4-HMC, efedron, metkat. Charakterystyka i metody otrzymywania.
Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 835 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: greenz »
dziwna sprawa.. zrobilem sobie wczoraj z 6 tabl acataru po ekstrakcji woda, do tego 200mg kmno4 i fajnie mnie porobilo, tak samo jakbym ekstrachowal etanolem... :huh:
Uwaga! Użytkownik greenz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1211 / 24 / 0
Nieprzeczytany post autor: jon »
laktoza jest trudno rozpuszczalna w zimnej wodzie ;-)
Uwaga! Użytkownik jon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 835 / 9 / 0
mam nowy ulubiony przepis na metkat, ekspresowy i wydajny ;]

9 tabl acataru rozgniesc w kieliszku, dodac 4ml ostudzonego wrzatku, odstawic na 10 min mieszajac co chwile

3 tabl KMnO4 rozgniesc w fiolce po nim, dodac 2ml wrzatku, mocno wstrzasnac i schlodzic w zamrazarce

przelac zawartosc kieliszka do pompki 5ml z zoczonym filtrem i przefiltowac do drugiej strzykawki.

dolac jeszcze 1ml do strzykawki z filtrem, potrzasac i przefiltowac

do strzykawki z roztworem wodnym PE zaciagamy jeszcze 1-1,5ml octu i mrozimy 10min

"wstrzykujemy" to do fiolki z KMnO4, lekko wstrzasamy i z powrotem do zamrazarki na 15min

odstawiamy na 10min w temp pokojowej i filtujemy do czystej strzykawki

pukamy

ide wlasnie przeprowadzic powyzsza procedure ;]
Uwaga! Użytkownik greenz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1069 / 11 / 0
robie identycznie, tylko nie zapodaje i.v ;)

i tabletki rozpuszczam w 7 ml wrzątku (dodaje 2 ml octu) a KMnO4 w 3 ml wrzątku.
studze wszystko w zamrażalniku i mieszam. wstawiam do lodówki na 30 min po czym wyciagam i filtruje
"Po prostu wybieram lepsze zło."

Od jutra rzucam.
  • 1211 / 24 / 0
Nieprzeczytany post autor: jon »
greenz, laktozy się pozbędziesz, bo jest trudno rozpuszczalna w zimnej wodzie, ale tej antyhistaminy z acataru raczej nie. zresztą nie zauważyłem by miała ona jakiś negatywny wpływ na fazę...
pozdro
Uwaga! Użytkownik jon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 835 / 9 / 0
faza po metkacie zrobionym wg tego przepisu jest identyczna jak po tym twoim, naprawde trudno mi zaobserwowac jakas roznice. zrobilem z calej paczki dzisiaj to puknalem 3/4 i mialem dosyc ;]

taki tip odnosnie tej strzykawki z PE: przed filtracja wez jedna igle z zatyczka, wepchnij tam maly kawalek husteczki i naloz na strzykawke do ktorej filtrujesz. w ten sposob nie wyleje ci sie z niej roztwor chocby nie wiem co, nie trzeba zatykac jej palcem. jeszcze bardziej przydaje sie taka zatkana igla jak filtrujesz juz gotowy metkat. no i moje najwazniejsze dzisiejsze odkrycie: jezeli wsadzi sie taka strzykawke pomiedzy 2 paczki mrozonek to schlodzi sie ona duuuzo bardziej i szybciej!!! po polaczeniu roztworow po 15min w lodowce mialem jeszce wszystko fioletowe i musialem podgrzac reka ;) moj najwiekszy blad podczas kazdej syntezy polegal wlasie na tym ze bylem niecierpliwy i nie chlodzilem porzadnie pseudoefki, przez co mialem zazwyczaj mocno smierdzacy benzaldehydem produkt :/

jon jakbys mogl to wbij na gmail o polnocy. pozdro!
  • 143 / 1 / 0
dobrze ze ktos zaktualizował przepis .
A słuchajcie, jesli dam za duzo/ za mało nadmanganianu ( w granicach pomyłki do 100mg) to zaszkodzi to metkatowi?
( nie mowiąc o mnie :P)
A jeszcze pytanie do greenz : jaki kolor powinien miec metkat z tego przepisu, zeby znaczyło ze mi wyszedł idealny ? ;d
od jutra rzucam
  • 835 / 9 / 0
przy reakcji z jedna paczka 100mg to duzo, jak nie masz wagi to odpusc sobie proszek. albo nie utlenisz calej pseudoefedryny albo zostanie ci nieprzereagowany nadmanganian i benzaldehyd czyli jeszcze gorzej.

koloru nie powinno w ogole byc ;) jak jest lekko zolty to tez jest ok, ale jak jest juz w kolorze piwa i do tego intensywnie pachnie jakby pistacjami to znaczy ze reakcja za szybko zaszla i pseudoefedryna utlenila sie do benzaldehydu.

dlatego pamietaj zeby porzadnie schlodzic wszystko i po polaczeniu roztworow wstawic do lodowki. jezeli po 15min dalej bedzie intensywnie fioletowe to ogrzewaj reka az zrobi sie taki "brudny" fiolet i odstaw do lodowki jeszcze na 20min minimum.
  • 734 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: fever ray »
dobra, chcialam dzis robic pierwszy raz, mam acatar, mam nadmanganian i pytanie.
ile powinnam dac nadmanganianu, bo nie mam go w tabletkach, tylko w krysztalkach, ktore w dodatku sa roznej wielkosci..
do calej paczki acataru ofc
  • 835 / 9 / 0
rozpusc caly nadmanganian (pewnie masz 5g) i wetrzyj sobie w policzki, uszy i rece. teraz zjedz tabletki i popij octem.
Zablokowany
Newsy
Bransoletka, która chroni przed „pigułką gwałtu”. Wynik w kilka sekund

Naukowcy z Portugalii i Hiszpanii opracowali papierową bransoletkę wyposażoną w miniaturowy czujnik, który w ciągu kilku sekund potrafi wykryć w napoju najczęściej stosowane substancje odurzające, m.in. GHB, skopolaminę, ketaminę czy metamfetaminę.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Farmaceuta skazany na 2 lata więzienia za nieumyślne doprowadzenie do śmierci

Sąd Najwyższy rozpatrywał niedawno wniosek o kasację wyroku, jaki wydano w sprawie farmaceuty, który miał nieumyślnie doprowadzić do śmierci kobiety. Z akt sprawy wynika, że wsypał zmarłej narkotyk do napoju, co doprowadziło do jej śmierci. Farmaceutę skazano na 2 lata pozbawienia wolności.