Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Ja na olanzapinę zareagowałam dość dobrze, jednak w małych dawkach (5 mg na noc). Wyciszyła większość objawów psychotycznych. Efekty uboczne są niewielkie i niezbyt nieuciążliwe. W każdym razie jest lepiej niż było. :) Po połączeniu z alkoholem nie mam żadnych negatywnych objawów. No może mam słabszą głowę ewentualnie xD Z kolei odradzam kanna. Efektem były nieprzyjemne halucynacje i urojenia. Godzina ciągnęła się w nieskończoność, nigdy więcej tego nie powtórzę i stanowczo odradzam. Podejrzewam, że na wszystkie kannabinoidy będę teraz tak reagowała. Z tym, że halucynacje / urojenia po marihuanie miałam jeszcze zanim zaczęłam przyjmować olanzapinę i na długo przed wystąpieniem wyraźnych objawów choroby psychicznej xD Ale wtedy były one pozytywne, a jak już były nieprzyjemne to łagodne i dało się je znieść.
  • 190 / 4 / 0
Uspokoi i przyjebie na modłę neuroleptyków, nie benzo ;) weź 5mg, z 10 nie próbuj bo możesz dostać akatyzji.
  • 385 / 22 / 0
Jak dla mnie najlepszy neuroleptyk...
Zanim coś weźmiesz zastanów się kilka razy i zaczerpnij info o tym.
To co tutaj piszę nie ma na celu nakłaniania kogoś do tego aby coś wziął.
Wszystko co piszę jest fikcją,nic nie znaczącą.
Co Cię nie zabije,to Cię wzmocni.
  • 15 / / 0
Jak z odstawieniem tego leku odstawia się go bez kłopoty?Wiem,że nie uzależnia,odstawiałem kiedyś perazynę i nie było za fajnie pierwsze dwie noce prawie w ogóle nie spałem itd.
  • 4907 / 855 / 0
Swego czasu , odstawilem od kopa tzn, powiedzialem ze koniec i przestalem brac lek bez redukcji dawek poprostu zeszlem z 20mg/doba na 0 z dnia na dzien, problemow ze snem nie mialem ale moze dlatego ze palilem wtedy marihuane ktora na pewno ulatwiala zasypianie. Zadnych efektow odstawiennych nie zanotowalem.
  • 190 / 4 / 0
Myślę, że w ciągu tygodnia można zejść do zera.
  • 15 / / 0
Pomoże na lęki ta olanzapina i czy po odstawce będzie lepiej?bo chyba jakiś czas tamu dostałem leków aż się pocę bardzo mocno pod pachami,że muszę zmieniać wszystko co mam na sobie masakra
  • 181 / 4 / 0
Czy olanzapina nada sie do usypiania? Benzo juz dawno z powodu tolerki nie dzialaja, zolpidem i ostatnio zopiklon tez i szukam alternatywy a od kilku lat mam bezsennosc. Juz z 10 ciagow gieblowych zaliczylem zeby tylko spac ;/ Co pojde do lekarza do dostaje zolpidem albo zopiklon, czasem benzo, ale to nic nie daje. Teraz proboje hydroksyzyne ale to takie leciutkie benzo, 100mg lekko zamula. Moze wiec olanzapina cos pomoze, jak to jest z tym usypianiem? Po jakim czasie od wziecia sie zasypia i jak dlugo sie spi? Da sie pacjenta wybudzic czy to cos na krztalt gieblowego snu.
  • 214 / 18 / 0
Do usypiania się nada, ale gra niewarta świeczki. Dostałem olanzapinę miesiąc temu nasennie i kurwa to poczucie odkleja codziennie rano, nieuzasadniony wkurw i przysypianie za dnia sprawiają, że ten lek się do tego nie nadaję, ale co organizm to inna reakcja.

Jako zamiennik poleciłbym kwetiapinę, która też przy początkach brania zostawia następnego dnia ślad po sobie, ale da się przeżyć, bądź odkrycie, którym jestem mile zaskoczony, mianowicie mirtazapina. Usypia bardzo nienachalnie i ogólnie najlepszy patent na bezsenność oprócz benzo.
Uwaga! Użytkownik cancerous nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 54 / / 0
Siemaneczko, czy może mi ktoś zasugerować ile mg olanzapiny się nada, by wyłączyć działanie sajko, kiedy komuś źle na głowę wejdzie? ;) Mam ze starych czasów, wykorzystał je tylko kolega ale wziął ok 30mg i spał przez 2 dni, czuł się chujowo. Trzymam je właśnie na bad tripy dla siebie i znajomych, ale chcę wiedzieć jaka dawka jest zarówno działająca jak i bezpieczna. Ktoś coś? Lek to Zalasta
Dzięki z góry za info ;-)
Uwaga! Użytkownik Rikissa nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.