Substancje wpływające na wydajność działania układu kwasu gamma-aminomasłowego w organizmie.
Więcej informacji: Modulatory GABA w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 30 / 2 / 0
Nigdy nie stwierdzono u mnie oficjalnie chad a walproinian sodu dostałem na odstawkę benzo ct żeby się zabezpieczyć przed padaką, po miesiącu odstawiłem go po konsultacji z lekarzem, zdarzyło się komuś, że po odstawce tego leku albo innego przeciwmaniakalnego wpadł w niepohamowaną hipomanie mimo, że wcześniej się ona nie ujawniała? trwa to już 4ty dzień i staje się mocno uciążliwe
  • 505 / 91 / 0
Po kwasie walproinowym nie miałem ale po kwetapinie tak. Sama kweta wprowadza mnie w stan hipomani. Kwas to dobry stabilizator nie mieszający za dużo podłóg neuroleptyków. Powinno Ci przejść albo do znachora. To mogą być skutki odstawienia benzo ;)
  • 62 / 3 / 0
Psychiatra zapisał mi depakine przy odstawce benzo. Jak myślicie? Ma to sens? Pomoże?
  • 10 / 4 / 0
W psychiatryku dostałem Convival Chrono 500 (kwas walproinowy) Trittico (Trazodon) i chloroprothixen. Końcowa dobowa dawka kwasu walproinowgo wynosiła 1500mg %-D i wieczorem 150mg trazo. Przez 3 tyg zamknięcia dostawałem dodatkowo alprazolam relanium i jakieś inne benzo w neiznanych mi dawkach. Po wyjściu został kwas walproinowy i trazodon. Głównymi objawami które utrzymywały się do przerwania kuracji były: zaburzenia mowy, zaurzenia równowagi, ciągłe spięcie i agresja i zaburzenia świadomości. Mam wyjęte z życia parę tygodni po wyjściu z psychiatryka. Opowieści które słysze od mamy czy znajomych mnie przerażają a za razem śmieszą. Np. odbijając się od bloku szedłem do sklepu, kłóciłem się z policją że jestem trzeźwy ( a wyglądałem jak bym obalił litra wódy na raz). Ogólnie przerwałem leczenie bo byłem bardzo agresywny i "świadomie"podniosłem rękę na mamę. Napisałem "świadomie" bo widziałem co się dzieje ale nie mogłem do końca nad tym panować. Z moich badań %-D wynika że kwas walproinowy musi być dobrze dobrany (i w odpowiedznich dla pacjenta dawkach!). W tamtym okresie ograniczyłem używki do zera i czasami tylko śladowe ilości benzo wpadało. Po przerwaniu leczenia metodą Cold Turkey podobno spałem po 24 godziny i przez parę dni byłem bez kontaktu i do dzisiaj mam problemy z pamięcią. Przed leczeniem ważyłem 78kg a po przytyłem około 7kg. Mi kwas walproinowy bardziej zaszkodził niż pomógł ale mam nadzieje że komuś poprawił komfort życia. Mi zapewnił prawie 2 miesiace jazdy jak po klonach :mniam:
73 :strzykawka:
  • 62 / 3 / 0
Depakine biorę na odstawkę benzo ale po miesiącu strasznie mnie zaczął brzuch boleć i puchnąć mogę to odstawić z dnia na dzień? Brałem 300rano i 300wieczorem psycho kazała schodzić ale nie wytrzymam jestem na polowce rano i polowce wieczorem
  • 1487 / 91 / 2
Ten lek to straszny syfi i ma uboki.
action movie:gun:
  • 80 / 6 / 0
Chyba po nim mnie pobolewa brzuch , biore dziennie 900 mg )2x 300 mg i 1x300 mg.
Dobre bo mocno wzmacnia klona. Kupiłem ostropest plamisty i essential coś tam suplement, na ochrone wątroby.
  • 92 / 11 / 0
Biorę 3 gramy dziennie od roku, chcę zacząć odstawiać po naczytaniu się o nim sporo. Wizytę u lekarza mam dopiero za tydzień. Jak zejdę dziś już na 2500 i potrzymam się tak z 5 dni, potem 2000 i tak po 500 to będzie spoko? Schodził ktoś z takiej dawki?
Stwierdzony CHaD 2
Annie Crawford is an FBI Agent. She is a mentally disturbed woman who constantly sees hallucinations. She is suffering from bipolar disorder, and takes excessive amounts of Lunatrix and is extremely paranoid
  • 5832 / 1208 / 43
Brałem to po wyjściu z psychiatryka.
Pamiętam zwiększenie masy ciała.
Ale chyba nawet działało ok, jako stabilizator nastroju.
Do tego mianseryna i ryspol, który szybko odstawiłem.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 778 / 179 / 0
@m4bXp

Że akurat ostatnio dostałem depakine to też sprawdziłem donosowo (każdy lek czy w ogóle tabletki jakiekolwiek dostane od psychiatry to tak sprawdzam) i w sumie poza okropnie zapchanym nosem to nie zauważyłem żadnego efektu
"Ta, może dlatego mówią mi: "weź no lecz się"
Ja, jeszcze pokażę im swoją lepszą wersję
Niech no wezmę coś - szczęście ląduje w przełyku
Dragi to lekarstwa, tylko w innym języku"
:płacz:
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Palenie marihuany na mrozie: Dlaczego „faza” uderza dopiero po wejściu do ciepła?

Stoisz na balkonie, skulony w kurtce, przestępując z nogi na nogę. Jest minus pięć stopni. Odpalasz jointa, zaciągasz się mroźnym powietrzem i… masz wrażenie, że to nic nie daje. „Słaby temat?” – myślisz. Dopiero gdy wchodzisz do ciepłego salonu i zdejmujesz czapkę, rzeczywistość uderza Cię z siłą pociągu towarowego. Nogi robią się miękkie, a głowa nagle waży tonę.

Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska

Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.

Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom

Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.