Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 913 / 39 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kazik »
GeraLzRiwi pisze:
słuchajcie, mam pytanie, wiem że to zależy od psychiki, ale jak myślicie]grozi jakąś nieodpartą chęcią do zaćpania częściej?[/b]
Jasne.
GeraLzRiwi pisze:
jesli tak, to jak powinienem to brac, zeby raczej uniknąc takich sytuacji?
Z głową. Ustalić sobie z góry limit, którego nie chcesz przekraczać (np. 3x w miesiącu, przy którym jesteś teraz) i pod żadnym pozorem go nie przekraczać. Ewentualnie jak chwilowo przekroczysz, bo np. są super sprzyjające warunki i zjesz 4x w jakimś miesiącu, to potem warto się pilnować i w kolejnym miesiącu wziąć tylko 2x, żeby się zgadzało. W porównaniu z amfetaminami i opiatami potencjał uzależniający DXM jest nikły, co nie znaczy że nie można się wjebać - można. Wszystko sprowadza się do tego na ile potrafisz być szczery sam przed sobą, a na ile potrafisz sam siebie oszukiwać ("to już ostatni raz", etc.).
Your circuit's dead, there's something wrong, can you hear me, major Tom?
  • 504 / 2 / 0
nieważne że potencjał jest nikły, ale jest. to samo z LSD, mówią że nie uzależnia. Broń Panie Boże. Tylko nie jestem pewien czy jedynie w moim przypadku, ale po każdym tripe na kwasie, mam nieopisaną chęć zarzucić jeszcze raz i najlepiej w tym samym dniu. niski potencjał uzależnienia ;]
[b]mushroom therapy.[/b]
  • 1217 / 21 / 0
Ja mam od jakiegos czasu tak, ze po udanym tripie mam zajebista chec zarzucenia znowu (ale to sie zaczelo dopiero po ok 50 tripach). Z kolei jak juz mozg wytrzezwieje to ta ochota znika. Ale najgorzej jest w ciagach, bo wtedy mozg nigdy nie trzezwieje;] Jak mialem 6-dniowy ciag na wysokich dawkach 600-1050(ktorego juz zapewne nigdy nie powtorze, ale bylo warto, chociaz nikomu nie polecam ze wzgledu na konsekwencje), to po prostu wieczorem jeszcze trzymala poprzednia dawka i mialem chec znowu poczuc muzyke w sobie, przewaznie zarzucalem wysoka dawke i jak sie zaladowalo to siedzialem jeszcze przy kompie i sluchalem muzy, az obraz mi sie zamazywal i tworzyly sie wizje, wtedy kladlem sie do lozka i tripowalem. Mialem zarzucic jeszcze raz, ale forumowicze sprawnie mi to odradzili, i dobrze;] Czlowiek w ciagu nie jest soba.

@GeraLzRiwi
Ja tam jestem przeciwnikiem takiego cpania ze np max 3x w miesiacu, takie cos i tak przewaznie nie dziala. Ja ostatnio staram sie cpac bardziej z glowa, nie tripowalem na wysokich dawkach od chyba miesiaca, zarzucalem "jedynie" 450mg co tydzien i bylo milo, w ten weekend w ogole nie cpam, po prostu trzeba zachowac zdrowy rozsadek (ktory kilka razy u mnie zawiodl;p), czasem sa sprzyjajace warunki zeby zadeksic i po prostu nie warto sobie odmawiac, oczywiscie jezeli takie sprzyjajace warunki nie pojawiaja sie codziennie:D Ale to tylko moja mysl, nie musisz sie nia sugerowac;p
Wszystko co piszę jest fikcją
Kłamałem z tym u góry :)
  • 913 / 39 / 0
antraxkelso pisze:
nieważne że potencjał jest nikły, ale jest. to samo z LSD, mówią że nie uzależnia. Broń Panie Boże. Tylko nie jestem pewien czy jedynie w moim przypadku, ale po każdym tripe na kwasie, mam nieopisaną chęć zarzucić jeszcze raz i najlepiej w tym samym dniu. niski potencjał uzależnienia ;]
"Niski potencjał uzależnienia" ma naturę statystyczną, średnią. Chodzi o to, że na tysiąc osób zaledwie garstka będzie odczuwała to, co ty, a dla środków o większym potencjale uzależnienia (dajmy na to, heroina brown sugar) tych osób będzie znacznie, znacznie więcej.

Przypadki takie jak twój muszą istnieć - inaczej ten potencjał byłby zerowy.
  • 504 / 2 / 0
chciałem wykluczyć stwierdzenie, że DXM nie uzależnia, jak twierdzi kilku ewenementów.
[b]mushroom therapy.[/b]
  • 29 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Zombie »
Kazik pisze:
Zombie pisze:
Zależność psychiczna na pewno istnieje, jeśli komuś acodinowy stan przypadł do gustu, będzie chciał do niego wracać.. Coraz częściej.
To samo można powiedzieć o krewetkach i o cukrze w kostkach - jeśli komuś przypadną do gustu, ...
Przyzwyczajenie/nawyk to nie to samo co uzależnienie. Chociaż..
Niektórych nawyków równie ciężko się pozbyć : p
Uwaga! Użytkownik Zombie nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 282 / 9 / 0
U mnie efekt uzależnienia raczej nie występuje aczkolwiek chęć jest ale nie jakaś kosmiczna żebym nie myślał o niczym tylko o dxm. Zawsze u mnie na pierwszym miejscu są obowiązki, obietnice a potem dopiero przyjemności. A efekt tolerancji jak najbardziej występuje chociaż trudno go mi wyłapać. Biorę dxm z przerwami 2lata a w ostatnich 5-6miesiącach prawie co tydzień jak nie więcej i już 450mg nie robi mnie jak kiedyś, żeby osiągnąć pożądany efekt 900mg potrzeba.
Piękna jest pogoda i słońce jest gorące
A ty mordo napierdalasz środki uspokajające
Za rogiem gdzieś się czai zagadka istnienia
A ty proszki napierdalasz na obniżenie ciśnienia
  • 1217 / 21 / 0
U mnie jest podobnie, najpierw obowiazki, potem przyjemnosci. Uzaleznienie jak najbardziej wystepuje, ale jest to raczej zafascynowanie tym calym dysocjacyjnym swiatem i chec zawitania tam ponownie. W ciagu tygodnia jestem typowym czlowiekiem w normalnym swiecie, a w weekend jestem przewaznie dysocjacyjnym fanem ktory teleportuje sie do swiata magii:]
Wszystko co piszę jest fikcją
Kłamałem z tym u góry :)
  • 913 / 39 / 0
antraxkelso pisze:
chciałem wykluczyć stwierdzenie, że DXM nie uzależnia, jak twierdzi kilku ewenementów.
... najczęściej będących w ciągu :).
  • 32 / / 0
dzięki za odpowiedzi. Postaram się wrzucać 2 -3 razy w miesiącu, chociaz pierwsze dwa dni po wzięciu są raczej przepełnione myśleniem o tym.
A jak wygląda wyrabianie się tolerancji? Czy wrzucając weekendowo np. co piątek z tygodniowymi lub dwutygodniowymi przerwami sprawi że ta tolerancja będzie odczuwalna?
Uwaga! Użytkownik GeraLzRiwi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.

Operacja „Kryształ”

Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.