Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
GeraLzRiwi pisze: słuchajcie, mam pytanie, wiem że to zależy od psychiki, ale jak myślicie]grozi jakąś nieodpartą chęcią do zaćpania częściej?[/b]
GeraLzRiwi pisze: jesli tak, to jak powinienem to brac, zeby raczej uniknąc takich sytuacji?
@GeraLzRiwi
Ja tam jestem przeciwnikiem takiego cpania ze np max 3x w miesiacu, takie cos i tak przewaznie nie dziala. Ja ostatnio staram sie cpac bardziej z glowa, nie tripowalem na wysokich dawkach od chyba miesiaca, zarzucalem "jedynie" 450mg co tydzien i bylo milo, w ten weekend w ogole nie cpam, po prostu trzeba zachowac zdrowy rozsadek (ktory kilka razy u mnie zawiodl;p), czasem sa sprzyjajace warunki zeby zadeksic i po prostu nie warto sobie odmawiac, oczywiscie jezeli takie sprzyjajace warunki nie pojawiaja sie codziennie:D Ale to tylko moja mysl, nie musisz sie nia sugerowac;p
Kłamałem z tym u góry :)
antraxkelso pisze: nieważne że potencjał jest nikły, ale jest. to samo z LSD, mówią że nie uzależnia. Broń Panie Boże. Tylko nie jestem pewien czy jedynie w moim przypadku, ale po każdym tripe na kwasie, mam nieopisaną chęć zarzucić jeszcze raz i najlepiej w tym samym dniu. niski potencjał uzależnienia ;]
Przypadki takie jak twój muszą istnieć - inaczej ten potencjał byłby zerowy.
Kazik pisze:To samo można powiedzieć o krewetkach i o cukrze w kostkach - jeśli komuś przypadną do gustu, ...Zombie pisze: Zależność psychiczna na pewno istnieje, jeśli komuś acodinowy stan przypadł do gustu, będzie chciał do niego wracać.. Coraz częściej.
Niektórych nawyków równie ciężko się pozbyć : p
A ty mordo napierdalasz środki uspokajające
Za rogiem gdzieś się czai zagadka istnienia
A ty proszki napierdalasz na obniżenie ciśnienia
Kłamałem z tym u góry :)
antraxkelso pisze: chciałem wykluczyć stwierdzenie, że DXM nie uzależnia, jak twierdzi kilku ewenementów.
A jak wygląda wyrabianie się tolerancji? Czy wrzucając weekendowo np. co piątek z tygodniowymi lub dwutygodniowymi przerwami sprawi że ta tolerancja będzie odczuwalna?
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.
Operacja „Kryształ”
Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.