Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 12506 / 2425 / 0
Polecam Vap Cap'a z palnikiem z trzema strumieniami - moim zdaniem najlepszy dla początkujących (w sensie palnik). VC jest mega wydajny i praktycznie niezniszczalny, jeśli się go używa godnie z instrukcją.
Do tego coś do schładzania pary - opcji jest całe mnóstwo. Łącznie można to kupić za jakieś 400 zł - zakładając zwykłego VC 2021.
  • 605 / 156 / 0
Ja kupiłem jeta z czterema palnikami i wydaje mi się, że to trochę overkill do vapcapa. Nie mam za bardzo pola manewru, jeśli chodzi o strefę grzania, bo na dole jest uszczelka, a jak przystawiam płomień wyżej to susz się tam od góry zwęgla. Cap szybko klika, chmurki jakieś idą, a abv wychodzi fajnie brązowe, ale gaz z takiej zapalary spierdala szybciej niż światło. I muszę robić po jakieś 6-8 grzań, ale na razie vapie tylko cbd, może z klepliwym suszem jest inaczej.
Chyba lepiej mi się grzało kartuszem podłączonym do puchy z butanem (jak chwilowo nie miałem gazu do zapalniczki), ale muszę to jeszcze potestować.
'Never know who's behind the wheel,
The body or a conscious mind'
  • 3448 / 718 / 9
Macie jakieś sprawdzone patenty na usyfione akcesoria od wapka? Chodzi mi o trasę przelotu dymu. Tak mi się zajebały smołą, że dałem zapasy. Strach pomyśleć co będzie jak mi się te zapasy usmolą, więc dlatego pytam. Jakiś roztwór czegoś do zanurzenia?
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 12506 / 2425 / 0
alkohol izopropylowy.
  • 549 / 49 / 0
Z miękką smołą izopropanol radzi sobie dobrze, ale do cięższych zabrudzeń np. przypalona żółta komora najlepszy jest stężony roztwór wody z kwaskiem cytrynowym, najlepiej gorący.
  • 12506 / 2425 / 0
Tego nie znałem - ja swojego pierwszego wapka z ceramiczną komorą (tam lubił się odkładać osad) doczyszczałem wyprostowanym spinaczem.
  • 479 / 72 / 0
@Zgienty @jezus_chytrus alkohol robi robotę. Mam fenix mini. Ustnik traktuje duża ilością alko, a komórę czyszczę nasączonym patyczkiem do uszu.
  • 12506 / 2425 / 0
Ja też tak czyściłem, ale po jakiś czasie i tak pojawia się w komorze osad, który jest mega ciężko usunąć. Taki twardy. A czyściłem zawsze na bieżąco jak mogłem najlepiej.
  • 981 / 122 / 0
Miałem crafty+, przesiadłem się na mighty+.
Powiem jedno: kupować!
Na początku nie byłem przekonany, ale przy trzecim wbiciu już wiedziałem, że to jedne z lepiej wydanych 1.500zl w życiu. Niesamowite o ile ten sprzęt jest lepszy od craftyego który już był świetny. Wow. Jestem w niebie ❤️

07 sierpnia 2023motocyklista pisze:
Z miękką smołą izopropanol radzi sobie dobrze, ale do cięższych zabrudzeń np. przypalona żółta komora najlepszy jest stężony roztwór wody z kwaskiem cytrynowym, najlepiej gorący.
Nie lepiej woda, kwasek i spirytus razem?
  • 549 / 49 / 0
@Kochanek heleny Próbowałem rozpuszczać kwasek nawet w samym izopropanolu, ale nie rozpuszczał się i nie nadawało się to do niczego. Woda z iso i kwaskiem już lepiej, czyściło syfilis z komory ale to jeszcze nie było to. Tu chodzi o sam kwasek najwyraźniej, a nie alko, bo najlepsza okazała się sama woda z kwaskiem. Dlatego rozpuściłem sobie paczkę kwasku w 50ml destylowanej wody w osobnej buteleczce po gblu i używam czasem do odświeżenia komory.

Pięknie wszystko odchodzi po przejechaniu palcem, bez żadnego skrobania (właściwie to grubszemu syfowi trzeba trochę pomóc, ale i tak bez porównania), do gołego metalu, tylko trzeba namoczyć cały syf i dać temu trochę czasu żeby kwasek zadziałał. Ja zalewam całą komorę w PAXie bezpośrednio i jeszcze odpalam wapka na chwilkę, bo temperatura przyspiesza cały proces fhuj. Żadnego wpływu na gumę nie zauważyłem. Zajebiste, nie wyobrażam sobie teraz czyścić tego ręcznie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.

Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.

Medyczna marihuana kolejnym krokiem rozwoju karaibskiej Dominiki?

Dominika to niewielka karaibska wyspa, często mylona ze względu na podobną nazwę z o innym, większym państwem – Republiką Dominikany. Niemniej jednak, w obszarze legislacji konopnej to właśnie Wspólnota Dominiki zdaje się wytyczać kierunek dla wielu okolicznych państw.