najsilniejsza? najsłabsza? sprawdź! ogólna charakterystyka odmian
ODPOWIEDZ
  • 14 / / 0
Nieprzeczytany post autor: last_tempest »
lowryder był by idealny gdyby skrzyżować go z jakąś inną ciekawą odmianą. Słyszeliście o jakieś mieszance lowrydera z inną odmianą ?
w tym sezonie start z northern light i kc-light z nirvany
  • 39 / / 0
last_tempest pisze:
lowryder był by idealny gdyby skrzyżować go z jakąś inną ciekawą odmianą. Słyszeliście o jakieś mieszance lowrydera z inną odmianą ?
-Matanuska (MTF) x Lowryder
-Lowryder*Maroc
Uwaga! Użytkownik marihuany fanatyk nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 182 / / 0
Nieprzeczytany post autor: barcioKK »
ale mi narobiliscie smaka na te sionka LR, Leonard nie odsprzedal bys kilka ? jeszcze jedno pytanie, moze i glopie ale zapytam :-p jest LR femi ?
  • 76 / / 0
no wlasnie mialem zamiar skrzyzowac Lr x big bud ale cos nie wyszlo z kasa mysle ze w nastepnym roku mi sie uda :)
Uwaga! Użytkownik ganjasmoker=) nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 39 / / 0
[quote="ganjasmoker=)"]
no wlasnie mialem zamiar skrzyzowac Lr x big bud ale cos nie wyszlo z kasa mysle ze w nastepnym roku mi sie uda ]

...jak Ci wyjdzie to sie zgłoshe po sionka twojej odmianki :-D , mi sie niechce bawić w krzyżówki bo niemam warunków...Ja jak sie zacznie pogoda mam zamiar dać około 100 nasion do wysiewu, a drugie sto zasadze jeshcze w czerwcu jak pogoda bedzie najleprza. Może jakąś fotorelacje zrobie :rolleyes:
Uwaga! Użytkownik marihuany fanatyk nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1736 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mr.LaTacha »
Nie miem czy cię dobrze zrozumialem dopiero za rok będziesz miał dużo tych nasionek a teraz masz kilka ?
tak dopiero bede je w indoorze sadził gdzieśtak po wakacjach... i całość pójdzie na pestki - F3 wtedy bede miał...
Póxniej wedle możliwości chce skrzyżować z Jakąś równikową sativa (typu Haze) ewentualnie jeszcze raz z haze cos takiego - jest opisane w dziale hodowla...
No i z czyms takim jak Skunk#1...
Ale niewiem czy bede sie w to bawił zalezy od możliwości...
A wygląd topów przypomina indica/sativa, po wysusheniu niema jakis wyraźnych różnic.
niewiem nigdy nie miałem Lowrydera nawet w uprawie a tymbardziej nie paliłem takiego zielska ani go nie widziałem.
ale ludzie na og pisali ze nie jest to komercyjna odmiana bo niema zapachu jak typowy stuff i troche inny wyglad...
jest LR femi ?
niema bo byloby to praktycznie niemozliwe do zrobienia...
no wlasnie mialem zamiar skrzyzowac Lr x big bud ale cos nie wyszlo z kasa mysle ze w nastepnym roku mi sie uda :)
Lepiej Skunk#1 w ogole lepiej krzyżować z IBL... ja bym brał jakąs indice albo skunka - przy odrobinie szczescia bym mial ladnie pachnace zielsko i wieksze plony troche ale przy tym troche dluzsze kwitnienie - nie wierzcie ze bedziecie mieli wielkie topy przy 2 miesiecznym wzroście ;)...
Pozatym fajnie jeszcze skrzyzowac jakas sative dlugokwitnaca z lowryderem... Moim mazeniem uzyskac cos a'la Haze co odrazu po posadzeniu (bardzo krotki weg) zaczyna kwitnac i kwitnie tak dlugo jak haze...
...jak Ci wyjdzie to sie zgłoshe po sionka twojej odmianki :-D , mi sie niechce bawić w krzyżówki bo niemam warunków...Ja jak sie zacznie pogoda mam zamiar dać około 100 nasion do wysiewu, a drugie sto zasadze jeshcze w czerwcu jak pogoda bedzie najleprza. Może jakąś fotorelacje zrobie :rolleyes:
nie rob fotorelacji tak wielkich plantacji... Zaraz jakies europejskie gówna by ciebie kminily...
Najlepiej fotorelacja paru krzaczków tak ze jak ktoś kto moze robic gnuj to zobaczy to nie bedzie robil wielkiego gnoju dla paru krzaków...

Uprawiajcie i róbcie nasiona udokumentujcie to zdjeciami i mozna sie wymieniać !!! :P!

PS: Jak bede mial nasiona Lowryder F3 to napisze i sie jakos powymieniamy ale narazie trzeba sobie radzic na "komercyjnych" nasionach.
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 39 / / 0
LeonardoDaVinci pisze:
ale ludzie na og pisali ze nie jest to komercyjna odmiana bo niema zapachu jak typowy stuff i troche inny wyglad...
Nie nie,ja nie powiedziałem ze to jest komercyna odmianka, tylko ze zielsko od dila jest komercyjną odmianą, i wshędzie mniej więcej jest to samo dlatego porównałem Lr do tego czym sie handluje na ogół, i zapach różni sie, ale pachnie jak zioło ;-)
nie rob fotorelacji tak wielkich plantacji... Zaraz jakies europejskie gówna by ciebie kminily...
...dlatego powiedziałem "może" ;-)

Pozdro
Ostatnio zmieniony 14 kwietnia 2006 przez marihuany fanatyk, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 645 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fubar »
LeonardoDaVinci pisze:
Póxniej wedle możliwości chce skrzyżować z Jakąś równikową sativa (typu Haze) ewentualnie jeszcze raz z
Pozatym fajnie jeszcze skrzyzowac jakas sative dlugokwitnaca z lowryderem... Moim mazeniem uzyskac cos a'la Haze co odrazu po posadzeniu (bardzo krotki weg) zaczyna kwitnac i kwitnie tak dlugo jak haze...
Szkoda tylko, że to ]

ps: dało by sie na siłe zrobić femi z LR -> : na lekki wcisk: - preparat z cytokinina[ - odmladzana + wydl. wegu] + oprysk : STS żenskich - pyłek z takich hermów do zapylania zeńskich... nie jest to nie wykonalne.
Włókna azbestowe mogą być komplementarne do nici DNA.
  • 273 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: Korlic »
Jeżeli ktoś mi wyśle pestki Lowrydera to moge go zapłodnić męskim pyłkiem PPP. Odsyłam 3/4 pestek :] (Witam ponownie po bardzo długim "zgonie" )
Yofcborc!
[url=http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=12360]White Skunk Growlog[/url]
  • 25 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kobaia »
last_tempest pisze:
Niewim jakie plony mozna zyskać z tej odmiany ale gdzieś tu czytałem że niezbyt imponujące wjęc moim zdaniem się nie opłaca go dawać na out za takie pieniądze można kupić lepsze rośliny na outa.
Racja, niezbyt imponujace, chyba ze zainwestujesz w oswietlenie + dlugi fotoperoid, moze nawet 20godzin swiecenia na dobe. Wiekszosc przyzwoicie wygladajacych LR na overgrow widzialem wlasnie w podobnych, kosztownych uprawach. Wiec pod tym wzgledem na pewno niezbyt "oplacalna" odmiana, wiekszosc normalnych bedzie lepszym wyborem, nawet jadac 12/12 od nasiona, czas uprawy niewiele dluzszy (te 60 dni co podaja w opisie to chyba wariant najbardziej optymistyczny :) moje srednio ok 80-90 rosly od wyklucia). Na outdoorze relacje LR widzialem z uprawy w Danii, nawet niezle to wyszlo, ale warunki mial y bardzo dobre, w ogrodku na grzadce (normalnie pewnie zaroslyby trawa); rosliny ok 30-40cm, bardziej wyciagniete niz pod lampa, ja tez mialem podobne spod slonca. Cena jest dosyc wysoka, tez bym nie zaplacil, ale latwo znalezc groszki F2, z tego co widze wiekszosc z was tez zamierza zapylac ;)
Lowryder ma kilka fenotypow, ja w pierwszej uprawie mialem trzy, prawie wszystkie poszly na nasiona, wiec niewiele sprobowalem :) jeden bardzo latwo wyroznic po ostrych ciemnozielonych lisciach, inny przypomina NL'a ma bardzo slodki zapach, szerokie liscie jak u indyjki. W F2 trafilem na dwa tego samego typu. Do testowania poszlo troche nasion (NLxLR) po zapyleniu genami LR, czyli podwojne doladowanie hehe moze paru farmerow jak beda mieli miejsce wyprobuje je na outdoobrze, kto wie, moze czesc z tego bedzie AF ?
--
W sprzedazy widzialem krzyzowke Santa Maria x Lowrdyer na seedsman.com, F1 z opisem 50% AF zdjecie w kazdym razie obiecujace :) Nie wiem, czy "F1" w tym przypadku oznacza, ze Santa Maria po pierwszym zapyleniu wydala te siona z polowa AF ?
marihuany fanatyk pisze:
Nie nie,ja nie powiedziałem ze to jest komercyna odmianka, tylko ze zielsko od dila jest komercyjną odmianą, i wshędzie mniej więcej jest to samo dlatego porównałem Lr do tego czym sie handluje na ogół, i zapach różni sie, ale pachnie jak zioło ;-)
Oj, rozni sie, moim zdaniem na minus :(
Uwaga! Użytkownik kobaia nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi

Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."

Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.

Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?

Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.