Poszedł ban na substancje, nikt się nie wziął "za wszystkie sklepy". Zamawiam od ponad dekady i każdy sklep, z którego zamawiałem dalej operuje i wysyła normalnie paki. Przez przypał funcapsów z benzo w prochu reszta sklepów wycofała je ze swojej oferty dla własnego bezpieczeństwa.
Podziel się posiłkiem, chamie
NVWA doet moeilijk….so, uit voorzorg
Przestań siać dezinformację. Nie jestem tu po to żeby się chwalić zamawianiem rc z internetu, a cytat który wrzuciłeś mówi nic. Twoje prywatne sprawy nijak się mają do faktycznego stanu rynku rc.
@iamsohighrn
Nie wiem, sprawdź nazwy leków. Kiedyś DXM był w daro, teraz chyba w innych preparatach.
https://www.nvwa.nl/actueel/nieuws/2025 ... ddelen-aan
Po czym zabrali się za wszystkie sklepy RC. Jedyną dezinformacją jesteś Ty.
Ja się tutaj nie przyszedłem przepychać i porównywać wielkości prącia.
Fakty są takie:
Że był pretekst do wzięcia się na rcki jeszcze bardziej.
Że jest mniejszy asortyment (bo był ban), a sklepy z powodu strachu o przypał przestały gonić benzo - a nie wszystkie i tak.
Że "Większość tych sklepów RC to scam teraz." to dezinformacja.
Że
09 kwietnia 2026Turriff pisze: Oprócz tego co w coffeshop i na ulicy to nic za bardzo nie dostaniesz.
Że
09 kwietnia 2026Turriff pisze: nie wiem o co dokładnie imba, ale goście siedzą.
Na podstawie jednego linku, który traktuje o areszcie osób powiązanych z jednym vendorem wysuwasz daleko idące wnioski.
Opisałem ci jak wyglada sytuacja, a ty nie wiedząc o co chodzi (co sam przyznałeś) próbujesz się wykłócać i argumenty atakować ad personam. Dalsza bezsensowna dyskusja będzie traktowana jako spam.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot
Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ
Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii
Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.