Są oświadzcenia prasowe ze mudipharma i normpharma tworzą lek do zastosowań narkotycznych, a inne tylko do leczniczych
Gdzieś pomiędzy, w tym trójkącie - odnajdujemy się MY.
Niemniej boli jak zakupisz za ostatnie pieniądze towar, który się zmienia w gluta. Oj boli.
Najlepiej przeliczyć sobie ten miks na ekwiwalent samej morfiny. Oksykodon jest ok 1.5 - 2 x mocniejszy (różne źródła podają inaczej). Jeśli Twoją średnią dawką jest powiedzmy 200 mg morfiny, to możesz zrobić miks 100 mg Morfiny i 50 mg Oksy. Na pierwszy raz lepiej wziąć nieco mniej - czyli np 100 M + 40 O.
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
Natomiast przy wysokich dawkach obu substancji morfina u mnie odpada, ze względu na dużo większe skutki uboczne w stosunku do oxy, właściwie to przez jeden - ten straszny ból głowy. W dodatku (nie pamiętam do końca jak to działa, ktoś kto lepiej ogarnia niech mnie poprawi) występuje coś takiego jak kumulacja morfino-6-glukoronianu (nie wiem, czy u zdrowych osób też jest to możliwe, czy tylko przy np. niewydolności nerek), który powoduje szereg objawów neurotoksycznych, czego wydaje mi się, że mogłem doświadczyć, aczkolwiek pewności nie mam, bo akurat na tamten ciąg składał się szereg różnych substancji).
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Diler z Anglii przyjmował nietypową walutę. Uzależnieni spłacali długi rzadkimi kartami Pokemon
Nietypowa waluta w narkotykowym biznesie pod lupą angielskich śledczych. Podczas przeszukania domu 26-letniego dilera policjanci zabezpieczyli nie tylko kokainę, marihuanę i gotówkę, ale także pudełko z rzadkimi kartami Pokemon. Szybko wyszło na jaw, że służyły one uzależnionym do spłacania długów u przestępcy.
Marihuana w Szwecji — jedno z najostrzejszych praw w Europie
Szwecja karze nie tylko posiadanie marihuany, ale samo bycie pod jej wpływem — to rzadkość na tle reszty Europy. Od ponad trzydziestu lat policja może zlecić test na miejscu przy samym podejrzeniu, a dostęp do konopi medycznych pozostaje w praktyce symboliczny.
Bezpieczna likwidacja nielegalnych laboratoriów – specjalistyczne CBŚP
Na terenie Centrum Szkolenia Policji w Legionowie, w ośrodku ITCCCL (International Training Center for Combating Clandestine Laboratories) prowadzonym przez CBŚP, policjanci wzięli udział w szkoleniu dotyczącym likwidacji nielegalnych laboratoriów narkotyków syntetycznych z wykorzystaniem zespołów specjalnych CBŚP i kontrterrorystów. Przedsięwzięcie zorganizował Wydział do Zwalczania Zorganizowanej Przestępczości Narkotykowej Centralnego Biura Śledczego Policji.