lol pisze:a co mają właściwosci przeciwazapalne do gorączki?
Jakie są podstawowe objawy stanu zapalnego? Calor, dolor, tumor, rubor, functio laesa. Dlatego też wszystkie leki przeciwzapalne, do których można zaliczyć paracetamol (choć działa nieco inaczej od standardowych nlpz) działają przeciwgorączkowo. Toż to poziom liceum.
Wybacz, fakty są po mojej stronie. Ewentualnie pokaż mi badania o obniżaniu gorączki przez opioidy, bądź stwórz takowy - myślę, że staniesz się sławny w światku medycznym.
twojego upadku
Potwierdzam, paracetamol działa przeciwgorączkowo i przeciwzapalnie. Chociaż jest to działanie znacznie słabsze w porównaniu do poczciwego np. ibuprofenu. Efekt przeciwbólowy wynika również między innymi przez wpływ na układ kannabinoidowy,
stary dziad pisze:Slayer... no qrwa klasyka!
http://rockhardridefree.pl/2016/
Niżej lista zespołów. Szkoda, że motóra nie mam, ale chuj, składakiem podjadę.
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
Żeby nie było OT: też zauważyłem dziwne zjawisko, że gdy jestem w ciągu, to nie imają się mnie różne choroby górnych dróg oddechowych, grypa, angina itp. I nie jest to maskowanie objawów chorobowych przez opiaty, bo kataru, spuchnięcia migdałków, temperatury opiaty nie redukują.
God Fuck USA
Prawica jest bardziej odrażająca od obrzyganej :kotz: , psiej kupy leżącej na trotuarze.
PiS-ory brudne liżą wory, a Kukizowcy i narodowcy pałają miłością do cipy owcy.
KORWiN vs. Nowoczesna: bitwa dwóch gówien w sedesie.
Kwestia setki razy omawiana w wątku "co powiedzieć lekarzowi".
Coś mocniejszego dostaniesz tylko w poradni leczenia bólu, gdzie zaczną pewnie od oxycontinu, jeśli nie kwalifikujesz się pod stałe leczenie narkotycznym lekami p.bólowymi, poza tym będziesz miał odpłatność 100%.
Gdy pierwszy raz poszłam prywatnie do poradni leczenia bólu, gdzie przyjmował najlepszy w mieście anestezjolog, został mi przepisany oxycontin w najmniejszej dawce i usłyszałam, że mam wypierdalać do poradni państwowej leczyć ból tradycyjnymi metodami, a przede wszystkim zapomnieć o opioidach, bo tym sposobem, idąc w górę drabiny analgetycznej, dojdę do fentanylu i zniszczę sobie życie. :cheesy:
UROBOROS - wejdź na gg
stary dziad pisze:Zawsze lubiłem metal, ale też blues'a (sam grałem pół roku w kapeli blues'owej na "kieszonkowym syntezatorze dętym ;-) ") w końcu blues to jeden z korzeni metalu. A co do poezji śpiewanej, to od lat gram na gitarze klasycznej i podśpiewywuję sobie różne teksty.
Żeby nie było OT: też zauważyłem dziwne zjawisko, że gdy jestem w ciągu, to nie imają się mnie różne choroby górnych dróg oddechowych, grypa, angina itp. I nie jest to maskowanie objawów chorobowych przez opiaty, bo kataru, spuchnięcia migdałków, temperatury opiaty nie redukują.
Tez czasami smigam na akustyku i spiewam; choc lepiej sie spelnialem nagrywajac black metal
Pink Floyd, King Crimson
Dziadku, zyles w czasach ich swietnosci. Pytanie czy ich tworczosc zawedrowala w Twoje skromne uszy ;)?
A co do OT, to przeciez to knajpa :).
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Ucieczka zakończona w jeziorze
Próba uniknięcia odpowiedzialności doprowadziła do serii niebezpiecznych i irracjonalnych zachowań. 31-letni mieszkaniec powiatu chodzieskiego nie zatrzymał się do kontroli drogowej, porzucił samochód a następnie kontynuował ucieczkę pieszo. Finalnie wskoczył do jeziora i próbował pozbyć się narkotyków. Policjanci z Chodzieży zatrzymali sprawcę, który w ujawnionym pakunku posiadał ponad 50 gramów narkotyków.
Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni
Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.
Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk
WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.