wolf74 pisze: Damiana mi zdechła , calea ledwo zipie , mimosa hostilis coś żółknie - idę się zapić na śmierć :'(
Slip pisze: Skąd mogę wziąc nasiona lub sadzonki dream herbu?
http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=419 - zapraszam do wątku o calei.
Niegdys cannabisa ale musialem sie pozbyc :)
Miety i melisy nie licze bo to nie psychodeliki, a mam tego duzo na dzialce :)
GrupaOlewającaWładzę pisze:no i ruta całkiem mi padła (tak tak swego czasu GOW to był mój niejedym login.wiem, wiem jestem okropny). obecnie czekam na nasiona kaktusów trichocereus bridgesi i trichocereus peruvianus.Fiesta pisze: z roślinek o działaniu chalucynogennym (bo chyba o takie chodzi) to mam rutę stepową (2 czy 3 doniczki) wysianą tej wiosny i caleę zacatechichi (dream cherb) - kilkutygodniową sadzonkę na którą chucham i dmucham :)
edit:
no jest też kilka samosiejek maku. ale trudno to w jakiś sposób nazwać uprawą. pozatym nie zamierzam tego w żaden sposób wykorzystać (no może sobie trochę nasionek jesienią zjem :-D tyle)
a co w planach? no na pewno damiana, salvia i być może konopki na out.
a wszystko wpomniane mam w ramach wymiany etnobotanicznej :)
+ outdoor ;-)
Jean Cocteau
W żyły wtłoczę dekstrometorfan
Następnie pożrę Cię
I SIGMA ciałem się stanie
Siedem lat temu miałem w domu przez kilka dni półtorametrowego San Pedro, odziedziczonego po babci, która z kolei uprawiała go od śmierci dziadka, zapalonego kaktusiarza. Niestety, podczas przenoszenia kaktusa na bakon, pierdolony wypadł mojemu ojcu z rąk i się złamał :wall: , po czym został wyniesiony na śmietnik ( :wall: ).
W wakacje do kaktusów dołączy prawdopodobnie Heimia Salicifolia.
U mnie rośnie kilka SD, i wszystkie malutkie: heima, kocmiętka, sałata jadowita, bieluń d., serdecznik syberyjski, dzika daga, tegedes lucida. Kiełkują: maczek meksykański, canabis i vocanaga ale coś ciężko ta ostatnia :] W szafce czekają nasiona ruty. :)
Pozatym, mięta, melisa, oleander i dziwaczek :P:P
http://www.diva.info.pl/ <- GieBLowe radyjko internetowe Rossgłośnia, w fazie testów, zapraszamy (chwilowo radio nie działa, szukamy dobrego hostingu ;))
btw. kaktusów mam już 9
Coleus Blumei
W planach jeszcze cos na relax
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska
Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.
Psylocybina połączona z treningiem uważności łagodzi depresję wśród pracowników ochrony zdrowia
Badanie przeprowadzone przez Huntsman Mental Health Institute przy Uniwersytecie Utah wykazało, że pracownicy ochrony zdrowia zmagający się z depresją i wypaleniem zawodowym, doświadczyli znaczącej poprawy po terapii łączącej psylocybinę z programem mindfulness.
Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne
Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).