Więcej informacji: Ayahuaska w Narkopedii [H]yperreala
Broker pisze: Mam ten sam ayahuasca pack 1 (14g). Opisz wrażenia po aplikacji tego psychopaliwa. Pamiętaj o tym, że podczas używania MAOi około dobę przed i po aplikacji lepiej nie spożywać produktów zawierających duże ilośći tyraminy - w innym przypadku Twoje ŻYCIE będzie zagrożone. Tyraminę w dużych ilościach zawierąją:
- wszystkie rodzaje serów żółtych,
- suche i sfermentowane kiełbasy (salami, pepperoni, itd.)
- suszone ryby
- strączkowate
- mięsa
- drożdże (chleb?)
- piwo
- czerwone wino
- skórka z bananów
Tekst zaczerpnięty z http://hyperreal.info/drugs/go.to/art/2551
A o sraczce po ayahuasce nie słyszałem jeszcze. Jeżeli to prawda to przejebane. Też nie chciałbym się posrać podczas tripu.
To ludzie stworzyli sobie boga.
czeslaw187 pisze: Jesli zrodla sa wiarygodne to mozna zrobic z 200-300g mozgi trzcinowatej a z tym nie problem i ruta stepowa
Pzd.
Jaka to dokładnie mimosa, bo mimosa pudica, mimosa invisa to ja mam ]
Hehe... Mimosa hostilis (dokładny opis dla ciekawych tu ---> http://coffeshop.pl/mimosa.html )
Pzd
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec
Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony
Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.