Ciebie nie dotrze, a wcale nie jest pewne, że zapuka do Ciebie policja bo mają wyjebane uganiać się za kimś komu i tak nic nie udowodnią bo powie, że to nie on zamawiał. No, a nawet jak udowodnią (jakimś cudem) to i tak chuja z tego będzie bo dostanie zawiasy/grzywnę i żadnych "dilerów" nie złapią.
  • 5299 / 106 / 0
Kurwa mać i tak źle i tak niedobrze ;] Nie chcę ryzykowac zawiasami. Zawiasy+zawiasy to jak "dwa minusy" w matematyce. No nic kurwa, zamówie na siebie %-D W razie czego wyprę się wszystkiego, jakoś to będzie
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 803 / 7 / 0
Swoją drogą czy kiedykolwiek słyszeliście o jakieś wtopie na drodze pocztowej z grzybami?
  • 2179 / 31 / 0
paczki może prześwietlają ale listów to już raczej na pewno nie. Co upchasz do listu? No chyba że jest podejrzanie "gruby" hehehe ;)
Hidden mefedron User
  • 1736 / 18 / 0
yam'teoretyk pisze:
Swoją drogą czy kiedykolwiek słyszeliście o jakieś wtopie na drodze pocztowej z grzybami?
ja słyszałem, a raczej czytałem nawet chyba na HR (?).
Były chyba dwa przypadki (znane przezemnie), no na pewno jeden.

Był też przypadek "wtopy" z nasionami zamawianymi zza granicy. Pieski wpadły do chaty po X czasie i zgarnęły krzaki. Gościu nie wiedział czemu wjechały bo nie prowadził sie przypałowo i wykluczył opcje, ze ktoś sprzedał więc przyjął opcję z nasionami i poinformowana policja.

Zdarzaja sie przypały, ale jest ioch dosyc mało. Poza tym mało jest uzytkownikow ktorzy by sie tym chwalili.
ODPOWIEDZ
Newsy
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec

Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.

Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych

Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.