Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 288 / 19 / 0
@up chyba odwrotnie czym większe dawki to przeciwlękowo a małe przeciwdepresyjnie
  • 65 / 3 / 0
Hej pytanie mam czy paroksetyna zmniejsza kortyzol i acth? 7 lat niespełna na 10 mg i było ok przestała działać :/. Ale ciekawi mnie to bo moim głównym problemem jest stres i wysoki.kortyzol niskie tsh itd. I jak brałam paro było ok. To znak że jednak regulowuje os hpa? Raz piszą że tak raz że Nie, no ale na leki była super i na stres... jak myślicie czy po dwóch latach mogłaby zadziałać ? Początek jest ciężko i wiem że wtedy kortyzol jest na 100 % wyższy ale później już chyba się reguluje skoro tylu osobom pomaga. Proszę o porade. 🤗🤗🤗
  • 288 / 19 / 0
@up spróbuj ashwagandy obniza kortyzol
  • 4894 / 853 / 0
Witam, mam pytanie odnośnie leku. Czy ktoś ma porównanie paroksetyny do wenlafaksyny i sertraliny?

Paro nie próbowałem i pokładam w niej nadzieję. Wenlę brałem w dawce aż 225mg i była słabą opcją już lepiej działała na mnie sertralina 100mg ale niestety po 3 tygodniach czar prysł.

Czy paroksetyna jest lepsza niż wenlafaksyna i sertralina?

Lek ma szkielet MDxx co jest ciekawe oraz to chyba najsilniejszy SSRI , poczytałem o leku w sieci. Zbiera praktycznie same pozytywne opinię, wiadomo nie liczę na cuda ale jakby ktoś porównał to byłbym wdzięczny , odwdzięczę się karmą.
Uwaga! Użytkownik F6mGCrx3 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6 / / 0
wenlafaksyna jest słaba serotoninowo , paro i sertra dużo mocniejsze w maksymalnych dawkach. Ja bym wybrał 200 mg. sertraliny.
  • 223 / 33 / 1
Też bym spróbował zwiększyć dawkę sertraliny. paroksetyna robi z człowieka zombie, który nie odczuwa emocji. Chyba, że pożądasz takiego efektu.
Narkotykom mówię nie wiem. Nie odpowiadam na pytania o źródła na PW.
  • 4894 / 853 / 0
Bardziej chodzi mi o zwiększenie stężenia serotoniny , podniesiony nastrój większa chęć do działania, pobudzenie . Do tego dojdą minimalne dawki benzo żeby to zadziałało prospołecznie. wenlafaksyna bardzo słabo na mnie działała a sertralina pierwsze 3 tygodnie super później czar prysł. Dobra spróbuje tej paroksetyny jednak jak się nie sprawdzi czegoś na sobie to można teoretyzować. Lek ma świetne recenzję w necie więc to że człowiek po tym jest zombie bez emocji nie jest do końca trafne.
Uwaga! Użytkownik F6mGCrx3 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4894 / 853 / 0
Proszę z góry o scalenie.

Jak długo lek się rozkręca ?
  • 9299 / 1808 / 2
[mention]serotoninowy[/mention] lek sie czesciowo sprawdzi.
Jak reagowales na piperydyny? (O ile takowe cpales)
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 4894 / 853 / 0
Nie miałem okazji nigdy, a co mają wspólnego one z paroksetyną ? Oraz jakbyś rozwinął swoją wypowiedź dlaczego się sprawdzi częściowo :)
ODPOWIEDZ
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]

Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".