Pochodne kwasu lizergowego, jak na przykład LSD, czy LSA.
Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2497 / 50 / 0
Moze czas ci szybko przelecial ;)
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Generalnie zastanawiam się jak to jest z tymi flashbackami. Nieciekawie by było, gdyby mnie złapało w pracy podczas obsługiwania klienta. :/
życie jest piękne.
  • 589 / 1 / 0
To nie tak, flashback nie objawia się wystąpieniem pełni efektów. Trwa chwilę, po czym wszystko wraca do rzeczywistości. Poza tym, nie zawsze występuje.
Uwaga! Użytkownik leamas jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 167 / 8 / 0
Bumciak pisze:
Generalnie zastanawiam się jak to jest z tymi flashbackami. Nieciekawie by było, gdyby mnie złapało w pracy podczas obsługiwania klienta. :/
Zawsze możesz powiedzieć ze Ci slabo ;-)
  • 883 / 10 / 0
Bumciak pisze:
Kiedyś się tym przejmowałem, ale nie ma czym. Flashback to nic strasznego. Prawdopodobnie nikt nawet nie zauważy jak przy nim zaliczysz flashbacka. Dasz radę na luzie. Wymówka, że zakręciło ci się w głowie jest ok. Z resztą flashback nie u każdego występuje i niezbyt często. Mi taki porządny (utrudniający funkcjonowanie przez dłużej niż ułamek sekundy) flashback zdarzył się raz w ciągu 3 lat "kariery". I zgodnie z tym co wyczytałem są czynniki sprzyjające ich występowaniu. Jest trochę o flashbackach na forum.
Ostatnio zmieniony 23 lutego 2011 przez Elwis, łącznie zmieniany 1 raz.
Zdecydowanie odradzam Ci ćpanie.
x = x
  • 1198 / 142 / 0
Wszystko jest zależne od jednostki, ja wiem jak na mnie wpłynelo to doswiadczenie. Wyrzucilo na wierzch moje fobie i schizy (schizofrenie?), ktorą od zawsze mialem ukrytą gdzies w głowie, i z którą walczyłem tyle lat. Dzis ją akceptuje, staram sie zrozumieć, nie wstydze sie tego, tych myśli, tych odczuć często sprzecznych z normalnym mysleniem normalnych ludzi. Moze nie tyle normalnych co - ograniczonych ? Sam nie wiem nie mi to oceniać, oceniam siebie, na mnie wpłynelo to dobrze, czuje sie lepiej z tym, do wszystkiego podchodze z jako takim spokojem przynajmiej w zachowaniu, bo w myslach jeszcze nie do konca. Natomiast jeżeli chodzi o wady to zauwazylem jedną i to dużą. Po wypiciu alkoholu we wiekszych ilosciach zalącza mi sie ostra schizofrenia, zupelnie inne myslenie i spojrzenie na ludzi, czesto zalącza mi sie niezbyt przyjemna obojętnosc i nienawisć, coś jak by to określić zachowanie, ktore za pare lat moze spowodowac katastrofalne skutki, jezeli sie to pogłębi. I wlasnie ten obszar moich mysli chcialbym poznać, rozgryść go i uswiadomić sobie czy potrafie realnie i bez emocji na wszystko patrzec, czy to tylko kolejna przykrywka w drodze do poznania siebie, bo chyba tak naprawde nigdy sie nie poznam.
  • 1 / 1 / 0
Dystans. Lepsza pamięć. Rozmycie złudzeń. Większa aktywność życiowa. Więcej skutków nie pamiętam.
  • 63 / 1 / 0
wyostrzenie poczucia estetyki na stałe.
  • 357 / 3 / 0
HPPD, ale inne psychodeliki na pewno też miały znaczenie.
  • 1198 / 142 / 0
Co do mojego posta wyżej gdzie opisywałem siebie. Pomogły mi benzodiazepiny i Tramal. Odkrylem siebie na nowo, pokłady swoich mozliwosci i opanowania swoich myśli. Kazdy powinien do tego dojść, mi chyba kwas pomógł.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Kawa - budzi i wydłuża życie

Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.

Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami

22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.

Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom

Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.