Środki powodujące przyspieszenie dzielenia się komórek tworzących określone tkanki organizmu. Obejmowane skrótem SAA. Głównie pochodne testosteronu, m.in. metandienon i stanazolol.
ODPOWIEDZ
  • 959 / 137 / 0
Dyskusja zaczęła się od tego ile powinno spożywać się białka do prawidłowego rozrostu masy mięśniowej

Wyśmiałeś i wyszydziles spożywanie dwóch albo więcej gram białka na kg masy ciała a po tym jak wkleilem artykuł, który udowadnia że kompletnie mijasz się z prawdą - nawet się do niego nie odniosłeś. Nie było w tym artykule ani słowa o SAA, tylko o tym, że optymalna podaż białka to 1,6-2,2 g/kg
Jednocześnie przypominam, że prowadzisz dyskusje z osobą na cyklu sterydowym i najpierw mówisz, że jem na dużo białka a potem że 3 gramy na cyklu jest okej xd
Także taka dyskusja to rzeczywiście lekki bezsens

Cynk opatentowany pod to? Cynk jest opatentowany jako coś wartego wrzucenia w problemach skórnych a nie jako Panaceum. a Ty jednoznacznie twierdzisz, że pryszcz = deficyt cynku XD

Kurwa to ja chyba kosmitą jestem, że po skończonym okresie dojrzewania skończyły się moje problemy z krostami, pewnie organizm mi zaczął cynk produkować

Dodam, że gdy miałem 18 lat regularnie bawiłem się w zwalczanie swoich krost, między innymi magicznymi preparatami z końską dawka cynku - rzecz jasna chuj to dawało. Dopóki nie skończył się okres dojrzewania pełno miałem krost na ryju, obecnie ani jednej a cynku mi raczej nie przybyło, chyba że od ćpania XD
Ostatnio zmieniony 11 grudnia 2020 przez Marcins96, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Marcins96 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9300 / 1808 / 2
11 grudnia 2020Marcins96 pisze:
Dyskusja zaczęła się od tego ile powinno spożywać się białka do prawidłowego rozrostu masy mięśniowej
Masz rację mija się to z celem.
Odpisałem Ci 1.2-1.8 grama bez sterydów 2-3 z koksami.
Czego tu nie rozumiesz ?

Wrzuciłeś mi gościa który mi dojebal, że od tłuszczy się tyje to jak mam do niego podejść ?

Sądząc po tempie odpowiedzi nadal nie skorzystałeś z Googla ;) szkoda.
Cynk jest opatentowany jako coś wartego wrzucenia w problemach skórnych a nie jako Panaceum. a Ty jednoznacznie twierdzisz, że pryszcz = deficyt cynku XD
WTF ? %-D
Po Tobie widać jak nie wiesz co napisać, bo albo zaczynasz kluczyć z tematem albo wyśmiewać.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 959 / 137 / 0
11 grudnia 2020Stteetart pisze:
Masz rację mija się to z celem.
Odpisałem Ci 1.2-1.8 grama bez sterydów 2-3 z koksami.
Czego tu nie rozumiesz ?

Wrzuciłeś mi gościa który mi dojebal, że od tłuszczy się tyje to jak mam do niego podejść ?

Sądząc po tempie odpowiedzi nadal nie skorzystałeś z Googla ;) szkoda.
Cynk jest opatentowany jako coś wartego wrzucenia w problemach skórnych a nie jako Panaceum. a Ty jednoznacznie twierdzisz, że pryszcz = deficyt cynku XD
WTF ? %-D
Po Tobie widać jak nie wiesz co napisać, bo albo zaczynasz kluczyć z tematem albo wyśmiewać.
Nie oglądałem całego filmiku sakera, nie widziałem tej wypowiedzi o tłuszczach

Miałeś odnieść się do artykułu a odniosłeś się znów do tego filmiku

Magicznego znikania pryszczy po okresie dojrzewania i jaka jest w tym rola cynku, również nie raczyłeś wytłumaczyć
Uwaga! Użytkownik Marcins96 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9300 / 1808 / 2
wyraźnie mamy tutaj napisane :
No spoko art.
1.6 gr łapie się w górnych widełkach Piotrowicza.
Magicznego znikania pryszczy po okresie dojrzewania i jaka jest w tym rola cynku, również nie raczyłeś wytłumaczyć
Hmm nie wiem ? Pamiętam tylko, że cynk jakoś regulował gospodarkę wodną.
No i odkad interesuje się siłka (17lat) dużo ludzi chwaliło ZMA za tę cechę.

I moja rada jak wrzucasz filmik - obejrz go do końca.
Jak ktoś Ci wrzuca filmik zrób to samo - to ułatwia dyskusje i pokazuje kilka punktów widzenia.

Co do treningów to jest to indywidualne.
Są ludzie o całe życie jadą na wielostawach i nigdy nie "schanbili" się jednostawami.
Są ludzie którzy lata lecą na kilku ćwiczeniach (głównie ciągi i wyciski) i sobie chwalą.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 74 / 4 / 0
Uffff!!! Kurwa przeczytałem wasze wypociny i doszedłem do wniosku, że
@Marcin96 wypadł w tej dyskusji najgorzej:
1.Na początku przeszkadzają mu chude szczury, które chodzą na siłkę i płacą za wstęp. Lepszy jest brak diety i "pakowanie" klaty cały czas niż zbieranie wiedzy na temat co jeść a nie ćwiczyć. Nawet chudy szczur, z deficytem WW. może napompować mięśnie, dotlenić się i nabrać entuzjazmu i motywacji, bo wyciskanie ciężaru zwiększa wytważanie endorfin, lepszy hymor by przyjść jeszcze raz. Niektórzy wolą uczyć się przez doświadczenie a nie teorie opisane w bezdennym internecie.

Ale najbardziej pogrążyłeś się pisząc o braku deficytu witamin i makro-mikro elemetów w żywieniu ludzi w Polsce! Ty pewnie uznajesz zapotrzebowanie na wit D i C z reklamy puszczonej w pisowskim TVN'ie 15 lat temu? Pewnie tak samo wierzysz w 38 mln społeczeństwo, bo tak powiedzieli w TVN+TVP? W Polsce mamy rozpierdol jeśli chodzi o nowotwory, cukrzyce, osteoporoze, nadcisnienie, depresje, nerwice, rak płuc i uzależnienia od ćpania! W 2017 roku padł rekor umieralności. No ale o czym ja pisze przecież tego nie powiedziano na pisowskim O2, Interi, Onecie, tvn, trwam TV?! Tutaj masz link do mapki i zobaczyszy jaka jest długość życia https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_E ... expectancy. A ty mi tu dajesz przykład z twoimi starymi? Bo żrą gówno i nie mają problemów, idź z nimi do lekarza zrób badania, zobaczymy co im wyjdzie xD
Niewiem ile tych ryb musiałbyś zjeść by walność dawkę 2000ui wit. D3, albo 500 mg wit C Ile to warzyw i owoców, pewnie już poziom bycia weganinem? A ty mi tu o szkorbucie wypierdalasz? Nawet pewnie nie wszyscy mieli szkorbut w obozach pracy podczas wojny. Ale jedząc ryby nie boisz się rtęci ołowi, bisfenoli?

Dawno już zostało udowodnione, że Omega 3 w dużych ilościach pomaga w leczeniu nerwic i depresji, podobnie lizyna, cynku, cholina, urydyna. O deficytach jodu i problemach z tarczycą nie wspomnę.

Wiadomym jest, że osoba która jest mezomorfikiem nie musi mieć 2 g białka w diecie i będzie rosnąć.

Można za wiele rzeczy krytykować sfd, przecież od lat jest maszynką by promować suplementy, gainery, wpc, bcaa itd. Poza tym jedząc odpowiednio do zapotrzebowania jest tam tłuszcz, a na sfd wiele razy można poczytac o oliwie z oliwek. Jak jakiś dzieciak zamiast pytać się wujka duckduckgo zadaje 10000 razy takie samo pytanie na forum, to wiadomym jest, że coraz mniej osób będzie odpowiadać na pytanie i w dodatku z niskim poziomem wiedzy.
  • 329 / 58 / 0
Najlepiej czerpać co najlepsze z jednego i drugiego? Właściwie wraz ze stazemynie widzę innej opcji, bo jesteś tak silny jak Twoje najsłabsze ogniwo, które wymaga pracy z ćwiczeniami izolowanymi (w takim dosłownym znaczeniu, to jest bardzo nie wiele takich ćwiczeń - wymaga to "wyłączenia" mięśnia antagonisty). Tak samo jak ćwiczenia mięśniowe, wazny jest trening koordynacji całego OUN i celowego angażowania pracy na wielu płaszczyznach w jednym wzorcu ruchowym (lub kompleksie takich wzorców). Ze swojej strony polecam zadbać o całą grupę kulszowo-goleniową i skosy z racji właśnie pozycji jaką siedzenie na krześle kreuje. Jak chcecie to mogę później podrzucić kilka ciekawych ćwiczeń, które naprawdę robią robotę i to czasem natychmiast :)
  • 959 / 137 / 0
11 grudnia 2020kanabinoid pisze:
Najlepiej czerpać co najlepsze z jednego i drugiego? Właściwie wraz ze stazemynie widzę innej opcji, bo jesteś tak silny jak Twoje najsłabsze ogniwo, które wymaga pracy z ćwiczeniami izolowanymi (w takim dosłownym znaczeniu, to jest bardzo nie wiele takich ćwiczeń - wymaga to "wyłączenia" mięśnia antagonisty). Tak samo jak ćwiczenia mięśniowe, wazny jest trening koordynacji całego OUN i celowego angażowania pracy na wielu płaszczyznach w jednym wzorcu ruchowym (lub kompleksie takich wzorców). Ze swojej strony polecam zadbać o całą grupę kulszowo-goleniową i skosy z racji właśnie pozycji jaką siedzenie na krześle kreuje. Jak chcecie to mogę później podrzucić kilka ciekawych ćwiczeń, które naprawdę robią robotę i to czasem natychmiast :)
Poprosiłbym :)

No ja lecę Splitem, tylko że każda partie robię po 3x w tygodniu a nie po 1x jak w klasycznym splicie. Ale wydaje mi się że jeden dzień w tygodniu odpoczynku gdy jest się na sterydach to chyba wystarczająco, regeneracja jest dużo szybsza

Staram się robić ćwiczenia maksymalnym ciężarem jaki uniosę po 3-4 powtórzeń w serii. Nie wiem czy to dobre rozwiązanie
  • 959 / 137 / 0
11 grudnia 2020Stteetart pisze:
wyraźnie mamy tutaj napisane :
No spoko art.
1.6 gr łapie się w górnych widełkach Piotrowicza.
Hmm nie wiem ? Pamiętam tylko, że cynk jakoś regulował gospodarkę wodną.
No i odkad interesuje się siłka (17lat) dużo ludzi chwaliło ZMA za tę cechę.

I moja rada jak wrzucasz filmik - obejrz go do końca.
Jak ktoś Ci wrzuca filmik zrób to samo - to ułatwia dyskusje i pokazuje kilka punktów widzenia.

Co do treningów to jest to indywidualne.
Są ludzie o całe życie jadą na wielostawach i nigdy nie "schanbili" się jednostawami.
Są ludzie którzy lata lecą na kilku ćwiczeniach (głównie ciągi i wyciski) i sobie chwalą.
a jakie masz zdanie na temat atopowego, czy łojotokowego zapalenia skóry? Moja była dziewczyna to miała, lekarze nie byli zgodni czy to atopowe czy łojotokowe. W każdym razie takie czerwone plamy w okolicach boków nosa, pod uszami itd.
Maść Protopic na to byla pamiętam, ale problem mam rozumieć jest głębiej? Czy to po prostu choroba samej skóry jak łupież? Zawsze mnie to ciekawiło
  • 329 / 58 / 0
Łap na szybko o czworobocznym pleców - szczególnie zaniedbana jest jego dolna część (chodzi o przestrzeń między łopatkami). Z głównych ćwiczeń polecam focze wiosłowanie do klatki szerokim chwytem oraz akcesoria do tego : y-rise (pierwszy filmik) i ćwiczenie z gumą - drugi filmik, jest to niepozornie wyglądające cw, ale gwarantuje Ci ze po 3s x 15 będzie chodził wyprostowany 2 dni %-D
  • 959 / 137 / 0
Ok dzięki spróbuję jutro :)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.