Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
Ogólnie jest bardzo mało postów,które dotyczą skutków długotrwałego iv stosowania..
Czy konsekwencje różnych mieszanek,słabej lub zadnej filtracji...itd
Po pierwsze, chcę napisać że Dimedrol jest faktycznie "Difka"(Diphenhydramin) z Rosji..
Według badań z Ukrainy(2009r) 94% iv użytkownikow biorą Hanka/Szirka (rosyjski Odpal)
i tylko 14% bez dodatku innych substancji..Najczęściej to jest combo z Dimedrol (iv z tabletek)
Ale co się łudzić, nie trzeba chodzić do Rosji..Kochanek Difka & Rolka &...jest dość i tutaj
Widziałem wystarczająco dużo dziur...Niektóre dziury jak kciuk ale były i tak duże, jak pięść..pod pachami lub w pachwinach
Wierzcie mi, są to rany, które bardzo trudno wyleczyć...Nosić głowę na karku a nie w tyłek...
sp
Ale zdziwiła mnie ta sytuacja z prometazyną, tym bardziej że z tego fragmentu który przytoczyłeś wynika że prometazyne podawała pielęgniarka, tak więc substancja raczej nie była z przerabianych tablet, tylko czysta (ampułki)
Nawet z masą tabletkową nie jest aż tak źle, tu mamy pewne szkodliwe działanie, a ile osób wali przerobioną majkę?...
To dla mnie trochę niepojęte. A to nadal jest w produkcji (; iniekcje 25 mg/ml), więc zapewne nadal się to stosuje.
Wiadomo że walenie nieprzefiltrowanego/słabo przefiltrowanego roztworu, to proszenie się o kłopoty, i ktoś kto wali taki roztwór jest chyba świadom konsekwencji.
No ale jeżeli chodzi o ampułkowany lek, dopuszczony przez NFZ itd, no to BEZ JAJ. I to bez wiedzy pacjenta, zaufa ktoś lekarzowi/pielęgniarce, a za miesiąc kurwa może nie mieć ręki.
^_^
A tak wogle to Panowie i ew. Panie - ktorych jakos nie widze tym watku - zaczynamy wszyscy nie na temat ....
Jaktam ci idzie na substytucji buprenorfina? ile teraz bierzesz? Pukałeś już swoje tabletki? Dostajesz ten lek za darmo także naprawde warto by było skorzystac z tej okazji i spróbować za pomoca bupry odstawić inne opiaty, za jakiś czas jak bedziesz czuł się na siłach i miał cheć skończyć z nałogiem to bedziesz mógł stopniowo powoli zmniejszac dawke buprenorfiny i sie wyzerować.
u nas w Polsce to bez większych problemów (od lekarza lub na lewo) można dostać buprenorfine w plastrach Transtec. Jesli chodzi o bupre w tabletkach to jest ją bardzo trudno zdobyc i jest stosowana tylko w kilku ośrodkach substytucyjnych gdy pacjent źle reaguje na metadon. Np mój znajomy po metadonie miał zawroty głowy, poszedł do szpitala na detoks gdzie pod kontrola lekarza przeszedł z metadonu na subutex 16mg i mówił mi ze czuje sie ok.
Mój inny znajomy też skończył z cpaniem kodeiny morfy i Tramalu, załatwia sobie na lewo właśnie te plastry Transtec, za najmocniejsze Transtec 40mg (plaster zawiera 40mg bupry) płaci 40zł. Mówił mi że taki plaster starcza mu na kilka dni a przy oszczędnym stosowaniu nawet na tydzień i te 4mg bupry z plastra zalecza mu skreta czyli taki plaster wychodzi naprawde ekonomicznie. Gdy cpał inne opiaty to wydawał o wiele więcej hajsu.
czuje sie bylejak
wszystkie leki mam za friko wiec za bupre tez nie place
ida swieta na tym sie skupiam / mam dzieci rodzine jest czym sie zajac
zreszta ja pomimo ze cpun ale nie mam problemow finansowych nawet jak cpam to jakos umie to ogarac
najbardziej w cpaniu makuf wqrwiala mnie cala ta robota z tym ;)
przy buprze narazie wqrwia mnie lazenie do apteki co dziennie ale mam nadzieje ze nastepna recke juz bede mial bez nadzoru a jak nie to powiem mu zeby se ta buopre w dupe wsadzil bo jak mam codzien popierdalac do apteki to se wole 2x dziennie herbate w domu zrobic
a teraz drogie dzieci szybkie buty do apteki po 4 subway'e 2 duze i 2 male :)
p.s. aha zapomnialem dodac ze probowalem nawet z dawka 32mg po jednym dniu absty i tez nic a nic tej bupry nie czaje
Rozjebalem 12 letnie malzenstwo (wlasnie sie rozwodze) mieszkam w jebanym pokoju. Koniec. Zaczynam tak jak pan doktor zalecil pod jezyk, zadne strzykawki. Koniec. Pewnie zostane na substytucji tak dlugo jak sie da, moze do konca mych dni nie wiem, ale chce w koncu jak najbardziej normalnie. Musze stanac z moja fobia spoleczna i innymi paranojami do walki, a nie ciagle szukac pretekstu ze musze jakies proszki bo na trzezwo nic nie zalatwie. Kurwa koniec jestem silny, skoro teraz w wiaku 42 lat po przecpanych ok 22 (wjebalem sie w kompot majac 15 lat) jeszcze zyje to znaczy ze JESTEM SILNY .
I tym sposobem przekroczyłeś granicę 30 postów i Twoje wypowiedzi będą się pojawiały bez potwierdzania przez moderatora. Dzięki za merytoryczne posty. a.a.
Powód: .
dziwie się ze miałeś ochotę walić wieksze ilosci swojej bupry by potem przez następne kilka dni meczyc sie o suchym pysku.
Ja też np. gdy zakupiłem wiekszy zapas morfy np 20 sztuk mst continus 100mg i obiecałem sobie że mi to starczy na 20 dni to czasem kończyło sie na tym że wszytko wyćpałem w 5-7 dni a potem przez moją pazerność kolejny tydzien zdychałem na skręcie dopóki nie skołowałem hajsu i towaru.
Ale teraz gdy pije metadon (a wcześniej brałem bupre) to jednak po tych substancjach jakos nie mam takiego ciśnienie aby pic wieksze ilości. Np mam teraz zapas 400ml metadonu ale jakos nie mam ochoty jutro wypic 100-150ml wole wypic te 50ml i czuc sie normalnie. Durze dawki metadonu nie działają na tyle przyjemnie aby mi sie chciało wypic wieksze ilości na raz kosztem zdychania przez kolejne kilka dni o suchym pysku
Po prostu bupra i metadon w wiekszych dawkach mi nie podchodzą. Co innego innne opiaty typu morfa fentanyl czy hera te opiaty to bym walił do oporu i tylko hajs by mnie mógł ograniczać
Na szczescie bupra dziala na tyle dlugo ze dam rade na tym co mi zostalo co drugi dzien i tyle...
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/4/4ced0357-6b6f-4af9-90cc-24caaf7c5203/elon.png?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250816%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250816T055702Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=20b98b082cf2d1c4e0af55dccf6c90096610cec4fc86b92a0de2917001a08263)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/cannababcia.png)
Marihuana? Nie taka straszna, jak ją malowali.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/poldrugs.jpg)
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/weedtravelbyair.jpg)
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/pippismoking.jpg)
Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity
Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/lajza.jpg)
„Adwokat od trumien na kółkach” i jego żona z zarzutami w sprawie narkotyków
Znany łódzki prawnik, nazwany przez media „adwokatem od trumien na kółkach”, ponownie ma problemy z prawem. Paweł K. został w kwietniu, nieprawomocnie, skazany przez sąd w Olsztynie za spowodowanie śmiertelnego wypadku na drodze z Jezioran do Barczewa. W wypadku zginęły dwie kobiety.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/kluczborkprasowy.jpg)
Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki
Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.