Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
ODPOWIEDZ
  • 192 / 1 / 0
FajnieJest pisze:
0,5g gandzi
Mało. Mysmy robili z DUUŻO większej ilości, mam nawet zdjęcie na telefonie (przyznam że nie potrafię przybliżyć ile tego palenia było bo najwięcej w ręku miałem 5g a tam było tego sporo więcej :P)
  • 3362 / 352 / 0
komandos444 pisze:
Jakie dawkowanie gdy gotujemy nie za luźno upakowane badyle w 2 l mleka-tak zeby mleko je zakrywało? Badyle z roślinki AK 48 żeńskiej -dojrzałej. Dodam że moja tolerancja jest taka że 1 lufką przyzwoitego staffu się ujaram.
I ważna kwestia. Czy opłaca się obgotowywać najpierw w wodzie?
z tego co czytalem, to gotowanie w wodzie rozpuszcza / usuwa chlorofil. ale ja bym tego nie robil, bo wiadomo zawsze jakas tam czescie thc wypierdala w powietrze. (nawet jak to 0,00001% to nie warto...) :diabolic:
  • 3362 / 352 / 0
http://crackers.kisps.net/ co sadzicie o tym?
mysle ze moze byc ok. ilosc jaka mam wpierdzielic na jeden krakers: 0,3g
  • 5 / / 0
Re: makumba
Nieprzeczytany post autor: Voltago »
Witam
Mam 2 tygodniowe szklo po około 3g i zastanawiam się nad makumbą ;)
Niestety nie mam pojęcia jak to dokładnie ma wyglądać. Słyszałem o klikakrotnym gotowaniu około pół litra mleka z lufą w środku ale obawiam się że to jakaś miejska legenda.
Próbował ktoś czegoś takiego? Ma to w ogóle sens?
Uwaga! Użytkownik Voltago nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1174 / 21 / 15
Nieprzeczytany post autor: WaWe »
FajnieJest pisze:
http://crackers.kisps.net/ co sadzicie o tym?
mysle ze moze byc ok. ilosc jaka mam wpierdzielic na jeden krakers: 0,3g
Chyba nie ma różnicy ile dasz na jeden krakers. Ważne ile w tym krakersie jest masła, najlepiej walić ile wlezie :D Ja bym rozdrabniał w moździerzu, na pył. Myślicie, że ta temperatura (160 stopni) jest prawidłowa? A jak mam termoobieg? :*)
Uwaga! Użytkownik WaWe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 98 / 13 / 0
Re:
Nieprzeczytany post autor: robbon »
Mr.LaTacha pisze:
Szybkość niszczenia THC (substancja organiczna) zależy od temperatury i czasu poddawanie substancjui tej temperaturze.

Paląc marihuane jakiś procent THC jest utleniany (spalany), reszta paruje (zmienia sie na stan lotny) i zostaje przez nas wciągnięta, później przenika poprzez pęcherzyki płycne do naszej krwi i jest razem z nią rozprowadzana po organiźmie...

Dlatego jest takie urządzenie które słucży do podgrzewania materiału i wciąganiu THC w postaci lotnej praktycznie bez dymu... Bardziej czesze i mniej materiału wystarcza... - podobno bo nie próbowałem...

Zreszta niechce mi się dyskutować an ten temat: guma poprostu tak jest i tyle... Bardziej sie spizgasz odpalając fife zwykla zapalniczka niz żarową. Bardziej sie spizgasz nie odpalajac w ogole fify co 2 buchy tylko trzymajac żar...

Jak nie wiezysz poczytaj w necie w jakiej tmp rozkłąda się THC... i ulega utlenianiu...

Że waporejzer.
skurwysyny, robione chujem z plasteliny
  • 1174 / 21 / 15
Nieprzeczytany post autor: WaWe »
Przy temperaturze 66 stopni Celsjusza jako pierwszy znaczący kanabinol CBD zaczyna się topić i ulatniać, zaś już w temperaturze 50 stopni THC "się uaktywnia", zatem ustawianie piekarnika na 160 stopni jest bezsensem...
Uwaga! Użytkownik WaWe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1203 / 21 / 0
Witam, mój pierwszy post ;D
Ja robiłem dziś makumbę ze świeżo ściętych liści i łodyg oraz z liści, które poodpadały w czasie uprawy i były wysuszone. Dziewczynki trzy, Jack Herrer od Oriona, indoor, każda ok. 1m. Przegotowałem w wodzie 6 razy i potem dałem to do 1,5L mleka 3,2% :) Potem odstawiłem i zrobiłem sobie kubeczek czekoladki na gorąco z tymże mleczkiem ;D Już mija kilka godzin i powiem szczerze, że mocno klepie, nawet nie pomyślałem żeby lolka zapalić ;D polecam ;)
Chcę widzieć już tylko jedno światło.
Widzenie zbyt wielu jest wyczerpujące.
  • 221 / 2 / 0
jaranie po makumbie to masakra
Uwaga! Użytkownik madafakers nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 191 / 1 / 0
Ostatnio poszła makumba (w postaci budyniu :heart: ) z jednej niedojrzałej panny Trainwreck na czterech i poklepało ostro ale bardzo dziwnie.
Otóż ponad wszystkimi trawowymi efektami górował jeden - a mianowicie uczucie przyjemności w każdym członku ciała - taki mini orgazm za to długo się utrzymujący ;] Zawsze twierdziłem że mj łączy w sobie cechy psychodelików i depresantów no i tutaj rzeczywiście był to silny depresant. Nawet nie chciało nam się za bardzo gadać ( chyba że na początku) myśl zwykle lotna i wymykająca się spod kontroli tym razem była ciężka jak [ external image ] Oglądnęliśmy film ale odpłynęliśmy w trakcie i przestaliśmy ogarniać ocb. Następnie czekał mnie powrót z buta przez nocny Wrocław - wtedy pozytywny aspekt tej bani dał znać po sobie (6 h po konsumpcji) szło się baardzo przyjemnie pomimo mrozu, wszystko było takie ładne, malowniczo oświetlone... A potem seen -genialny, długi, ożywczy najlepszy jaki pamiętam.
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuanoholik – nowa definicja dla nowego języka debaty o uzależnieniu

W świecie, w którym alkoholik nie jest „ćpunem”, tylko „osobą z chorobą alkoholową”, a osoby uzależnione od leków otrzymują wsparcie zamiast pogardy i aresztów – czas również na zmianę języka wokół marihuany, która prędzej niż później zostanie w Polsce zdepenalizowana. Dlatego proponujemy wprowadzenie nienaukowego terminu „marihuanoholik” – jako neutralnego określenia osoby, która straciła kontrolę nad swoim używaniem marihuany i odczuwa tego konsekwencje w codziennym życiu. Zaznaczamy, że definicja ta nie ma zastąpić klasyfikacji medycznej, a jedynie usunąć stygmantyzację.

Policjant złapany z narkotykami w Kołobrzegu. Prokuratura i policja ujawniły nowe fakty

Podczas festiwalu muzyki elektronicznej w Kołobrzegu zatrzymany został 40-letni policjant z Gdańska, który miał przy sobie narkotyki. - Została uruchomiona procedura zawieszenia policjanta w czynnościach służbowych - mówi o2.pl asp. szt. Mariusz Chrzanowski, rzecznik prasowy KMP w Gdańsku.

Zatrzymano oficera żandarmerii który kierował gangiem handlującym heroiną!

Policja w Portugalii zarekwirowała 1,5 tony kokainy od międzynarodowej grupy przestępczej, którą kierował kapitan żandarmerii z Porto.