bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
Jednak prawdą jest to, co kiedyś przeczytałem : są 2 rodzaje padaczki po tramcu. Albo zrywa ci film nagle i bez ostrzeżenia; albo dostajesz lekkich drgawek przy pełnej świadomości.
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
totentam pisze:Ja pierdolę. Musiałem od tego zacząć.
Jakie są podstawowe objawy stanu zapalnego? Calor, dolor, tumor, rubor, functio laesa. Dlatego też wszystkie leki przeciwzapalne, do których można zaliczyć paracetamol (choć działa nieco inaczej od standardowych nlpz) działają przeciwgorączkowo. Toż to poziom liceum.
Wybacz, fakty są po mojej stronie. Ewentualnie pokaż mi badania o obniżaniu gorączki przez opioidy, bądź stwórz takowy - myślę, że staniesz się sławny w światku medycznym.
Ale co ty chopie pieprzysz? Na stronie DOZ.PL jest napisane wyraźnie, że "paracetamol nie wykazuje działania przeciwzapalnego"
https://www.doz.pl/czytelnia/a281-Parac ... bezpieczny
Czy paracetamol działa przeciwzapalnie?
Paracetamol nie wykazuje działania przeciwzapalnego, ponieważ nie hamuje w tkankach obwodowych syntezy prostaglandyn, które są jednym z istotnych mediatorów zapalenia. Dlatego też nie wywołuje objawów ubocznych typowych dla leków niesteroidowych przeciwzapalnych (hamujących obwodową syntezę prostaglandyn) i jest zalecany dla chorych z przeciw wskazaniami do tych leków.
Napisz im maila, że są idiotami i ze to poziom liceum.
http://link.springer.com/article/10.100 ... 013-0172-x
Mam nadzieję ze dobrze wklei. Na komórce trochę to głupie.
Wynika dość jasno z badań że paracetamol ma właściwości przeciwzapalne lecz znacznie słabsze od typowych nlpz. Nie mniej jakieś tam ma :). Tak tylko żeby nie siać dezinformacji.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Ucieczka zakończona w jeziorze
Próba uniknięcia odpowiedzialności doprowadziła do serii niebezpiecznych i irracjonalnych zachowań. 31-letni mieszkaniec powiatu chodzieskiego nie zatrzymał się do kontroli drogowej, porzucił samochód a następnie kontynuował ucieczkę pieszo. Finalnie wskoczył do jeziora i próbował pozbyć się narkotyków. Policjanci z Chodzieży zatrzymali sprawcę, który w ujawnionym pakunku posiadał ponad 50 gramów narkotyków.
Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków
Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.
Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni
Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.