Dział dotyczący grzybów i roślin wykazujących działanie halucynogenne, psychodeliczne lub dysocjacyjne.
ODPOWIEDZ
  • 762 / 6 / 0
wolf74 pisze:
Damiana mi zdechła , calea ledwo zipie , mimosa hostilis coś żółknie - idę się zapić na śmierć :'(
u mnie sobie calea stoi na oknie i jakoś nie widać, żeby jej było jakoś źle. za to kaktusy, które wysiałem nie wzeszły (może jakieś jeszcze wzejdą nie wiem).
Slip pisze:
Skąd mogę wziąc nasiona lub sadzonki dream herbu?
dodam jeszcze, że nasiona calei po paru tygodniach nie chcą kiełkować, także jak u nas to tylko sadzonki (żeby się nie dać nabrać na kasę).
http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=419 - zapraszam do wątku o calei.
"Prawda jest daleko bardziej potężna niż jakakolwiek broń masowej zagłady" Mahatma Gandhi
  • 71 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: grzybiarz »
Ja mam metrowa slavie d.
Niegdys cannabisa ale musialem sie pozbyc :)
Miety i melisy nie licze bo to nie psychodeliki, a mam tego duzo na dzialce :)
  • 762 / 6 / 0
GrupaOlewającaWładzę pisze:
Fiesta pisze:
z roślinek o działaniu chalucynogennym (bo chyba o takie chodzi) to mam rutę stepową (2 czy 3 doniczki) wysianą tej wiosny i caleę zacatechichi (dream cherb) - kilkutygodniową sadzonkę na którą chucham i dmucham :)
edit:
no jest też kilka samosiejek maku. ale trudno to w jakiś sposób nazwać uprawą. pozatym nie zamierzam tego w żaden sposób wykorzystać (no może sobie trochę nasionek jesienią zjem :-D tyle)
no i ruta całkiem mi padła (tak tak swego czasu GOW to był mój niejedym login.wiem, wiem jestem okropny). obecnie czekam na nasiona kaktusów trichocereus bridgesi i trichocereus peruvianus.
hehe ruta mi przed paroma tygodniami w jednej z doniczek odrosła :). reszta ziemi została do innych celów spożytkowana. niestety.
a co w planach? no na pewno damiana, salvia i być może konopki na out.
a wszystko wpomniane mam w ramach wymiany etnobotanicznej :)
"Prawda jest daleko bardziej potężna niż jakakolwiek broń masowej zagłady" Mahatma Gandhi
  • 645 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: dobson »
Narazie 2 salvie po 30cm, a niebawem jeszcze dołączy do nich ok. 12cm pachanoi :-D
+ outdoor ;-)
Ostatnio zmieniony 25 marca 2007 przez dobson, łącznie zmieniany 1 raz.
"Nie należy mylić prawdy z opinią większości"
                                Jean Cocteau
  • 762 / 6 / 0
no patrzcie, zapomniałem dodać, że w doniczce rośnie mi kilka ładnych kaktusków (no jako niedoświadczony grower wysiałem ciut za głęboko. ale to co jest powinno jak urośnie wystarczyć na własne potrzeby). no i damiany sadzonka doszła. dzięki Tomku :)
  • 2310 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: CosmoDo »
Jakiś czas temu kupiłem w Szwecji nasionka ipomoea. Z tego co wiem to niema znaczenia czy to nazywa się violacea , purpurea czy tricolor bo to ta sama roślina . Moja odmiana zwie się heavenly blue i aktualnie mam około 15 roślinek , które są w początkowej fazie wzrostu . Sa na bank psychoaktywne bo próbowałem z dawką 50 nasion . Także szczęśłiwy jestem . Tym bardziej , że aktualnie po dwóch pigułach
Poczekam na Twój rozkład
W żyły wtłoczę dekstrometorfan
Następnie pożrę Cię
I SIGMA ciałem się stanie
  • 424 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Adam Selene »
Na razie kaktusy. Trichocereus Peruvianus, na 30 wysianych na razie 5, a to dopiero trzeci dzień wschodów :-)

Siedem lat temu miałem w domu przez kilka dni półtorametrowego San Pedro, odziedziczonego po babci, która z kolei uprawiała go od śmierci dziadka, zapalonego kaktusiarza. Niestety, podczas przenoszenia kaktusa na bakon, pierdolony wypadł mojemu ojcu z rąk i się złamał :wall: , po czym został wyniesiony na śmietnik ( :wall: ).

W wakacje do kaktusów dołączy prawdopodobnie Heimia Salicifolia.
Uwaga! Użytkownik Adam Selene nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 44 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Buzker »
naprawdę mega pech. mogłeś spróbować zrobić sadzonke z tego co się odłamało. dałoby się?

U mnie rośnie kilka SD, i wszystkie malutkie: heima, kocmiętka, sałata jadowita, bieluń d., serdecznik syberyjski, dzika daga, tegedes lucida. Kiełkują: maczek meksykański, canabis i vocanaga ale coś ciężko ta ostatnia :] W szafce czekają nasiona ruty. :)

Pozatym, mięta, melisa, oleander i dziwaczek :P:P
Ostatnio zmieniony 11 kwietnia 2007 przez Buzker, łącznie zmieniany 1 raz.
"Wszystko należy powiedzieć tak prosto jak się da ale nie prościej."

http://www.diva.info.pl/ <- GieBLowe radyjko internetowe Rossgłośnia, w fazie testów, zapraszamy (chwilowo radio nie działa, szukamy dobrego hostingu ;))
  • 424 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Adam Selene »
Jasne, ze by się dało, tylko ja wtedy nie miałem pojęcia, że takiego kaktusa można...eee...jeść. Jeśli ktoś wiedział co w nim siedzi, to mój dziadek, tyle tylko, że on już dawno nie żył, a innych kaktusów było jeszcze z siedemdziesiąt. Wszystkie zostały sprzedane, lub rozdane, nikt nie myślał, żeby coś zostawić :wall:
btw. kaktusów mam już 9
Uwaga! Użytkownik Adam Selene nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 25 / / 0
4 salvie :D dwie sadzonki Gingko Biloba i jak narazie 10 Yerba Mate w ziemi (nie kielkuja ale czekam)
Coleus Blumei
W planach jeszcze cos na relax :cool:
Ostatnio zmieniony 03 czerwca 2007 przez emce666, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska

Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.

Psylocybina połączona z treningiem uważności łagodzi depresję wśród pracowników ochrony zdrowia

Badanie przeprowadzone przez Huntsman Mental Health Institute przy Uniwersytecie Utah wykazało, że pracownicy ochrony zdrowia zmagający się z depresją i wypaleniem zawodowym, doświadczyli znaczącej poprawy po terapii łączącej psylocybinę z programem mindfulness.

Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne

Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).