Wyśmiałeś i wyszydziles spożywanie dwóch albo więcej gram białka na kg masy ciała a po tym jak wkleilem artykuł, który udowadnia że kompletnie mijasz się z prawdą - nawet się do niego nie odniosłeś. Nie było w tym artykule ani słowa o SAA, tylko o tym, że optymalna podaż białka to 1,6-2,2 g/kg
Jednocześnie przypominam, że prowadzisz dyskusje z osobą na cyklu sterydowym i najpierw mówisz, że jem na dużo białka a potem że 3 gramy na cyklu jest okej xd
Także taka dyskusja to rzeczywiście lekki bezsens
Cynk opatentowany pod to? Cynk jest opatentowany jako coś wartego wrzucenia w problemach skórnych a nie jako Panaceum. a Ty jednoznacznie twierdzisz, że pryszcz = deficyt cynku XD
Kurwa to ja chyba kosmitą jestem, że po skończonym okresie dojrzewania skończyły się moje problemy z krostami, pewnie organizm mi zaczął cynk produkować
Dodam, że gdy miałem 18 lat regularnie bawiłem się w zwalczanie swoich krost, między innymi magicznymi preparatami z końską dawka cynku - rzecz jasna chuj to dawało. Dopóki nie skończył się okres dojrzewania pełno miałem krost na ryju, obecnie ani jednej a cynku mi raczej nie przybyło, chyba że od ćpania XD
11 grudnia 2020Marcins96 pisze: Dyskusja zaczęła się od tego ile powinno spożywać się białka do prawidłowego rozrostu masy mięśniowej
Odpisałem Ci 1.2-1.8 grama bez sterydów 2-3 z koksami.
Czego tu nie rozumiesz ?
Wrzuciłeś mi gościa który mi dojebal, że od tłuszczy się tyje to jak mam do niego podejść ?
Sądząc po tempie odpowiedzi nadal nie skorzystałeś z Googla ;) szkoda.
11 grudnia 2020Marcins96 pisze: Cynk jest opatentowany jako coś wartego wrzucenia w problemach skórnych a nie jako Panaceum. a Ty jednoznacznie twierdzisz, że pryszcz = deficyt cynku XD
Po Tobie widać jak nie wiesz co napisać, bo albo zaczynasz kluczyć z tematem albo wyśmiewać.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
11 grudnia 2020Stteetart pisze:Masz rację mija się to z celem.11 grudnia 2020Marcins96 pisze: Dyskusja zaczęła się od tego ile powinno spożywać się białka do prawidłowego rozrostu masy mięśniowej
Odpisałem Ci 1.2-1.8 grama bez sterydów 2-3 z koksami.
Czego tu nie rozumiesz ?
Wrzuciłeś mi gościa który mi dojebal, że od tłuszczy się tyje to jak mam do niego podejść ?
Sądząc po tempie odpowiedzi nadal nie skorzystałeś z Googla ;) szkoda.
WTF ?11 grudnia 2020Marcins96 pisze: Cynk jest opatentowany jako coś wartego wrzucenia w problemach skórnych a nie jako Panaceum. a Ty jednoznacznie twierdzisz, że pryszcz = deficyt cynku XD![]()
Po Tobie widać jak nie wiesz co napisać, bo albo zaczynasz kluczyć z tematem albo wyśmiewać.
Miałeś odnieść się do artykułu a odniosłeś się znów do tego filmiku
Magicznego znikania pryszczy po okresie dojrzewania i jaka jest w tym rola cynku, również nie raczyłeś wytłumaczyć
11 grudnia 2020Marcins96 pisze: wyraźnie mamy tutaj napisane :
1.6 gr łapie się w górnych widełkach Piotrowicza.
11 grudnia 2020Marcins96 pisze: Magicznego znikania pryszczy po okresie dojrzewania i jaka jest w tym rola cynku, również nie raczyłeś wytłumaczyć
No i odkad interesuje się siłka (17lat) dużo ludzi chwaliło ZMA za tę cechę.
I moja rada jak wrzucasz filmik - obejrz go do końca.
Jak ktoś Ci wrzuca filmik zrób to samo - to ułatwia dyskusje i pokazuje kilka punktów widzenia.
Co do treningów to jest to indywidualne.
Są ludzie o całe życie jadą na wielostawach i nigdy nie "schanbili" się jednostawami.
Są ludzie którzy lata lecą na kilku ćwiczeniach (głównie ciągi i wyciski) i sobie chwalą.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
@Marcin96 wypadł w tej dyskusji najgorzej:
1.Na początku przeszkadzają mu chude szczury, które chodzą na siłkę i płacą za wstęp. Lepszy jest brak diety i "pakowanie" klaty cały czas niż zbieranie wiedzy na temat co jeść a nie ćwiczyć. Nawet chudy szczur, z deficytem WW. może napompować mięśnie, dotlenić się i nabrać entuzjazmu i motywacji, bo wyciskanie ciężaru zwiększa wytważanie endorfin, lepszy hymor by przyjść jeszcze raz. Niektórzy wolą uczyć się przez doświadczenie a nie teorie opisane w bezdennym internecie.
Ale najbardziej pogrążyłeś się pisząc o braku deficytu witamin i makro-mikro elemetów w żywieniu ludzi w Polsce! Ty pewnie uznajesz zapotrzebowanie na wit D i C z reklamy puszczonej w pisowskim TVN'ie 15 lat temu? Pewnie tak samo wierzysz w 38 mln społeczeństwo, bo tak powiedzieli w TVN+TVP? W Polsce mamy rozpierdol jeśli chodzi o nowotwory, cukrzyce, osteoporoze, nadcisnienie, depresje, nerwice, rak płuc i uzależnienia od ćpania! W 2017 roku padł rekor umieralności. No ale o czym ja pisze przecież tego nie powiedziano na pisowskim O2, Interi, Onecie, tvn, trwam TV?! Tutaj masz link do mapki i zobaczyszy jaka jest długość życia https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_E ... expectancy. A ty mi tu dajesz przykład z twoimi starymi? Bo żrą gówno i nie mają problemów, idź z nimi do lekarza zrób badania, zobaczymy co im wyjdzie xD
Niewiem ile tych ryb musiałbyś zjeść by walność dawkę 2000ui wit. D3, albo 500 mg wit C Ile to warzyw i owoców, pewnie już poziom bycia weganinem? A ty mi tu o szkorbucie wypierdalasz? Nawet pewnie nie wszyscy mieli szkorbut w obozach pracy podczas wojny. Ale jedząc ryby nie boisz się rtęci ołowi, bisfenoli?
Dawno już zostało udowodnione, że Omega 3 w dużych ilościach pomaga w leczeniu nerwic i depresji, podobnie lizyna, cynku, cholina, urydyna. O deficytach jodu i problemach z tarczycą nie wspomnę.
Wiadomym jest, że osoba która jest mezomorfikiem nie musi mieć 2 g białka w diecie i będzie rosnąć.
Można za wiele rzeczy krytykować sfd, przecież od lat jest maszynką by promować suplementy, gainery, wpc, bcaa itd. Poza tym jedząc odpowiednio do zapotrzebowania jest tam tłuszcz, a na sfd wiele razy można poczytac o oliwie z oliwek. Jak jakiś dzieciak zamiast pytać się wujka duckduckgo zadaje 10000 razy takie samo pytanie na forum, to wiadomym jest, że coraz mniej osób będzie odpowiadać na pytanie i w dodatku z niskim poziomem wiedzy.
11 grudnia 2020kanabinoid pisze: Najlepiej czerpać co najlepsze z jednego i drugiego? Właściwie wraz ze stazemynie widzę innej opcji, bo jesteś tak silny jak Twoje najsłabsze ogniwo, które wymaga pracy z ćwiczeniami izolowanymi (w takim dosłownym znaczeniu, to jest bardzo nie wiele takich ćwiczeń - wymaga to "wyłączenia" mięśnia antagonisty). Tak samo jak ćwiczenia mięśniowe, wazny jest trening koordynacji całego OUN i celowego angażowania pracy na wielu płaszczyznach w jednym wzorcu ruchowym (lub kompleksie takich wzorców). Ze swojej strony polecam zadbać o całą grupę kulszowo-goleniową i skosy z racji właśnie pozycji jaką siedzenie na krześle kreuje. Jak chcecie to mogę później podrzucić kilka ciekawych ćwiczeń, które naprawdę robią robotę i to czasem natychmiast :)
No ja lecę Splitem, tylko że każda partie robię po 3x w tygodniu a nie po 1x jak w klasycznym splicie. Ale wydaje mi się że jeden dzień w tygodniu odpoczynku gdy jest się na sterydach to chyba wystarczająco, regeneracja jest dużo szybsza
Staram się robić ćwiczenia maksymalnym ciężarem jaki uniosę po 3-4 powtórzeń w serii. Nie wiem czy to dobre rozwiązanie
11 grudnia 2020Stteetart pisze:No spoko art.11 grudnia 2020Marcins96 pisze: wyraźnie mamy tutaj napisane :
1.6 gr łapie się w górnych widełkach Piotrowicza.
Hmm nie wiem ? Pamiętam tylko, że cynk jakoś regulował gospodarkę wodną.11 grudnia 2020Marcins96 pisze: Magicznego znikania pryszczy po okresie dojrzewania i jaka jest w tym rola cynku, również nie raczyłeś wytłumaczyć
No i odkad interesuje się siłka (17lat) dużo ludzi chwaliło ZMA za tę cechę.
I moja rada jak wrzucasz filmik - obejrz go do końca.
Jak ktoś Ci wrzuca filmik zrób to samo - to ułatwia dyskusje i pokazuje kilka punktów widzenia.
Co do treningów to jest to indywidualne.
Są ludzie o całe życie jadą na wielostawach i nigdy nie "schanbili" się jednostawami.
Są ludzie którzy lata lecą na kilku ćwiczeniach (głównie ciągi i wyciski) i sobie chwalą.
Maść Protopic na to byla pamiętam, ale problem mam rozumieć jest głębiej? Czy to po prostu choroba samej skóry jak łupież? Zawsze mnie to ciekawiło
![[mem]](https://hyperreal.top/wtf/memy/9/9f825611-ddf3-4d60-ab21-a47fe30eaa88/3cmcgta.png?X-Amz-Algorithm=AWS4-HMAC-SHA256&X-Amz-Credential=nxyCWzIV8fJz5t5dUSIx%2F20250505%2FNOTEU%2Fs3%2Faws4_request&X-Amz-Date=20250505T142302Z&X-Amz-Expires=3600&X-Amz-SignedHeaders=host&X-Amz-Signature=ced3ecc1e0704884e3ac4c7c79eaece94be45c6ef7073cda8b6c07c9688d5501)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/nowenarkogis.jpg)
Coraz więcej Polaków przedawkowuje nowe narkotyki. Raport GIS
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/aptekadyzurna.jpg)
Rewolucja w receptach na opioidy przyniosła skutek? Przepisy miały uderzyć w receptomaty
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/a12a216cf97460608e37260bc2663020f9aa0a82.jpg)
Dlaczego Portugalia może być europejską stolicą medycznej marihuany?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/lotnisko-w-pyrzowicach-.jpg)
Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk
Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/mandarynki.jpg)
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował
"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/image-1-1038x692.png)
Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych
W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.