Luźne dyskusje na temat opioidów. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
ODPOWIEDZ
  • 284 / 17 / 0
lol pisze:
a co mają właściwosci przeciwazapalne do gorączki?
Ja pierdolę. Musiałem od tego zacząć.

Jakie są podstawowe objawy stanu zapalnego? Calor, dolor, tumor, rubor, functio laesa. Dlatego też wszystkie leki przeciwzapalne, do których można zaliczyć paracetamol (choć działa nieco inaczej od standardowych nlpz) działają przeciwgorączkowo. Toż to poziom liceum.

Wybacz, fakty są po mojej stronie. Ewentualnie pokaż mi badania o obniżaniu gorączki przez opioidy, bądź stwórz takowy - myślę, że staniesz się sławny w światku medycznym.
wykrwawiaj się szybko. krzycz cicho. oddychaj płytko. tnij pewnie. bo każda strużka krwi, kreśli trajektorię
twojego upadku
  • 322 / 36 / 1
@up

Potwierdzam, paracetamol działa przeciwgorączkowo i przeciwzapalnie. Chociaż jest to działanie znacznie słabsze w porównaniu do poczciwego np. ibuprofenu. Efekt przeciwbólowy wynika również między innymi przez wpływ na układ kannabinoidowy,
What's left of me?
  • 1794 / 124 / 0
stary dziad pisze:
Slayer... no qrwa klasyka!
Jak już może trochę interesujesz się tą sceną, drogi Dziadku :cheesy: , to muszę się pochwalić. W moim niewielkim miasteczku (25 000 mieszkańców) zagra niedługo Saxon! I Behemothy szatany i wogle to zjazd motórów :). Pięknie sobie odświeżyć czasy, kiedy byłem metalem, bo ostatnio coś w elektronikę i poezję śpiewaną zbłądziłem.
http://rockhardridefree.pl/2016/
Niżej lista zespołów. Szkoda, że motóra nie mam, ale chuj, składakiem podjadę.
Któż nam powróci te lata stracone
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
  • 1550 / 214 / 0
Zawsze lubiłem metal, ale też blues'a (sam grałem pół roku w kapeli blues'owej na "kieszonkowym syntezatorze dętym ;-) ") w końcu blues to jeden z korzeni metalu. A co do poezji śpiewanej, to od lat gram na gitarze klasycznej i podśpiewywuję sobie różne teksty.
Żeby nie było OT: też zauważyłem dziwne zjawisko, że gdy jestem w ciągu, to nie imają się mnie różne choroby górnych dróg oddechowych, grypa, angina itp. I nie jest to maskowanie objawów chorobowych przez opiaty, bo kataru, spuchnięcia migdałków, temperatury opiaty nie redukują.
Je ne regrette rien.
God Fuck USA
Prawica jest bardziej odrażająca od obrzyganej :kotz: , psiej kupy leżącej na trotuarze.
PiS-ory brudne liżą wory, a Kukizowcy i narodowcy pałają miłością do cipy owcy.
KORWiN vs. Nowoczesna: bitwa dwóch gówien w sedesie.
  • 211 / 4 / 0
Mam nagłą opcje albo i lipe. jUTRO Na 14 ide do prywatnego lekarza, co moge powiedzieć żeby mi przpisał coś najsilniejszego. Ew Co jest najsilniejsze. Robie to pierwas\y raz. Naqwt nie wiem, czy mi przepia\e. Wi\ytra 150zl. Moge mu rowniez dać w łape, ale co gadać, jakiś mini tuturial od zznawców i jestem happy
Uwaga! Użytkownik 7cGUx7b6R8dn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2652 / 387 / 0
Podstawą zawsze jest mocna dokumentacja medyczna o przebytych urazach/przewlekłych chorobach.

Kwestia setki razy omawiana w wątku "co powiedzieć lekarzowi".

Coś mocniejszego dostaniesz tylko w poradni leczenia bólu, gdzie zaczną pewnie od oxycontinu, jeśli nie kwalifikujesz się pod stałe leczenie narkotycznym lekami p.bólowymi, poza tym będziesz miał odpłatność 100%.

Gdy pierwszy raz poszłam prywatnie do poradni leczenia bólu, gdzie przyjmował najlepszy w mieście anestezjolog, został mi przepisany oxycontin w najmniejszej dawce i usłyszałam, że mam wypierdalać do poradni państwowej leczyć ból tradycyjnymi metodami, a przede wszystkim zapomnieć o opioidach, bo tym sposobem, idąc w górę drabiny analgetycznej, dojdę do fentanylu i zniszczę sobie życie. :cheesy:
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 211 / 4 / 0
Aha. Ja jedynie mam kamice nerkową udokumentowaną. I to jest minus, bo z tym za dużo nie żdziałam.
Uwaga! Użytkownik 7cGUx7b6R8dn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2652 / 387 / 0
Dostaniesz najwyżej tramadol.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2538 / 215 / 0
Za tramadolem to szkoda latać po poradniach leczenia bólu, już chyba lepiej iść prywatnie do rodzinnego.

UROBOROS - wejdź na gg
  • 1794 / 124 / 0
Haha, jak za 150 golduf dostaniesz papierek na tramal, to sie poplacze %-D. Ale smiac sie nie bede, bo rozumiem twoj bol (chyba lepiej niz anestezjolog heh).
stary dziad pisze:
Zawsze lubiłem metal, ale też blues'a (sam grałem pół roku w kapeli blues'owej na "kieszonkowym syntezatorze dętym ;-) ") w końcu blues to jeden z korzeni metalu. A co do poezji śpiewanej, to od lat gram na gitarze klasycznej i podśpiewywuję sobie różne teksty.
Żeby nie było OT: też zauważyłem dziwne zjawisko, że gdy jestem w ciągu, to nie imają się mnie różne choroby górnych dróg oddechowych, grypa, angina itp. I nie jest to maskowanie objawów chorobowych przez opiaty, bo kataru, spuchnięcia migdałków, temperatury opiaty nie redukują.
Blues oh yeah. Depresja, tanie wina, szczykaffki z majko i gitara. Czego wiecej do samodestrukcji ootrzeba? Rysiek lubi to ;).

Tez czasami smigam na akustyku i spiewam; choc lepiej sie spelnialem nagrywajac black metal %-D. Te czasy juz minely, ale byl w nich ogien (choc nie taki jak w Norwegii). Poezje to lubie pisac do zeszytu, a nie spiewac, chociaz glos mam nawet dobry. Jednak, zbyt czesto gdy spiewasz ludzie zwracaja uwage na to jak spiewasz, a nie co :S.
Pink Floyd, King Crimson
Dziadku, zyles w czasach ich swietnosci. Pytanie czy ich tworczosc zawedrowala w Twoje skromne uszy ;)?

A co do OT, to przeciez to knajpa :).
Któż nam powróci te lata stracone
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
ODPOWIEDZ
Newsy
Ucieczka zakończona w jeziorze

Próba uniknięcia odpowiedzialności doprowadziła do serii niebezpiecznych i irracjonalnych zachowań. 31-letni mieszkaniec powiatu chodzieskiego nie zatrzymał się do kontroli drogowej, porzucił samochód a następnie kontynuował ucieczkę pieszo. Finalnie wskoczył do jeziora i próbował pozbyć się narkotyków. Policjanci z Chodzieży zatrzymali sprawcę, który w ujawnionym pakunku posiadał ponad 50 gramów narkotyków.

Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni

Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.

Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.