Dział dotyczący grzybów i roślin wykazujących działanie halucynogenne, psychodeliczne lub dysocjacyjne.
ODPOWIEDZ
  • 1587 / 11 / 0
Elwis, no właśnie pisałam, że "sigmowy wybraniec" nie czuję się lepszy, tylko powołany do niesienia pomocy innym... To jest coś w stylu, że "wybraniec" (choć to słowo moim zdaniem nie jest odpowiednie) okrywa sens swojego istnienia i czuje silną potrzebę podzielenia się tym ze światem, tak, żeby wszyscy to odkryli. Ja np. miałam tak, że uznałam, że dostałam olbrzymią dawkę miłości, która wynagrodziła mi cierpienia, z racji tego, że myślałam obsesyjnie o psychodelicznym "oświeceniu", uznałam ten stan za oświecenie i stwierdziłam, że od tej pory muszę nieść dobro i miłość, a te wszystkie teorie o moich kosmicznych korzeniach stworzyła moja wyjątkowo pobudzona wyobraźnia. W sumie wielka szkoda, że sigma niesłusznie jest kojarzona z nadmiernym przedawkowaniem DXM-u, obłędem, totalnym odklejeniem. Ale pewnie sigma wywołana samym DXM jest bardziej mroczna, niż w w połączeniu agonistów sigma z serotoninergikami na zjeździe z DXM, czyli pewnie chodzi o miks Sigma + Serotonina. Ja uważam, że każdy powinien dostać taką dawkę miłości jak ja , wtedy na świecie byłoby lepiej.

Abli, a czy to, że wiele osób nadużywa DXM oznacza, że nie ma on potencjału w pokonywaniu ego? Odpowiedzialny psychonauta brałby go na tyle rzadko, że nie utraciłby jego magii, a nadużywanie go wynika ze słabości charakteru. Nadużywana marichuana też traci mistyczne właściwości ;)
  • 1387 / 5 / 0
Mądrze prawisz Abli, warte przemyślenia.

Edit. It makes sense. Wrażenie bezpieczeństwa jakie daje mi DXM wyjaśniałoby moje dobre z nim relacje. A skąd się te poczucie bierze jak nie z 3 pierwszych czakr, które są siedliskiem ego? It makes sense...
Ostatnio zmieniony 30 listopada 2011 przez pindyjski, łącznie zmieniany 1 raz.
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 608 / 9 / 0
@Abli
Szacuneczek, w kilku zdaniach ująłeś kwintesencję mrocznej strony dexa
  • 883 / 10 / 0
Romantyczka pisze:
Elwis, no właśnie pisałam, że "sigmowy wybraniec" nie czuję się lepszy, tylko powołany do niesienia pomocy innym...
Jeśli już to myślałaś. Przeanalizuj zdanie które zacytowałem. Jak na moje ewidentnie sugerujesz, że czuje się lepszy. Twierdzisz, że z innego powodu.
Ostatnio zmieniony 30 listopada 2011 przez Elwis, łącznie zmieniany 1 raz.
Zdecydowanie odradzam Ci ćpanie.
x = x
  • 1587 / 11 / 0
Moim zdaniem uczucie "bycia powołanym/ą do zbawienia ludzi, pomocy im" nie ma nic wspólnego z wywyższaniem się. Ja przynajmniej, ani przez moment nie myślałam, że jestem lepsza, raczej postrzegałam to jako ujrzenie sensu moich cierpień...
  • 3127 / 27 / 0
Cierpienie nigdy nie ma sensu.
High, how are you?
  • 2235 / 8 / 0
Pieprzysz.

Cierpienie ma tyle sensu ile sensu ma rozkosz poza nim.
  • 3127 / 27 / 0
No właśnie, czyli zero.
High, how are you?
  • 2235 / 8 / 0
Nie. Różnica potencjałów. Kredyt. Iluzja. Nigdy lichwa.
  • 968 / 96 / 0
Tak.Trygonometria.Zamiana.Slider.Niekiedy fryzurka.
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków

CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.

Złagodzony wyrok za przemyt narkotyków. „To od pana zależy, czy skorzysta z tej szansy”

Półtora roku więzienia za przemyt trzech kilogramów narkotyków z Holandii do Polski. W kwietniu tego roku w mieszkaniu Tomasza M. z Lęborka znaleziono duże ilości różnego rodzaju środków odurzających. Sąd Okręgowy w Słupsku zdecydował się na złagodzenie kary dla 37-latka.

Firmowa wigilia na trzeźwo? Alkohol wciąż jest niepisaną normą w biznesie

Picie alkoholu w pracy i podczas firmowych spotkań generuje rosnące koszty dla firm - od wzrostu absencji po spadek produktywności. Presja picia w środowisku korporacyjnym nadal jest odczuwalna, jednak coraz częściej widoczna jest też chęć tworzenia bardziej inkluzywnej kultury organizacyjnej, bez alkoholu jako obowiązkowego elementu integracji.