Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 126 / 17 / 0
Po DXM da się mieć wogóle badtripa? Czy to jak z ketaminą która praktycznie wyłącza uczucie strachu?
“Maybe it meant something. Maybe not, in the long run, but no explanation, no mix of words or music or memories can touch that sense of knowing that you were there and alive in that corner of time and the world. Whatever it meant.”
  • 549 / 179 / 0
W sensie nieprzyjemnych wizji na pewno się da, pamiętam jak ktoś pisał że po 300mg miał koszmarny bad trip nie z tego świata że umiera i zżerają go robaki.

Ponadto mi się akurat strach nie wyłącza, a z jakiegoś powodu się nawet potęguje jeśli jest powód by go czuć (mnie np. zaczął wczoraj brzuch boleć to sobie wkręcałam przysypiając że coś mi w nim pękło i mam od tego ręce całe we krwi)
Here is my tribute to morphine
You will always be in my dreams
The last and final moment is yours
My agony is your triumph
  • 779 / 180 / 0
Wylecz problemy psychiczne to i znikną takie jazdy. Nie bronię Acodinu jak wściekły pies bo to nadal dla mnie jest zwykły narkotyk. Ty za to bronisz opiaty. Jakiekolwiek stawanie w obronie najgorszej z wszystkich grup substancji (opiaty takie są) jest przynajmniej jakimś zaburzeniem działania mózgu o ile nie jest już to choroba psychiczna.
"Ta, może dlatego mówią mi: "weź no lecz się"
Ja, jeszcze pokażę im swoją lepszą wersję
Niech no wezmę coś - szczęście ląduje w przełyku
Dragi to lekarstwa, tylko w innym języku"
:płacz:
  • 1455 / 598 / 0
Nigdy nie mialem BT na dexie ani zadnych innych dyso nawet jak rzygalem albo przesadzilem z dawka . Ale sa tez tacy co spanikuja przy czymkolwiek zmieniajacym swiadomosc , dla takich slabych zawodnikow sa niskie plateu 1-2 .
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 549 / 179 / 0
07 maja 2022EvilDead pisze:
Wylecz problemy psychiczne to i znikną takie jazdy.
Nie to nie jest od problemów psychicznych, po prostu Acodin mi kiedyś zafundował taką dziką jazdę że naprawdę do końca życia tego nie zapomnę i teraz strach nieodłącznie przyłączył się do jego działania - ale nauczyłam się nad tym panować. W sumie czasem nawet lubię się tak poczuć. Jednak do CEV-wizji z podświadomości niepokój widocznie przenika i tak.

Poza tym to nie zawsze od strachu się coś takiego dzieje, ten koleś którego robaki oblazły po 300mg był bardzo zaskoczony że coś takiego mu się stało po tak małej dawce.
07 maja 2022EvilDead pisze:
Ty za to bronisz opiaty. Jakiekolwiek stawanie w obronie najgorszej z wszystkich grup substancji (opiaty takie są) jest przynajmniej jakimś zaburzeniem działania mózgu o ile nie jest już to choroba psychiczna.
Wiem że nie potrafię być obiektywna w tym temacie, akurat teraz staram się nie bronić. Powiedziałam tylko że walenie dexa też się może źle skończyć, a czy dla kogoś bardziej przerażająca jest wizja bezdomności i latania po dworcu, czy psychiatryka i totalnego odklejenia to już zależy od osoby. Oczywiście dex pod względem konsekwencji społecznych nigdy nie będzie tak szkodliwy jak twarde dragi.
Here is my tribute to morphine
You will always be in my dreams
The last and final moment is yours
My agony is your triumph
  • 2117 / 351 / 0
Zżarłem ostatnio 300 kody do podbicia dxmu. Najpierw była koda DXM z 2 h później czułem jak na mnie sama koda działa. Opiat a jedyne co mi to daje to małe źrenice. Czyli zmetabolizowało i działało widocznie (źrenice) ale osobiście nic praktycznie nie czułem. Wypiłem 2 syropy pod rząd.
like the others before you
one by one we will take you
  • 23 / 1 / 0
Czy was ostatnio też tak boli głowa jak weźmiecie 300 mg a po jakiś 2-3 h kolejne 300 mg ? Ogólnie ostatnio boli mnie głowa, wcześniej tak nie było.
  • 78 / 11 / 0
Ogolnie to po wczoraj moge stwierdzic, ze DXM dziala na mnie zawsze tak samo,tzn. Biore, czekam na załadowanie, dorzucam i w pewnym momencie czuje, ze musze iść do łóżka.Slucham tak do półtora godziny muzyki, a potem cos wzywa mnie do kuchni, do browara,fajek i oglądania wiedźmina.Podczas tripa czuje sie jakby swiatem rządzily inne prawa-inna wilgotność, ciśnienie, i ogólnie jakby ten stan rozpierdolu wszem i wobec byl po prostu normalny, jakby taka byla rzeczywistość.Pierwsze kilka tripkow leżałem do 6 rano i nie moglem ręki podnieść oglądając wiedźmina,albo słuchając muzyki, a teraz trwa to jakos krótko bardzo, a raczej po 30-50 minutach przyzwyczajam się do tego jak sie czuje i tego stanu i moge isc juz spac, bo czuje jakby ten stan byl stanem normalnym.Byc może choć jedna dorzutka daje mi sigme, wiec jesli jutro znajde w obcym mieście apteki z dwie to zarzuce 600 i sie zobaczy.Sorki za składnię, ale dalej jestem oslabiony po leku, taka gra słów heh.
  • 25 / 2 / 0
Po ponad miesiącu przerwy wczorajszy trip przebił wszystkie inne, jakie do tej pory przeżyłem na tej substancji. Po raz pierwszy bezcieleśnie przelatywałem przez różne przestrzenie, jakby w kilka stron naraz i miałem niesamowite wizję na temat swojego życia a to wszystko bez odcięcia od realnego świata i nieogarniania rzeczywistości, czyli tak jak lubię. Zamknięcie oczu natychmiast przenosiło mnie gdzieś "tam" a po otworzeniu byłem od razu u siebie. Całkiem nieźle jak na 300mg.
  • 126 / 17 / 0
Zazdroszczę,ja tego typu jazdy mam dopiero po 600/750mg.
“Maybe it meant something. Maybe not, in the long run, but no explanation, no mix of words or music or memories can touch that sense of knowing that you were there and alive in that corner of time and the world. Whatever it meant.”
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.

Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.